Referenties

referentie

Hieronder een aantal ervaringen, referenties over de begeleiding, trainingen, lezingen en workshops.

Tja, nu kan ik je van alles vertellen over hoe ik werk en wat het je kan opleveren maar dat heb je waarschijnlijk zelf al gelezen op de pagina’s over coaching en training. Uiteindelijk wil je het natuurlijk direct weten van de mensen die ik begeleid. Zij zijn je immers voorgegaan en hebben ervaren wat mijn sessies en trainingen hen hebben gebracht. Hieronder lees je diverse ervaringen.

Deel ook je ervaring

Schrijf je ervaring  je referentie als reactie onderaan deze pagina. Lastig? Je kunt het ook mailen naar Vrij van Eetstoornis dan plaats ik het voor je.

73 thoughts on “Referenties

 1. Voor mij ben je een hele aardige dame en een zeer ervaren coach met een zeer diepgaande kennis van de problematiek. Ik voelde me in staat om over mijn meest gênante probleem te praten zonder al te veel schaamte te ervaren. Ik vond het soms moeilijk tijd te vinden de oefeningen te doen, maar wist dat hoe meer ik in het proces stopte, hoe meer ik eruit zou halen. Ik merkte ook dat het nadenken over mijn antwoorden echt alles versterkte wat ik tijdens de sessie had geleerd. Elke sessie hielp om dingen vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Je moedigde me aan om na te denken over wat ik echt wilde doen en om te zien dat ik een keuze had. Langzaam werd ik beter in het luisteren naar mijn honger en in het zeggen van nee als ik niet wilde eten. Ik ben verbaasd hoeveel we hebben bereikt in zo weinig tijd. Ik denk dat ik het proces heel snel heb doorlopen, omdat ik vanaf het begin heel erg achter de ideeën stond. Als ik jonger was geweest of minder bekend met de ideeën, had ik per thema misschien twee sessies gewild. Ik zou je 100% zeker aanbevelen aan iedereen die zegt problemen te hebben met eten. Misschien zal ik je op een dag aanbevelen bij mijn dochters als ze in de problemen komen.
 2. Charlie, wat ben ik dankbaar voor alle sessie die we hebben gehad! Het was niet altijd makkelijk, maar wel echt nodig. En Charlie heeft me hierin enorm geholpen, waardoor ik weer naar het volgende ‘level’ kan van mijn leven! Ik voelde me altijd heel erg op mijn gemak en kon goed mij ei kwijt. Ook al had ik vaak het gevoel dat ik een soort onsamenhangend, warrig verhaal vertelde kon Charlie er altijd een geheel van maken door de juiste vragen te stellen. Ze bood me altijd hele goede nieuwe perspectieven, en ik heb veel geleerd over mezelf. Ook super dat ze het goed kon onderbouwen met interessante theorieën en visualisaties in combinaties met ‘fysieke’ oefeningen. Ik zeg altijd tegen andere: “charlie is de beste therapeut ooit! Ze is zo goed in wat ze doet.”
 3. Charlie, ontzettend bedankt. Ik ben diep onder de indruk hoe de afgelopen drie maanden je me begeleid hebt naar een versie van mezelf waar ik met meer liefde mee om kan gaan. Ik ga met meer rust de dag door en kijk positiever naar mezelf. Je bent een open luisteraar en weet hele fijne vragen te stellen om toch wat dieper te kijken dan ik in mijn eentje zou doen. De hele praktische opdrachten en oefeningen die we samen hebben gedaan hebben echt geholpen de nieuwe inzichten goed in de praktijk te integreren. Het ging niet stap één over mijn eet gedrag, het ging over het gevoel, de wensen en behoeftes en zelfs de ziel eronder. De lichaamsoefeningen waar ik bepaalde houdingen ging linken aan gevoelens die ik had over mezelf of anderen en zelfs hoe ik mijn zelfbeeld voor me zag als persoon die in de spiegel staat hebben me echt geholpen mijn lichaam te zien als een weerspiegeling van wat ik kies te voelen en ervaren. je hebt een unieke en hele fijne manier van werken en raad je bij iedereen aan met wie ik spreek over eetstoornissen. Ik zie nu nog helderder hoe mijn zelfbeeld en mijn relatie met mijn lichaam en mijn eten ook gelinkt is aan hoe open ik sta voor het leven. Dankjewel dat ik weer écht kan leven.
 4. Voelde me begrepen. Zonder vooroordeel. Geleerd mijn destructieve patronen (die ik al 50 jaar had) te begrijpen en los te laten. Stap voor stap mijn echte gevoelens ontdekt en ze omarmd. Ervaren dat het leven me kan vervullen en dit kan oppakken. Dit alles in een warme sfeer, met Charlie, die echt weet waar het over gaat, er is echte aandacht en zeer professioneel is.
 5. Ik vond het contact met Charlie heel prettig. Ze is zeer kundig, professioneel & empathisch. Ik voelde me veilig en vertrouwd om alles open en eerlijk te delen. Ze is zeer stipt, en komt afspraken na. De sessies hebben een mooie opbouw en nodig uit om grondig naar jezelf te kijken. Ik voelde de vrijheid om mijn eigen keuzes te maken m.b.t. te huiswerkopdrachten. Het was altijd oké, welke keus ik ook maakte. Het voelde vooral ook heel fijn dat ze zelf ervaringsdeskundige is en je als het ware dezelfde taal spreekt, niets is geks of vreemd. De huiswerkopdrachten kostte best veel tijd en de bewustwording was met regelmaat ook erg confronterend. Het heeft me zeer bewust gemaakt van bepaalde hardnekkige patronen, maar ook van het feit dat het soms ook best wel meeviel. Ook vond ik het prettig om je boek als naslagwerk erbij te gebruiken. De visuele ondersteuning en de hand-outs waren makkelijk te lezen/begrijpen. Charlie is goed bereikbaar, reageert snel op berichten en geeft prettige opbouwende feedback. Ik zou, iedereen die worstelt met eten, dit traject van drie maanden aanbevelen. Het heeft mij veel meer rust gegeven en ik merk dat ik inderdaad steeds vrijer durf te kiezen. Af en toe het allerlekkerste en hier ook volop van kunnen genieten. En.. tot de conclusie komen dat je hier echt geen kilo's van aankomt. Juist het toestaan van wat lekkers heeft er voor mij voor gezorgd dat ik veel minder/bijna geen 'snaaibuien' meer heb. Kortom: een zeer waardevol traject, een prachtige investering in mezelf, waar ik met een dankbaar gevoel op terugkijk!
 6. Ik heb het drie-maanden-coachingstraject gevolgd. De sessies waren soms best lastig, vooral als er gevoelsoefeningen in zaten die minder bij mij aansloten. Maar doordat ik een hoop verschillende tools aangereikt kreeg, vond ik toch altijd iets dat wel goed aansloot. Ook voor de reflectie-opdrachten moest ik echt de tijd nemen om even goed nadenken en te graven in mezelf. Ze hielpen me om tussen de sessies gefocust te blijven en te blijven leren. Er zaten ook een aantal super leuke opdrachten bij zoals het maken van moodboards.

