NIEUW: Boek ‘Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia’

Heb je last van eetbuien of boulimia?

 • Beheersen eetbuien, (gedachtes over) eten, slank willen zijn of gewicht je leven?
 • Word je onrustig als je ongezond eet of niet kunt compenseren?
 • Gaat een groot deel van je tijd en energie hieraan verloren?
 • Schaam je je en probeer je je eetprobleem voor anderen te verbergen?
 • Wil je proberen hier zelf vanaf te komen, maar weet je niet hoe?
 • Of heb je interesse in dit onderwerp en wil je er meer vanaf weten?

Gun jezelf dan m’n nieuwste boek en ga ermee aan de slag.

.

 

Boek ‘Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia’

Je kunt zelf herstellen van eetbuien en boulimia. Dat bewijst Charlie Paludanus als geen ander met dit praktische boek. Een echt doe-boek waarmee je jezelf bevrijdt van eetbuien, dwangmatig (gezond) eten en sporten, overgeven en laxeren. Stap-voor-stap. Dit boek helpt je op weg naar vrijheid en een leven zonder schaamte en onzekerheid.

Dit is geen boek om alleen maar te lezen. Het maakt je wakker en motiveert om aan de slag te gaan met de vele tips, oefeningen en ervaringsverhalen. Daardoor krijg je meer regie over je leven. Je zit beter in je vel en krijgt meer zelfvertrouwen. Zo verschuift je aandacht van eten en gewicht naar wat je werkelijk wilt in je leven.

In dit boek ontdek je:

 • De oorzaak van je eetbuien en obsessie voor eten en gewicht.
 • Hoe je jezelf kunt bevrijden van je eetbuien en compensatiegedrag.
 • Hoe je een normaal, gezond eetpatroon krijgt.
 • Hoe je je zelfvertrouwen en zelfbeeld versterkt.
 • Hoe je je eigen kracht volledig benut en ontwikkelt.

 

naar-bestellen

 

Inkijkexemplaar

Inkijkexemplaar boek Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia - Charlie Paludanus - Vrij van Eetstoornis

Klik op de afbeelding om de inhoudsopgave en een aantal pagina’s uit het boek te bekijken.

.

Recensies en reacties van lezers

Super om de ervaringen te lezen van een ervaringsdeskundige die er zelf ook van af is gekomen. Dan voel je je als lezer echt begrepen.

Eindelijk een boek dat gericht is op de persoonlijke kant van degene met de eetstoornis. En niet op de eetstoornis zelf. Dat is zo prettig!

Bevrijd jezelf van eetbuien en boulimia” is een eerlijk boek over erkenning en herkenning. Het is geen verhaal dat over iedereen behalve jezelf gaat, het boek is aan en voor jou geschreven. Als lezer word je in stappen begeleid in het ontdekken van je eigen leef- en eetpatronen. Met behulp van eigen ervaringen, handige informatie en goede metaforen zet de schrijfster je binnen een paar hoofdstukken al op het juiste spoor. In dit boek kom je moeilijkheden én talenten tegen waarvan je niet wist dat je ze had. Op een praktische manier helpt het boek je daarmee zelf op (de) weg naar herstel. In “Bevrijd jezelf van eetbuien en boulimia” zitten opdrachten die je wél wil uitvoeren. Hierdoor sta je niet langer vanaf de zijlijn naar jezelf te kijken, maar doe je weer mee. Dit is het eerste ‘zelfhulpboek’ dat tijdens mijn herstelperiode van boulimia een verschil heeft gemaakt. En verschil moet er zijn.

Wat ik zo fijn vind aan dit boek is de ogenschijnlijke simpelheid.

Dit boek leest goed, is duidelijk geschreven en er wordt niet omheen gedraaid.

Ik vind de stijl van dit boek zeer duidelijk omdat alles stap-voor-stap uitgelegd wordt. Ik word ook tijdens het lezen geënthousiasmeerd en geloof dat het mogelijk is om mijn eetstoornis te overwinnen.

