Tips en boeken voor ouders

In dit overzicht “tips boeken ouders en partners” vind je tips en een aantal boeken die ik zelf heb over dit onderwerp. De komende tijd wordt dit overzicht nog uitgebreid. Het kan ook handig zijn om één of meerdere andere boeken te lezen over anorexiaboulimia of eetstoornissen algemeen.

Ouders als bondgenoot – James Lock  & Daniel le Grange

Ben je op zoek naar een manier hoe je je dochter of zoon met een eetstoornis als anorexia, boulimia kunt helpen, dan is dit boek een absolute aanrader. Waar je bij veel behandelingen als ouder opeens langs de zijlijn staat, biedt dit boek concrete handvatten hoe je de verantwoordelijkheid als ouder kunt nemen en je kind kunt en misschien zelfs moet begeleiden en helpen. Ook geeft het aan hoe je samen met de hulpverleners en omgeving een team vormt dat je kind op een eenduidige manier helpt. Het boek is gebaseerd op de Maudsley methode, een gezinsaanpak van eetstoornissen. Enkele mooie inzichten uit het boek:

  • Als ouders neem je (samen) de verantwoordelijkheid om je kind weer een normaal en gezond eetpatroon te helpen ontwikkelen.
  • Als ouders ontwikkel je een concreet plan van aanpak hiervoor.
  • Het gaat niet om de schuldvraag, maar om het aanpakken van de problemen.
  • Maak een onderscheid tussen het eetstoornis-gedrag van je kind en je kind als mens.
  • Wees consequent in je aanpak.
  • Wees redelijk in je verwachtingen
  • Gebruik methodes die je kind in zijn/haar waarde laten (dus zonder straffen, bedreigen of eens goed de waarheid zeggen)
  • Zorg dat familieleden en behandelaars jouw aanpak steunen
  • Hou vol (geef niet te snel op).

Het boek heeft een voorwoord van en wordt aanbevolen door Eric van Furth, professor eetstoornissen aan het LUMC en verbonden aan de Ursula kliniek.

Gratis e-book – Help, mijn kind heeft een eetstoornis. 7 Tips voor ouders – Charlie Paludanus.

In het gratis e-book “Help mijn kind heeft een eetstoornis” vind je 7 praktische tips die je zullen helpen gemakkelijker te communiceren en om te gaan met je kind en zijn of haar eetstoornis of eetprobleem. Het e-book geeft onder andere antwoord op de volgende vragen:

√     hoe kan ik mijn kind beter helpen?

√     hoe zorg ik ook goed voor mezelf en de rest van mijn gezin?

√     hoe kan ik gemakkelijker communiceren met mijn dochter of zoon?

     hoe ga ik om met mijn eigen emoties, angsten en frustraties?

√     hoe houd ik zelf meer energie en kracht over?

√     waar moet ik op letten als ik zoek naar hulp?

Wil je gratis het e-boek “Help mijn kind heeft een eetstoornis. 7 tips” ontvangen, laat me dat dan weten via deze link. Ik stuur je het e-boek dan direct toe. 

 

Behulpzame artikelen

Hieronder nog wat artikelen die je kunnen helpen om met je kind in gesprek te gaan:

.

.

Wat als mijn kind een eetstoornis heeft? – Stichting Kiem

Ook voor ouders heeft Stichting Kiem (preventie eetstoornissen) heeft een gratis handleiding ontwikkeld voor ouders. Je kunt deze gratis downloaden door op bovenstaande afbeelding te klikken.

Stichting Kiem organiseert ook ouderbijeenkomsten met tips voor ouders hoe om te gaan met de eetstoornis en hun kind te helpen.

.

Op zoek naar een specifiek boek?

Tussen deze boeken niet gevonden wat je zocht? Of juist op zoek naar iets heel anders? Ga dan zelf op zoek via onderstaande zoekfunctie of kijk op de pagina’s met specifieke boekentips over anorexiaboulimia of eetstoornissen algemeen.

Via deze link vind je ook andere boeken voor ouders over het thema eetstoornissen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *