Ervaringsdeskundig eetstoornistherapeuten Nederland & België

Charlie Paludanus – oprichter Vrij van Eetstoornis – Ervaringsdeskundig eetstoornistherapeut Utrecht en online waar je ook bent.

Mijn missie is zoveel mogelijk mensen helpen zichzelf te bevrijden van hun eetbuien, boulimia en/of verstoorde relatie met eten, sporten en hun lichaam. Zodat ze helemaal zichzelf kunnen zijn en voluit kunnen leven. Ik vind dit het mooiste werk dat er is. Mensen mogen begeleiden, samen kijken wat werkt, stappen zetten in het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het loslaten van destructieve gewoontes. De vrijheid die dat oplevert. Er is niets mooiers dan dat.

De afgelopen jaren is mijn praktijk zo gegroeid dat mensen soms lang moeten wachten voor een eerste afspraak. En dat is nou nét wat ik niet wilde. Want als je eindelijk de moed hebt gevonden om hulp te zoeken voor je eetstoornis, dan wil je zo snel mogelijk aan de slag. Daarom leid ik vanaf 2019 coaches, therapeuten, psychologen en diëtisten die ooit zelf een eetstoornis hadden op tot Ervaringsdeskundig Eetstoornis Therapeut.

Ik ben supertrots en blij dat inmiddels zes therapeuten gecertificeerd zijn om met mijn LEVEN-methode en beproefd drie-maanden-programma te kunnen werken. Zodat we met elkaar veel meer mensen met eetstoornissen kunnen helpen zichzelf te bevrijden. Hieronder stellen de eerste therapeuten die in Nederlands Brabant en in België gevestigd zijn zich voor. Binnenkort volgen ook de andere gecertificeerde therapeuten.

Mocht  je trouwens meer willen weten over mij of een afspraak met mij willen inplannen, dan kan dat via deze link. In Utrecht of online waar je ook bent.

 

 

ANDERE ERVARINGSDESKUNDIG EETSTOORNISTHERAPEUTEN NEDERLAND

Esti van Dieen (1987)  – Esti Helpt – Ervaringsdeskundig eetstoornistherapeut Kaatsheuvel (Brabant) en online waar je ook bent

In 2016 liet ik mijn eetprobleem achter me en nam de kracht om m’n eigen keuzes te maken zelf weer in de hand. Ik voel dat ik nu echt IK ben. Ik ben dankbaar voor het leven, af en toe onzeker en durf me ook open en kwetsbaar op te stellen. Omdat dat allemaal mag én ook kracht is. Ik gun het iedereen om deze levensvrijheid weer te mogen ervaren.

Ik genoot van mijn tienerjaren toen ik de eetstoornis ontwikkelde. De thuissituatie werd onzeker en ik bleek ook erg onzeker te worden van de overstap naar het studentenleven. Vanaf dat moment greep de eetstoornis zijn kans en voedde mijn onzekerheid met allerlei destructieve stemmetjes. Ik zocht controle in voeding en sport en dat wierp helaas z’n vruchten af. De eetstoornis werd een veilig mechanisme waar ik me letterlijk en figuurlijk in bewoog. Steeds minder nam ik deel aan sociale gelegenheden, ze werden zelfs eng en bedreigend, waardoor perioden van afzonderen en eetbuien volgden.

Hoeveel de eetstoornis had aangericht bleek toen ik overspannen en depressief thuis kwam te zitten. Hoe kon ik nou falen?! Dat was het omslagpunt. Ik kon dit niet alleen en zocht hulp. Wat een opluchting toen mijn therapeute, een ervaringsdeskundige, tegenover me zat en mij begreep. Therapiesessies gingen voorbij met de daarbij horende spanningen. Diepgewortelde pijn, verdriet en schaamte kwamen naar het oppervlak. Eindelijk was dit bespreekbaar en ik leek de eetstoornis daardoor steeds minder nodig te hebben. Ik zette me over mijn angsten heen, kreeg meer zelfvertrouwen en leerde luisteren naar wat ik nodig had. Wat een bevrijding!

Om mijn ervaring ook professioneel in te zetten, heb ik mij geschoold als Toegepast Psycholoog en Counselor. Ik volg regelmatig cursussen en opleidingen om mijn kennis up-to-date te houden. Sinds ik de opleiding Ervaringsdeskundig Eetstoornistherapeut van Vrij van Eetstoornis heb afgerond, bied ik ook  het drie-maanden-programma van Charlie aan om mensen te helpen bevrijden van hun eetstoornis.

Meer weten over Esti of een afspraak met haar maken, kan via deze link.

Esti is overigens ook gespecialiseerd in het begeleiden van mensen waar sporten een obsessie is geworden en die heel graag weer het plezier en balans in sporten willen terugvinden.

 

OVERIG NEDERLAND

Therapeuten en coaches in Nederland waar je ook terecht kunt (maar die niet werken met mijn methodes) vind je via deze links:

 

 

ERVARINGSDESKUNDIG EETSTOORNISTHERAPEUTEN BELGIË

Audrey Witteboon (1965) – Vitalogi – Ervaringsdeskundig eetstoornistherapeut Ekeren (omgeving Antwerpen)

Gezondheid heeft altijd al centraal gestaan in mijn leven. Als klein meisje was ik mijn moeder al aan het coachen om te stoppen met roken. Ook wilde ik al op zeer jonge leeftijd begrijpen waarom we doen wat we doen.

Daarnaast werd ik als jonge competitiezwemster vroeg geconfronteerd met mijn lichaam. Ik was te zwaar ook al trainde ik uren per dag. Nadien volgde mijn modellencarrière, waar ik obsessief en dwangmatig met eten bezig was. Tegelijkertijd snakte ik naar graag gezien worden, waardoor ik van de ene destructieve relatie in de andere terecht kwam. Ik ondervond dat liefde een obsessie kon zijn die meer verdriet dan geluk bracht. Van eetverslaafd ging ik naar relatieverslaafd en weer terug.

Al deze pijn heeft me gebracht tot verdieping en persoonlijke groei. Mijn innerlijke kind helen, zelfliefde genereren en grenzen stellen zijn thema’s waarmee ik zelf aan de slag ben gegaan. Mijn honger naar kennis bracht mij naar diverse opleidingen o.a. oplossingsgericht coachen, NLP en de vierjarige Academie voor Integrale Gezondheidszorg, waar ik gezondheid in al haar aspecten gestudeerd heb. Mijn missie is om met al deze kennis en persoonlijke ervaring, mannen en vrouwen te coachen naar vrijheid! Vrij van relatieverslavingen, eetverslavingen en al de onderliggende problematieken.

Ondertussen werk ik al enkele jaren samen met Charlie, haar LEVEN-methode en drie-maanden-programma, tot nu toe als enige in België, met veel succes.

Meer weten over Audrey of een afspraak met haar maken kan via deze link.

 

OVERIG BELGIË

Therapeuten/coaches in België waar je ook terecht kunt (maar die niet werken met mijn methodes) vind je via Stichting ANBN.