Je beschrijft in dit boek de overlevingsmechanismes die je in je leven hebt ontwikkeld. Ik denk dat ook mensen zonder eetstoornis dit soort mechanismes hebben die hiermee ook goed aan te pakken zijn.”

Dit boek is heel goed leesbaar. Het is geschreven in ‘normale mensentaal’, niet te wetenschappelijk of met jargon.

Dit boek geeft mij enorm veel kracht. Dat iemand boulimia overleefd heeft en hier iets productiefs en inspirerends van heeft gemaakt waar zoveel mensen mee geholpen kunnen worden. Dank daarvoor.

Amber Albarda “Wat een geweldig boek. Met handvatten te over, inspiratie, kennis en alles wat je als (eet)verslaafde nodig hebt. Heerlijk leesbaar.”  – Amber Albarda is bekend van “Eet jezelf mooi slank & gelukkig” en vele andere boeken.

LEF Magazine Stof tot nadenken. Hoewel zelfhulpboeken moeilijk hetzelfde kunnen bereiken als persoonlijke begeleiding, doet deze dikke pil een serieuze poging. Schrijfster Charlie Paludanus is trainer, coach, spreekster en ervaringsdeskundige op het gebied van eetbuien en boulimia. In Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia lijkt het alsof ze zelf tegen je praat. Door haar heldere, persoonlijke en daardoor toegankelijke schrijfwijze legt ze haar LEVEN-methode uit, gebaseerd op best practices van verschillende coach- en trainingsmethodes. Haar teksten, schema’s, tips, quotes en opdrachten motiveren de lezer op z’n minst om de noodzakelijke bewustwording te creëren. En dat is al heel wat, want slechts 6% van de mensen met eetbuien zoekt hulp. Deze aanvulling op de reguliere geneeskunde is geschreven voor die overige 94 procent.”  – LEF Magazine is een glossy magazine voor verslaafden in herstel en hun naasten.

Dr. Greta Noordenbos “Doorleefd, persoonlijk en een schat aan actuele informatie en hulp voor mensen met eetbuien, boulimia en emotie-eten. ‘Bevrijd jezelf van eetbuien & en boulimia’ is een zeer informatief boek, vol met bruikbare kennis en allerlei oefeningen en tips voor mensen die gevangen zijn geraakt in de valkuil van eetbuien en boulimia. Charlie Paludanus schrijft op zeer toegankelijke maar ook heel persoonlijk manier, omdat ze zelf jarenlang geworsteld heeft met een boulimia en de negatieve gevolgen daarvan aan den lijve heeft ondervonden. Daarnaast is ze jarenlang coach en trainer van mensen met eetbuien en boulimia. Dit maakt het boek zeer doorleefd, persoonlijk en heel gevarieerd voor een grote groep mensen die worstelen met een eetbuien, boulimia en emotie-eten. In elk hoofdstuk worden zij persoonlijk aangesproken en aangemoedigd om hun eetstoornis los te laten.

Gelukkig heeft Charlie haar eigen eetstoornis heel goed kunnen overwinnen, waardoor ze een levend voorbeeld is van herstel! Bovendien is ze in staat om mensen die nu nog een eetstoornis hebben stap voor stap te begeleiden op de weg naar hun herstel. Daarbij maakt ze gebruik van de door haarzelf ontwikkelde LEVEN methode die staat voor Lessen om te leren, Energie om te ontwikkelen, Vrij Kiezen van eten, Experimenteren en oefenen en gericht zijn op het NU. Uitgangspunt hierbij is dat de methode effectief moet zijn, gebruik moet maken van de eigen kracht van de cliënt en de werkelijke oorzaak van de eetstoornis aan moet pakken.

In 24 hoofdstukken krijg je een schat aan actuele informatie over tal van thema’s, zoals eten en gewicht, de voorwaarden om weer vrij te kunnen eten wat je wilt, het belang van goede en regelmatige voeding, het loslaten van je eetbuien en compensatie gedrag, het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en het krijgen van meer zelfvertrouwen, het ontwikkelen van een positief lichaamsbeeld en je lichaam benutten als krachtbron, je emoties herkennen, accepteren en uiten en een positieve relatie opbouwen met jezelf en met anderen. Bij al deze hoofdstukken vind je diverse oefeningen die je helpen om te herstellen van je eetprobleem.

