Startsessie

Startsessie Vrij van Eetstoornis

Zet de eerste stap naar vrijheid en een leven zonder eetbuien. Krijg inzicht waar je eetbuien vandaan komen, hoop en vertrouwen dat je volledig kunt herstellen en ontdek welke stappen jou helpen om normaal te kunnen eten en genieten van het leven.

.

De controle kwijt over je eetgedrag?

 • Heb je last van onbeheersbare eetbuien?
 • Beheersen eten, niet eten, eetbuien en/of je gewicht je leven?
 • Schaam je je en probeer je je eetprobleem voor anderen te verbergen?
 • Voel je je steeds ongelukkiger, eenzamer of onzekerder worden?
 • Vraag je je af hoe je ooit van je eetprobleem af moet komen?

Herken je één of meer van bovenstaande punten? Weet dat je niet alleen bent. Heel veel mannen en vrouwen worstelen jarenlang met eetbuien, compenseren, continu denken over wel of niet eten en zorgen over hun gewicht.

 .

Hoe zou je het vinden als je jezelf hiervan zou kunnen bevrijden zodat

  • Je weer normaal kunt eten (zonder angst, eetbuien of compenseren)?
  • Je meer rust hebt in je hoofd?
  • Je je lekker voelt in je lijf en tevreden bent met jezelf?
  • Je jezelf kunt zijn in contact met andere mensen?
  • Je dát kunt gaan doen wat je werkelijk wilt in het leven?

 

Zet de eerste stap en boek een startsessie 

 .

De omslag maken in je eentje is lastig en duurt vaak lang

Vaak heb je zelf al van alles geprobeerd en toch lukt het je maar niet van je eetbuien af te komen. Het lijkt of je steeds in hetzelfde kringetje blijft ronddraaien zonder dat er iets verandert. De drempel om hulp te zoeken ligt vaak hoog vanwege schaamte of het gevoel van falen omdat je het niet alleen kunt oplossen. Toch is hulp zoeken de snelste stap naar een vrij leven.

In de startsessie krijg je gelijk meer inzichten en handvatten hoe je wel je eetbuien, eetprobleem of eetstoornis kunt aanpakken. Zodat je uit de vicieuze cirkel kunt stappen en kunt starten met je herstel. 

 

QuoteCliënten over de startsessie

Ik was heel nerveus voor deze eerste sessie, maar het gaf mij enorm veel rust. Ben zo blij dat ik er eindelijk met iemand over kan hebben, mijn gedachten hardop kan uiten en ik daar weer nieuwe adviezen en tips in krijg. Alleen al dat ik mijn verhaal kan delen, lucht enorm op. 

Ik snap nu dat de verslaving niet alleen het eten is, maar ook het ‘falen’ zelf. Ik vind het ook fijn om te horen dat iedereen ervan af kan komen in zo’n (relatief) korte tijd.

Na de startsessie voelde ik mij al stukken beter en heb ik het gevoel dat ik al veel beter naar mijn lichaam luister. Ik ben gewoon gaan sporten omdat ik er ‘zin’ in heb en niet als compensatie en heb al een week geen extreme eetbuien gehad. 

De startsessie bracht meer helderheid over mijn eetprobleem. Ik weet nu waarom ik eetbuien heb en in welke situaties. Hierdoor kijk ik nu anders naar mezelf en voel ook sterker dat ik echt wil veranderen. Ik hoop via het drie-maanden-programma de knop om te kunnen zetten.

Ik vond deze afspraak maken al doodeng en vond het ook heel moeilijk om over mijn eetprobleem te praten door schaamte, maar het viel heel erg mee omdat jij er zo normaal naar vroeg en over praatte. Het helpt te weten dat jij ook een eetstoornis hebt gehad. 

De startsessie maakte pijnlijk duidelijk waar ik werkelijk sta met mijn eetstoornis. Hoe strak ik vast zit in patronen en structuren en hoe moeilijk en hoe enorm eng ik het vind om deze los te laten. Ik weet nu waaraan ik moet werken.

 .

Wat levert de startsessie je op?

In deze 1,5 uur durende sessie:

 • Kun je onbekommerd je verhaal, zorgen en frustraties delen. Ik ben ervaringsdeskundig dus kijk niet zo snel ergens van op. Je verhaal delen lucht vaak al enorm op.
 • Krijg je inzicht in de dieper liggende redenen en patronen van je eetprobleem.
 • Ontwikkel je een duidelijk beeld en gevoel van hoe jouw toekomst eruit ziet als je je eetstoornis hebt achtergelaten (jouw droomtoekomst).
 • Weet je wat voor jou de eerste stap is naar herstel.

Na deze sessie heb je meer rust en helderheid over je eetprobleem, wat je wilt bereiken en wat je achter je wilt laten. En weet je wat jou kan helpen bij het overwinnen van je eetstoornis en het bereiken van je doelen.

.

Inhoud startsessie 

 • Voor de sessie ontvang je al een aantal vragen die je helpen helder te krijgen wat je in de sessie wilt bespreken.
 • De startsessie zelf duurt 1,5 uur en vindt plaats op een lichte, ruime locatie op loopafstand van station Utrecht of online via een beveiligde verbinding vanuit je eigen plek thuis of waar je ook bent.
 • Aan het einde van de startsessie geef ik je advies over een voor jou goede vervolgstap. Ik ben hier heel eerlijk in. Ik geef aan wanneer ik denk dat je het zelf kunt (met eventueel wat aanvullende tips of mijn boek), stel een van mijn eigen coaching programma’s voor en verwijs waar nodig door naar andere hulpverleners.
 • Het meest geboekte en meest effectieve programma is mijn drie-maanden-programma. 