  De tussentijdse feedback via mail vond ik echt geweldig. Ik mailde vaak op momenten dat ik er ècht doorheen zat en het hielp me altijd om weer een beetje los te komen van 'het gaat toch nooit lukken' en er dan toch weer met grote moed tegenaan te gaan. Zelfs als ik voor de 2e keer die week mailde omdat ik maar eetbuien bleef hebben, lukte het dan vaak alsnog om er weer uit te komen na het lezen van Charlie's positieve woorden en tips.

  Ik heb hier onwijs veel over mezelf en hoe om te gaan met mezelf geleerd. Charlie biedt een veilige omgeving waar je alles kunt vertellen. Het meest waardevol aan de coaching vond ik het nooit ontbreken van het vertrouwen. Ik voelde altijd een bepaalde overtuiging bij Charlie dat ik er hoe dan ook wel uit zou komen. Ze bleef dus ook heel kalm als het echt even heel slecht ging. Dit diepe vertrouwen heeft mij echt onwijs geholpen omdat ik dat vertrouwen zelf wel eens miste. Op die manier ben ik door een vrij intense periode van mijn leven heen gekomen waarbij ik uiteindelijk genoeg had geleerd om mijn eetbuien te kunnen stoppen.
 7. Ik ben een hele positieve ervaring rijker!
  Ik moet eerlijk bekennen dat ik er niet veel van verwachtte. Ik ging meer voor anderen dan voor mezelf. De manier van werken was flink wennen. Tijdens de eerste sessies dacht ik: "wat gebeurt hier, dit is gek, ik ga naar huis!" Toch bleef ik plakken omdat je toch wil weten hoe het afloopt. Al snel merkte ik dat het daadwerkelijk hielp. Alles bleek tenslotte een doel te hebben. Later werd duidelijk wat het doel van de opdracht/ oefening was en werd het heel helder. Ik heb alles met een lach en een traan beleefd en op me af laten komen. Vooral het verwerken van bepaalde gebeurtenissen in mijn leven heeft me enorm geholpen

  De stap naar Charlie is een van de beste dingen die me zijn overkomen. Ze heeft het deurtje naar de vrijheid geopend en me geholpen om uit het kooitje te komen! Ik kan het echt iedereen aanraden, ook als je denkt de je nog niet zover bent!
 8. Ga met Charlie praten. Ze weet heel veel over de mentale, lichamelijke en praktische kant van eetstoornissen. Ze neemt je serieus en geeft je belangrijke inzichten in wat er met je aan de hand is en hoe je er van af kunt komen. Ze is ook nog heel prettig om mee te praten. Gewoon doen, dan ervaar je het zelf.
 9. Het traject met Charlie heeft mij geholpen om de laatste stappen te zetten naar een eetstoornisvrij leven. Daar ben ik heel dankbaar voor, na ruim 12 jaar geleefd te hebben met een eetstoornis en niet geloven dat ik er ooit nog helemaal van af zou kunnen komen. De combinatie van kennis (o.a. hoe het werkt in je brein, waar je eten voor moet gebruiken en hoe je om moet gaan met emoties) en praktische, soms confronterende oefeningen maken het traject heel sterk. Ook kun je Charlie tijdens het traject op ieder moment vragen om tips of hulp, ook buiten de sessies om. Ik zou het iedereen met een eetstoornis gunnen om begeleid te worden door een expert als Charlie!
 10. Ruim een jaar geleden heb ik de stap gezet om mijn eetprobleem aan te gaan. Via een artikel op internet kwam ik bij het boek Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia. Wat een eye-opener. Eerst ben ik zelf aan de slag gegaan met het boek, waardoor ik al een hoop leerde over mezelf en mijn gedrag.

  Het lukte me niet om de stap te zetten en mijn eetbuien voor langere tijd te controleren, waardoor ik besloten heb een intakegesprek aan te gaan. Het intakegesprek was heel confronterend en liet me inzien dat mijn probleem toch echt een probleem is wat aangepakt moest worden. Ik heb daarom het 3 maanden programma gevolgd.

  Vanaf het eerste moment voelde het vertrouwd. Charlie is open, rustig, luistert goed en weet de goede dingen te zeggen. Er is ruimte voor een grapje tussendoor en dankzij haar eigen ervaringen voelde het voor mij als een plek waar ik alles kon en durfde te zeggen.

  Ik ben altijd op zoek geweest naar een gouden tip om van mijn eetbuien af te komen. Die gouden tip is er niet, maar alle informatie tijdens de sessies hebben mij wel een verklaring voor mijn gedrag gegeven. Ik heb heel veel geleerd over mezelf, mijn gedrag, mijn emoties, de mensen om mij heen. Dankzij de sessies, oefeningen en opdrachten ben ik weer de juiste weg ingeslagen qua (eet-)gedrag. Ik ben nu al een tijdje verlost van eetbuien en daar ben ik heel trots op.

  Charlie, bedankt voor je persoonlijke begeleiding en het feit dat ik weer mezelf kan zijn.
 11. Ik heb de sessies met Charlie als erg open, positief, persoonlijk en leerzaam ervaren. Je gaat echt aan de slag door te kijken bij jezelf waar de nare overtuigingen vandaan komen en zij begeleidt je bij dat proces. Ik heb erg veel over mijzelf geleerd en hoe ik met situaties omga. Het programma heeft mij ook geleerd mijn onzekerheden los te koppelen van eten/eetgedrag en hier op een andere manier mee om te gaan.

  Fijn ook dat er een concreet plan is. Het programma is goed opgezet. Niet persé doornemen wat je dan wel en niet eet op een dag, maar echt kijken naar wat er achter het probleem met eten schuilgaat. De opbouw van de sessies vond ik ook logisch. Je werkt stapje voor stapje naar iets toe, zonder dat ik dat op dat moment echt doorhad. En ik vind het ook fijn dat het niet heel “zwaar” was, maar dat er ook ruimte is voor een grapje en een beetje gezelligheid.

  Wat mij heel erg geholpen heeft is het “leven alsof je al genezen bent”. Dit bracht mij veel rust en ben toen gewoon maar dingen gaan doen en kijken wat er gebeurde. En dat heeft verassend positief uitgepakt. Het hielp mij ook om er meer over te spreken met familie en vrienden. Gewoon op een relaxte manier. Zonder dat ze in mijn nek zaten te hijgen.

  Het viel mij op dat Charlie erg betrokken is en dat ze ook de kleine dingetjes onthoudt. Ze luistert zonder oordeel en ik vond het fijn te merken dat ze weet waar je het over hebt. Ik ben blij dat ik Charlie gevonden heb, want zij heeft mij met haar 3 maanden programma heel erg geholpen :) En ik ben vooral erg blij dat ik me weer als mijzelf voel.
 12. Je hebt een heel goed boek geschreven en ook de sessies waren heel fijn en goed. Het is nu twee maanden na het programma en het gaat goed. De reflux gaat beter, ik sta positiever in het leven en ben bezig met mijn mentale groei. Ook hecht ik minder waarde aan wat anderen vinden. Ik probeer lief te zijn voor mezelf en regelmatig niet van alles te moeten. Ik kan ook steeds beter omgaan met moeilijke momenten en grijp dan terug op de technieken die ik van jou heb geleerd.