Bovendien is het boek prachtig vormgegeven met een heldere en overzichtelijke lay- out, en geïllustreerd met allerlei passende en speelse tekeningen die Charlie zelf heeft gemaakt. Dit maakt het boek zeer aantrekkelijk en noodt uit tot verder lezen. Dit boek is dan ook zeer aan te raden voor mensen die niet langer willen doorgaan met een eindeloze herhaling van eetbuien, braken en laxeren, maar weer vrij willen kunnen kiezen van al het eten dat ze lekker vinden. Door deze LEVEN methode kun je weer volop leren genieten van eten en nieuwe keuzes maken die je leven de moeite waard maken. Mocht je het moeilijk vinden om dit boek helemaal op je eentje door te nemen dan kan ik je zeker aanraden om bij Charlie Paludanus een training te volgen en je door haar te laten coachen op de weg naar jou herstel!” Dr. Greta Noordenbos is senior onderzoeker eetstoornissen aan de Universiteit Leiden – Klinische Psychologie

Yvette SpijkstraBelangrijke, krachtige tools om in te zetten bij cliënten met een eetstoornis. Als ervaringsdeskundig psychomotorisch therapeut ken ik de eetstoornis van binnenuit. Desondanks valt er nog altijd veel te leren. Iedere eetstoornis is immers anders. Dit leren doe ik graag door het lezen van boeken, maar zeker ook door het luisteren naar ervaringen van anderen. Charlie combineert beide in haar boek ‘Bevrijd jezelf van eetbuien en boulimia’. Ze deelt theoretische kennis op een leesbare en overzichtelijke wijze en deelt ook regelmatig eigen ervaringen. Dit maakt het voor mij een erg prettig boek om te lezen. Daarnaast biedt het boek een uitgebreid aanbod aan mooie oefeningen wanneer je aan de slag wilt met je eetstoornis. Mij geeft het boek als hulpverlener tevens belangrijke en krachtige tools voor binnen mijn contacten met cliënten met een eetstoornis. Dus Charlie, dankjewel voor het schrijven en uitbrengen van dit boek! – Yvette Spijkstra biedt vanuit haar eigen praktijk Yvette Voor Jou hulp bij eetstoornissen.

Meer reviews lees je hier.

 

Voor wie is dit boek?

‘Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia’ is voor mensen die hun eetbuien meer dan zat zijn en echt willen veranderen. Nu! Mensen die naar zichzelf willen en durven kijken en die (met behulp van mij en dit boek) andere stappen durven zetten in hun leven dan ze tot nog toe hebben gedaan.

Ben jij zo iemand? Wil jij jezelf bevrijden van eetbuien & boulimia? Dan is dit boek er speciaal voor jou. Het wijst je de weg. Stap-voor-stap. Zodat ook jij vrij kunt gaan leven. Voluit. Zonder terughoudendheid. Doen wat je wilt, vrij kunnen genieten van jezelf, van contact met anderen en ook van eten.

Daarnaast kan dit boek ook psychologen, psychiaters, artsen, coaches, therapeuten, diëtisten en andere hulpverleners helpen in hun werk. Net zoals het mensen die dichtbij jou staan, helpt begrijpen waar jij mee worstelt. Je kunt het boek ook gebruiken als steun, naslagwerk en oefenboek naast de therapie die je volgt.

Dit boek is bedoeld als aanvulling op reguliere geneeskunde of geestelijke gezondheidszorg, niet als vervanging. Maak je je zorgen over je gezondheid, ga dan (ook) naar je huisarts.

 

naar-bestellen

 

Over de auteur

Charlie Paludanus Vrij van EetstoornisCharlie Paludanus is trainer, coach, spreekster en (ervarings)deskundige op het gebied van eetbuien en boulimia. Zij ontwikkelde de LEVEN-methode waar dit boek op is gebaseerd. Charlie staat bekend om haar verfrissende, positieve aanpak van eetstoornissen. Met de focus op persoonlijke ontwikkeling in plaats van eten en gewicht. En een grenzeloos vertrouwen in de veerkracht en het verandervermogen van de mens.