.

Voor wie?

Deze sessie is speciaal voor mensen die willen onderzoeken hoe ze van hun eetprobleem af kunnen komen en die daar vervolgens direct concreet mee aan de slag willen.

 

Speciaal tarief startsessie

Ik wil graag zoveel mogelijk mensen helpen zich te bevrijden van hun eetstoornis zodat ze voluit kunnen leven. Iedere stap die jij zet op deze weg, juich ik dan ook toe. Daarom bied ik deze startsessie tegen een speciaal kennismakingstarief aan.

Speciaal tarief startsessie € 99,50 – 1,5 uur (normaal tarief € 149,50).*

*Overige informatie

 • Je krijgt een kennismakingskorting van € 50,00 op deze eerste sessie. Kosten startsessie € 99,50 (normaal tarief € 149,50).
 • Na de sessie ontvang je van mij een mail met een factuur. Deze kun je via iDeal of overboeking betalen.
 • Meer informatie over de begeleiding en eventuele vergoeding door zorgverzekeraars vind je via deze link.
 • Via onderstaande link kun je direct een afspraak boeken op een dag en tijdstip die jou goed uitkomt. Wil je eerst meer informatie of even overleggen, laat dan een bericht achter via het contactformulier op deze pagina. Dan neem ik persoonlijk contact met je op.
 • Mocht je, door overmacht, toch een afspraak moeten afzeggen, doe dit dan minimaal 48 uur voor onze afspraak. Is het korter van tevoren, dan moet ik helaas de afspraak toch in rekening brengen

.

Zet de eerste stap en boek een startsessie 

Liever eerst bellen of meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in, dan neem ik contact met je op.

  Ik ben geïnteresseerd in:

  Meer informatie over training of coaching
  Een afspraak voor een Startsessie (intakegesprek) - 1,5 uur
  Een afspraak voor een Startsessie + informatie over het 3-maanden programma - 1,5 uur

  Naam*

  e-mail*

  Telefoonnummer*

  Aanvullende informatie of vragen
  (geef eventueel ook aan op welk tijdstip ik je het beste kan bellen)

  Gegevens met * zijn verplicht en gebruik ik alleen om contact met je te kunnen opnemen via mail of telefoon. Privacy beleid

   

  Over mij en hoe ik werk

  Charlie Paludanus Vrij van EetstoornisIn 1992 liet ik mijn eetstoornis boulimia achter me en dat is mijn allergrootste bevrijding ooit geweest. Een vrijheid die ik gun aan iedere vrouw of man die nu nog worstelt met eetbuien, eetverslaving, eetstoornis en boulimia.

  Ik heb vertrouwen dat jij geheel kunt herstellen van je eetstoornis. Ik neem de regie niet over maar ondersteun jou in je eigen proces door je te begeleiden, spiegelen, confronteren en steunen. En door je nieuwe vaardigheden, ziens- en denkwijzen aan te reiken, met je te oefenen en verkennen.

  Je eet- en compensatiegedrag is niet het echte probleem. Het is slechts een symptoom van iets dat daaronder ligt. Daarom werken we tijdens de behandeling aan het normaliseren van je eetpatroon èn aan de onderliggende problemen. Zodat je volledig kunt herstellen en vrij in het leven kunt staan.

  Als je bij mij binnenkomt, starten we gelijk. Vaak heb je zelf al (heel lang) nagedacht over je eetprobleem en nu je over de drempel bent, sta je in de startblokken om direct aan de slag te gaan. We staan de eerste keer uitgebreid stil bij je doel: hoe ziet je leven eruit als je je eetstoornis achter je hebt gelaten? En bij hoe het nu met je is. Zodat duidelijk wordt wat je precies wilt bereiken en wat je achter wilt laten.

  Na het bepalen van je doel gaan we direct aan de slag. Stel je hier niet uitsluitend traditioneel gesprekken op twee stoelen voor. Mijn werkwijze is dynamisch en bestaat onder andere uit gesprekken, (lichaams)oefeningen en creatieve werkvormen. Ook geef ik opdrachten mee voor de periodes tussen de sessies in.

  Omdat zo’n 90-95% van wat we doen onbewust is, werk ik tijdens de coaching met intensieve technieken waarbij zowel je bewuste als je onbewuste aangesproken worden.

   

  Belangrijke uitgangspunten die ik meeneem bij de begeleiding

  • Je eetgedrag is slechts een symptoom
  • De focus ligt op je doel en niet op gewicht en eten
  • Ik neem jou, je eetprobleem en alles wat daarachter zit serieus
  • Ik heb vertrouwen dat jij geheel kunt herstellen van je eetstoornis
  • Jij bepaalt zelf het tempo en je grenzen (geen dwang, straf)
  • Ik blijf achter je staan ook als je tijdelijk terugvalt
  • Ik help je tot het moment dat jij aangeeft dat je het zelf weer kunt
  • Je kunt ook na afronding van de behandeling altijd terugkomen