  Ik vond het vooral fijn om door het programma veel nieuwe dingen over mezelf/gedrag/eten te leren, omdat ik merkte dat dat hielp. Je voelt heel goed aan hoe het met anderen gaat, en de informatie en opbouw van het programma is ook heel goed. Een ander sterk punt vond ik dat je je aanpast naar de behoefte van mij. Je zocht informatie over specifieke problemen van mij en bedacht ter plekke andere opdrachten.

  Soms wilde ik liever minder over gevoelens praten/psycholoog-achtige gesprekken wanneer ik niet zo lekker in mijn vel zat. Jij had dat door en dan was ik soms bang aan het eind van de sessies dat ik niet alles had geleerd dan, terwijl ik wel geloofde dat ik over die mindere gevoelens heen zou komen. Soms wel confronterend, maar dat hoort erbij. Misschien had het geholpen als je vooraf aan had gegeven wat het plan voor de sessie was, zodat ik mij dan wat minder druk had kunnen maken of ik iets miste. Buiten het programma hielp positief denken/omdenken en een gewoonte-app mij heel goed.

  De reflectieopdrachten hielpen heel goed, daardoor ben je tussen de sessies door actief bezig met ontwikkelen. Ik heb ook een keer gemaild toen het moeilijk was, je reageerde toen snel en hielp mij daar goed mee.
  Ik zou zeker jouw programma aanbevelen aan anderen met een eetprobleem. Heel erg bedankt.
 13. Hoi Charlie, Ik stuur even een mailtje naar aanleiding van ons contact een tijdje geleden. Ondanks dat we maar 1 keer een sessie met elkaar hebben gehad heeft deze wel zodoende voor verandering gezorgd dat ik inmiddels bijna al mijn eetbui-kilo's kwijt ben.

  Ik kan me nog goed herinneren dat jij me in onze sessie vroeg om vanuit de eetstoornis te kijken naar mezelf en de vraag te beantwoorden: wat heb heb ik Marco gegeven en heeft hij jou op dit moment nog nodig? Deze vragen bleven nog een aantal weken door mijn hoofd rond gaan en hebben er toch wel mede voor gezorgd dat ik de knop heb omgezet omdat ik me door die vragen me pas echt realiseerde dat het me niks positiefs meer gaf.

  Het leek me dan ook goed om jou nog even feedback te geven en je te bedanken voor het helpen van het in gang zetten van deze volgende fase in mijn leven! Hopelijk heb je wat aan mijn update en kan je nog lang door met het helpen van mensen in een soortgelijke situatie.
  Vriendelijke groet, Marco
 14. Ik heb de sessies goed ervaren. Ik kon me meteen openstellen. De opdrachten tussendoor zorgden voor een houvast. Ik vond het fijn dat ik dan ook nog rustig kon nadenken over de vragen en dat ik via de mail dan feedback kreeg met wat bevestiging of extra tips. Soms zag ik in een sessie het nut van een oefening niet meteen in, maar besefte ik achteraf dan toch dat het wel nuttig was. Het fijne van het drie-maanden-traject is dat je stapsgewijs aan je probleem gaat werken en daar veel begeleiding bij krijgt en opdrachten. Het is een goede manier om een andere mindset te creëren waardoor je los kan komen te staan van je probleem. Verder vond ik het contact fijn en had ik het idee dat ik tijdens de sessie alles kon bespreken.
 15. De sessies bij Charlie heb ik als zeer positief ervaren. Er zaten vaak handige handvatten in die je je leven lang nog goed kunt gebruiken. Na vele soorten therapieën geprobeerd te hebben kwam ik bij Vrij van Eetstoornis terecht. Hier voelde ik mij meteen gezien. Er werd geluisterd en ik voelde me serieus genomen.

