08 dec

25 jaar eetbuivrij & over hoe ik na 7 jaar boulimia eindelijk het roer om kreeg

“Een eetstoornis, daar kom je toch nooit vanaf?” hoor ik vaak. Op zo’n moment komt de tijgerin in mij boven en wil ik roepen “WEL!!!!”. Dan haal ik adem en zeg rustig: “Het is niet gemakkelijk, maar een eetstoornis daar kun je echt vanaf komen! Ik ben er zelf het levende bewijs van.” Precies 25 jaar geleden, na zeven jaar gevangen te hebben gezeten in mijn boulimia, gooide ik het roer om. Hoe, dat lees je hier. Lees verder

08 sep

Exposure therapie in bikini

exposure therapie in bikiniJaloers kijk ik naar mensen die hele dagen ontspannen in bikini of zwembroek lopen. Ongegeneerd. Het is een prachtige dag op Corsica. De zon straalt en op 50 meter afstand liggen zee en strand te lonken. Natuurlijk ga ik ook in bikini. Maar pas op het strand. Niet op de camping, over straat, in een winkel of naar de receptie. Bij de gedachte alleen word ik al onrustig en merk ik dat ik m’n buik inhoud en rechtop ga lopen. Tijd voor exposure therapie.  Lees verder