Charlie is tevens het levende bewijs dat je 100% kunt herstellen van een eetstoornis. Zij bevrijdde zichzelf van de boulimia waar zij tussen haar 20e en 27e aan leed.

 

Waarom dit boek?

Ik geloof in de kracht en uniekheid van ieder mens. Als je een eetstoornis hebt, lukt het je alleen niet om deze kracht voluit te benutten. Mijn droom is dat iedereen met eetbuien of een eetstoornis zichzelf hiervan weet te bevrijden. Ik weet dat het mogelijk is en ik gun het iedereen.

In mijn praktijk help ik mensen hierbij via intensieve sessies en kortdurende trajecten (vaak drie tot vier maanden). Hier gebruik ik de door mij ontwikkelde LEVEN-methode. Het aantal mensen dat ik individueel kan helpen is echter beperkt. Bovendien weet ik dat mensen die met eetbuien en boulimia kampen, dit het liefst geheim houden (gemiddeld zelfs zo’n zeven jaar blijkt uit onderzoek) en dat maar weinig mensen hulp zoeken (slechts 6%).

Hieruit ontstond voor mij een sterke behoefte dit boek te schrijven. Door mijn methode en ervaringen via mijn boek te delen, hoop ik nog meer mensen te kunnen helpen. In dit boek vind je zowel informatie als concrete handvatten en hulp op alle facetten die belangrijk zijn om te kunnen herstellen.

naar-bestellen

.


Een persoonlijk boek cadeau geven (aan jezelf)?

Zo leuk. Ik krijg de laatste tijd regelmatig de vraag om een persoonlijke boodschap in mijn boek te schrijven of een exemplaar te signeren. Dus leek het me wel aardig om deze mogelijkheid ook via mijn website te bieden.

Dus wil je graag een persoonlijk boek bestellen of cadeau geven? Ik schrijf graag een persoonlijke boodschap in het boek en stuur het dan naar jou of, als je dat wilt, rechtstreeks aan degene aan wie je het cadeau wilt geven. Wil je dit, laat dan hieronder je gegevens achter

Hoe werkt het?

 • Laat je gegevens achter via het formulier hieronder.
 • Je ontvangt dan van mij een factuur die je per iDeal kunt betalen: boek (€ 36,95) + verzendkosten (€ 1,95) binnen Nederland.
 • Na betaling van de factuur, stuur ik direct het boek naar je toe.
 • Zoals je zult begrijpen, is een gesigneerd en persoonlijk boek, niet te retourneren.

Ik bestel graag een persoonlijk exemplaar van het boek Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia

Voor- en achternaam voor wie het boek is*:

Adres waar ik het boek heen kan sturen*:

Jouw naam, als je het boek voor iemand anders bestelt:

Jouw e-mail-adres*

Aanvullende informatie of vragen:

Gegevens met * zijn verplicht

Je ontvang via de mail een bevestiging van je bestelling en een factuur. Zodra betaling is ontvangen, stuur ik het boek met een persoonlijke boodschap erin naar het adres dat je hierboven hebt aangegeven.

Boekgegevens 

 • Titel: Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia
 • ISBN: 9789491197598
 • Uitgever: Vrij van Eetstoornis
 • Boekvorm: gebonden, hardcover, leeslint
 • Pagina’s: 332
 • Formaat: 20.5 x 26.5 cm
 • Prijs: € 36,95 (exclusief verzendkosten).
 • Druk: Eerste druk, oktober 2016
 • NUR: 770, 777, 443
 • Trefwoorden: boulimia, eetbuien, eetstoornis, persoonlijke ontwikkeling, zelfhulp, dieet, emoties, zelfvertrouwen, zelfbeeld, lichaamsbeeld.
 • Bestellen

Neem voor  lezingen, interviews of meer informatie contact met me op via deze link.