  Wat ik fijn vond bij Charlie was dat de prioriteit ligt bij het vinden van de achterliggende oorzaak en niet het eten, wat een gevolg is. In het begin van de sessies had ik nog weinig motivatie om echt iets te doen aan de patronen waar ik in zat. Later veranderde dat en begon ik echt met mensen om me heen erover te praten en het héle verhaal te delen. Toen ik op een gegeven moment aanliep tegen het reizen naar Utrecht, werd dat ook perfect opgelost door beeldbellen. Ik ben nu ruim 2 maanden hersteld en ik voel me weer echt 'vrij'.
  De oefeningen van Charlie zijn zeer nuttig en zetten je echt aan het denken, ook later en in andere situaties. Ik zou dit traject zeker aanbevelen. Ook als je geen eetstoornis hebt, maar een beetje met je zelfbeeld in de knoop zit, zijn het denk ik erg fijne sessies.
 16. Na bijna tien jaar met een eetstoornis rond te hebben gelopen en hier meerdere keren in therapie voor te zijn geweest, bleef ik, ondanks dat het al een stuk beter ging, toch al een hele poos op hetzelfde, frustrerende niveau hangen. Ik wilde niet meer terug naar therapeuten bij wie ik eerder therapie had gehad (aangezien ik niet het vertrouwen had dat dat me nu wel zou gaan helpen) en besloot verder te kijken. Zo kwam ik op de website van Charlie terecht. Naast wat ik daar las wat betreft haar aanpak, sprak het me ook heel erg aan dat Charlie een ervaringsdeskundige is op het gebied van eetstoornissen. Waar ik dit van andere therapeuten niet wist of zij hier niet open over waren tijdens de sessies, was dit bij Charlie wel het geval. Voor mij maakte dit dat ik me echt begrepen voelde en dat ik het ook makkelijker vond om dingen van haar aan te nemen.

  Wat er ook voor zorgde dat ik me fijn voelde bij Charlie, is het feit dat ze een warm persoon is met een dito uitstraling en dat ze altijd open en zonder oordeel naar me luisterde en op me reageerde. Dit laatste was niet alleen het geval tijdens de sessies zelf, maar ook in haar feedback tussen de sessies door. Over die tussentijdse feedback gesproken: wat ik heel goed vind aan Charlies coaching, is dat je helpende huiswerkopdrachten meekrijgt. Hier moest ik zelf altijd wel eventjes voor gaan zitten en tijd voor maken, maar dit maakt wel dat je, ook buiten de sessies, bewust gaat oefenen. Niet alleen de huiswerkopdrachten de feedback hierop maken Charlies coaching heel persoonlijk, maar dit geldt ook voor de sessies zelf. Je merkt echt dat Charlie veel tijd heeft gestoken in haar coaching traject en dat dit voor eenieder heel goed te ‘personaliseren’ is en zeker geen ‘one size fits all’. Voor mij voelde het zelfs persoonlijker dan therapie vanuit de GGZ én het heeft me eindelijk weer vooruitgeholpen, best behoorlijk ook.
  Ik kan een coaching traject bij Charlie dan ook zeker aanraden!
 17. Ik heb vorig jaar het drie maanden coachingstraject met Charlie gevolgd nadat ik al een paar jaar haar boek Bevrijd Jezelf in de kast had staan. Dat boek sprak me erg aan en ik begon er altijd vol goede hoop in (vaak na een periode van eetbuien en ik weer eens het roer ging omgooien) maar zo rond hoofdstuk 9 bleef ik altijd een beetje hangen en ik kwam niet verder. Na weer een periode van me slecht voelen met veel last van eetbuien heb ik de stap gezet om een kennismakingsgesprek met Charlie te boeken. Dit gesprek vond ik erg fijn: Charlie luistert goed, ik voelde me heel erg op mijn gemak bij haar (dit heb ik niet bij alle therapeuten) en omdat ze een ervaringsdeskundige is (en ik het gevoel had dat ik haar al een beetje kende van haar boek) had ik geen probleem om heel erg open te zijn en kon ik makkelijk mijn gedachten/gevoelens rondom eten met haar delen.

  Het coachingstraject zit heel goed in elkaar, de sessies sluiten mooi op elkaar aan en tussendoor krijg je huiswerkopdrachten zodat je uiteindelijk 3 maanden echt intensief bezig bent met je therapie. Dit is niet altijd makkelijk maar wel nodig. Charlie is er tussen de sessies voor je met feedback en tips. De sessies zelf vond ik erg fijn want Charlie is heel open en ik voelde me erg begrepen. Ook is ze heel goed in enthousiast zijn voor jou!

  Het coachingstraject heeft mij heel erg geholpen en heeft langzaam mijn mindset rondom eten veranderd. Nu voor het eerst in 20 jaar bestaat mijn leven niet meer uit weken/maanden heel ‘goed’ eten (heel restrictief gezond eten zonder suiker/wit meel/verwerkt voedsel) wat ik niet kan volhouden en uiteindelijk uitmondt in dagen/weken eetbuien hebben. Ik eet nu met liefde voor mezelf, mijn lichaam en mijn ziel! Ik ben zoveel minder met eten bezig de hele dag dat ik veel meer ruimte in mijn hoofd heb voor andere (en laten we eerlijk zijn, meer belangrijke) dingen. Ik had nooit gedacht dat ik ooit zou geloven dat ik zelf de keuze heb om mijn eetbuien los te laten, maar vanwege Charlie geloof ik dat nu echt! Natuurlijk zijn er nog steeds moeilijke dagen maar ik heb nu vertrouwen in mezelf dat ik die aankan zonder eetbuien. Charlie, dank je wel!
 18. Voor mij is Charlie de coach die mij geholpen heeft om na 28 jaar mijn eetstoornis te overwinnen. Door het oneindig zonder vooroordeel samenlopen met mij. Het geven van handvatten die van toepassing waren op mij en mijn problematiek. Geen nummer maar een individuele aanpak die paste bij mij. Beschikbaar ook buiten de spreekwoordelijke kantooruren. Zij gaf mij een in- en doorkijk in mijn toekomst zonder eetstoornis. Zonder dagelijkse eetbuien met compensatiegedrag. Ik ben nu in staat om voor mezelf op te komen. Met een weten dat ik de juiste keuzes kan maken en goed voor mijzelf kan zorgen. Echt het KAN vrij zijn van je eetstoornis!
 19. Met mij persoonlijk gaat het heel erg goed. Ik ben nu een half jaar zonder eetbuien en kan me niet herinneren ooit zolang controle te hebben gehad over mijn eetgedrag. Het is wel grappig, soms merk ik dat ik eetbuien heb, behalve dat ik dan niet meer eet. Dat klinkt een beetje gek misschien, maar ik heb dan de onrust die ik ken van tijdens de eetbuien alleen ga ik niet meer eten. Meestal ga ik gewoon wat doen en zeg ik (hardop) tegen mezelf, de drang om te gaan eten gaat zo wel weer over en dat is ook zo. Het gevecht wordt steeds makkelijker, maar ik blijf scherp, want ik wíl echt niet meer terugvallen en zo af en toe zijn er nog weleens moeilijke momenten.

  Mijn lijf is ook enorm veranderd ik ben qua gewicht beter in balans gekomen en ook al mijn oudste, fijnste kleren (die bewaarde ik altijd) passen goed. Ik hoop en begin langzaam een beetje vertrouwen te krijgen, dat ik blijvend veranderd ben.

  Veel dank, want zonder jouw begeleiding was het nooit gelukt om op een andere manier met deze stoornis om te gaan!
 20. Ik heb de sessies en jouw begeleiding als heel waardevol ervaren. Eerlijk, humoristisch, met verstand van zaken, en niet bang om mij op een aangename manier te confronteren met gekke gedachtensprongen en ingesleten patronen. Ik vond het heel fijn dat je sprak uit ervaring. Dat maakte dat ik mij begrepen voelde. Maar dat had ook met jouw niet-veroordelende houding en warme begeleiding te maken. Ik voelde mij vrijwel meteen op mijn gemak bij jou, hetgeen erin resulteerde dat ik eigenlijk alles op tafel durfde te gooien. Op een gegeven moment merkte ik ook dat ik op een zekere manier wel eens uitkeek naar de sessies, omdat ik dan weer even alles op een rijtje kon zetten en over alles kon praten.

  Ik ben er misschien nog niet, maar dat heeft mij wel veel gebracht. Vooral de inzichten die ik heb opgedaan. Ik begrijp nu veel meer over mijzelf, niet alleen wat betreft mijn eetprobleem en waar dat vandaan komt, maar ook over zaken die daaraan gerelateerd zijn, zoals mijn familie, mijn opvoeding en de waarden die ik heb meegekregen, en welke invloed dat heeft op mijn leven. Ik denk dat in die inzichten de oplossing van mijn probleem zit. Ik vind het heel knap hoe je dat naar boven hebt weten te krijgen.

  Ook de huiswerkopdrachten vond ik erg verhelderend, omdat ze mij dwongen om mijn gedachten te ordenen en op papier te zetten. Dat betekent niet dat ik het altijd gemakkelijk vond. Het was niet iets dat ik even tussendoor kon doen, ik moest er altijd echt voor gaan zitten. De feedback op de opdrachten was heel eerlijk en humoristisch. Daar kon ik echt wat mee, en ik keek er zelfs naar uit, omdat het mij nieuwe inzichten gaf. Ik vond het ook heel fijn dat we af en toe mailcontact tussen de sessies door hadden. De periode dat ik het erg moeilijk had met de interventie van mijn ouders (😊), was dat iets waar ik relativering en zelfs een beetje troost uit putte. Het maakte dat ik mij niet alleen voelde met mijn probleem, maar het was ook fijn dat jij relativeerde en het gevoel en het standpunt van mijn ouders belichtte. Dat maakte dat ik ook beter begreep waar hun gedrag vandaan kwam, en ik niet alleen maar negatieve gedachten op hen projecteerde.
 21. Ik heb de sessie ervaren als een hele leerzame tijd waarin ik flink aan de slag ben geweest met de verschillende thema’s en waar ik op momenten nog steeds naar teruggrijp. Ik ben er blij om dat ik dit ben aangegaan want het heeft voor mij zeker een nieuwe en waardevolle dimensie toegevoegd aan de psychotherapie sessies die ik al had. In de sessies met jou zijn de dingen bij elkaar gekomen. Vooral de verschillende invalshoeken om naar mezelf en mijn eetstoornis te kijken vond ik verhelderend. Ook de belevingsoefeningen met de visualisaties hielpen enorm om te beseffen waar gedragingen, gedachten en gevoelens vandaan komen en waar ik nu naar toe wil werken.

  Ik vond de opbouw, de verschillende thema’s en de structuur van de sessies erg prettig. Dat gaf mij houvast om de aandacht ook naar het onderwerp van die sessie te brengen en het geheel te kunnen overzien. Dit maakte dat ik ook telkens met dat stuk aan de slag kon en niet alles in één keer en door elkaar. Ik denk dat die aanpak mij erg heeft geholpen om echt bij de afzonderlijke onderwerpen stil te kunnen staan en door te laten werken. Voor de reflectie-opdrachten moest ik steeds echt gaan zitten. Ik vind het vaak moeilijk om bij mezelf op zoek te gaan naar wat ik vind en voel en dat vervolgens onder woorden te brengen. Maar de opdrachten hebben er wel erg toe bijgedragen dat ik meer helderheid heb gekregen in mijn denken, voelen en doen. Je begeleiding vond ik superfijn, heel betrokken én professioneel. Het maakte ook zoveel verschil dat jij open bent over jezelf en jouw eigen ervaringen met een eetstoornis. Dat gaf meteen al vertrouwen. Ook het feit dat de sessies in jouw eigen huis plaatsvonden vond ik prettig en droeg ook bij aan een vertrouwelijke sfeer. En er waren ook altijd momenten om ergens over te kunnen lachen. Ook wie al vele jaren worstelt met een eetstoornis zou ik deze sessies zeker aanraden. Ik heb er meer vertrouwen in mezelf door gekregen en veel meer rust over alles wat te maken heeft met ‘eten’.
 22. Wat een fijne begeleiding heb ik bij je gehad! Warm, puur, professioneel en vooral zonder enig oordeel! Ik kijk enorm naar je op. Je bezit alle technieken om iemand vrij te maken van een eetstoornis. Ik heb geleerd dat ik veel dingen heb om ja tegen te zeggen en dankbaar voor te zijn. Dankbaar dat ik ben wie ik ben. In plaats van me te schamen voor wie ik ben. Mijn eetstoornis heeft me veel kracht gegeven en jij hebt me daarbij geholpen. Jij hebt me door alle pijn laten gaan en deze pijn achter mij te laten. Kiezen voor mezelf en kiezen vanuit mezelf. Heerlijk is dat! Hartelijk bedankt voor alles!
 23. Op een moment dat ik compleet vastzat in mijn leven ben ik naar Charlie toegegaan. Vanuit een donker en eenzaam hoekje, vol wanhoop, ben ik stapje voor stapje uit mijn schulp gekropen. Het is een van de beste beslissingen in mijn leven gebleken om aan mijn eetprobleem te werken.

  Ik vind dat de stappen die je doorloopt helder zijn en elkaar logisch opvolgen. Vooral ook – op een gegeven moment – de kindstukken behandelen en teruggaan naar vroeger (op een eigenlijk heel liefdevolle manier, niet veroordelend naar je gezinsleden) vond ik bijzonder. Daardoor kwam er als het ware een soort meedogende deken over mijn verleden, waardoor ik met meer compassie en liefde naar mijn pijn kon kijken.

  Ik ben mijn leven als een soort “bouwpakket” ben gaan beschouwen, met allerlei lagen, hoeken, perspectieven die ik stap voor stap aan kan pakken en waar ik bewust aan kan “sleutelen” en waar ik mee aan de slag kan. Het was helpend voor me om samen met jou de diepte in te gaan en echt álles op tafel te leggen. Vooral dat laatste was ik niet zo gewend, vaak uit schaamte. Doordat jij echt doorvroeg en alle facetten aan bod liet komen, ging ik langzamerhand beseffen hoe vast ik eigenlijk zat in oude patronen. Ik vond het soms ook erg confronterend en niet prettig om al die pijn naar boven te halen, maar ik ben heel blij dat we zaken bij de wortel hebben aangepakt waardoor het ook hout snijdt.

  Ik vind het fijn dat je op de reflectie-opdrachten vaak zo to the point je feedback gaf, met hele liefdevolle en hoopgevende adviezen. Dit hielp me om buiten mijn gebaande paden te denken en mijn horizon te verbreden. En ook vertrouwen te houden op een goede afloop.

  Voor mij is het taboe rondom (over)eten echt doorbroken en ik kijk met veel meer compassie en rust naar mijn zwakke plekken. Ik ben als het ware uit de as herrezen en sta meer met beide benen op de grond. Met een nieuwe basishouding: één van (meer) vertrouwen, rust en hoop, wetende dat ik al die stapjes mag zetten om verder te komen en mijn dromen waar te maken. En vooral: dat ik in staat ben om het zélf te doen, met hulp van anderen. Charlie, enorm bedankt voor de moedige weg die jij bent gegaan waardoor je nu anderen kunt helpen en inspireren.
 24. In de intakesessie voelde het direct erg oké; ik zocht naar stekeligheden, dingen die ervoor zouden kunnen zorgen dat ik me zou storen aan je waardoor ik niet volledig open zou zijn. Ik zocht naar professionaliteit, ik wil dat je het beter weet dan ik. Als iemand in mijn ogen iets roept wat te vaag of zweverig is in mijn ogen, haak ik vaak mentaal al af. Daarnaast zocht ik naar warme, lieve ogen die me niet vol medelijden of verbazing maar vol herkenning en begrip zouden aankijken.

  Ik heb in alleen de eerste sessie al ervaren hoe professioneel, warm en lief, down to earth maar met verfijnde nuances die toch breder kijken zonder zweverig over te komen/te zijn. Hierdoor voelde ik al snel een prettige “werkrelatie” waardoor ik het idee had zonder reserves/terughoudendheid dit traject te kunnen gaan volgen.

  Ik keek steeds erg naar de sessies uit, ik had erg het gevoel ze nodig te hebben.

  Wat is het een bijzondere ervaring geweest Charlie! Het leven is zo anders nu, zo vol vertrouwen en rust in mezelf. “Vrij eten” ik kon echt niet begrijpen wat je daar nou mee bedoelde, vrij eten dat ging nu juist zo mis. Nu snap ik het helemaal; ik eet wat ik wil eten en wat ik wil is lekker en goed eten, mijn lijf voeden met lekkere goede dingen en me daar goed over voelen. Lijnen? Dat is voor altijd klaar, lijnen is geen antwoord op een eetstoornis. Begrijpen wat er in je hoofd gebeurt wel.

  Wat heb je me steeds fijn ontvangen in je huis, ik heb me zo begrepen en gehoord gevoeld. Wat ben je professioneel en warm tegelijk geweest, het heeft erg oprecht gevoeld. Ik had zelf deze inzichten niet kunnen vinden en had een lichtje nodig, bedankt lief, kundig, bedreven lichtje Charlie.
 25. Een dik half jaar geleden ben ik er na 10 jaar voor uitgekomen dat ik een eetstoornis heb. In die 10 jaar heb ik vaak gedacht: dit is iets waar ik nooit vanaf kom, het hoort nou eenmaal bij mij, ik moet maar accepteren dat ik alleen met dit geheim moet leven. Gelukkig kwam daar toen toch het moment waarop het voor me klikte dat ik er inderdaad nooit vanaf zou komen als ik zo bleef denken.

  Bij mijn zoektocht naar hulp kwam ik op de site van Charlie uit. Direct gaf de website me een goed gevoel: iemand die begrijpt wat ik meemaak en me daarbij kan helpen! Tijdens de sessies heeft ze mijn goed gevoel allen maar versterkt. Als je aan tafel zit bij Charlie heeft ze volledige aandacht voor jou, ze biedt je handvatten in alle zaken waar je tegenaan loopt en dat doet ze met professionaliteit en een stukje humor. Ik praat lastig over mijn gevoelens, maar Charlie straalt rust, ervaring en kennis uit en dat zorgde ervoor dat ik me veilig voelde. Het traject is confronterend, maar met Charlie aan je zijde zorgt die confrontatie alleen maar voor groei.

  De compassievolle feedback op de reflectie-opdrachten tussen de sessies door gaf me het gevoel dat ik gehoord werd, dat ik er mag zijn en het heeft denk ik ook geholpen in mijn vertrouwen naar Charlie toe. Ik vind het in ieder geval erg bijzonder dat ze voor iedere client zo veel persoonlijke aandacht heeft.

  Een dik half jaar later voel ik me gewoonweg een ander mens.. Ik heb geen eetbuien meer, ik compenseer niet meer. Natuurlijk struggle ik nog wel eens met mijn zelfbeeld, maar ik heb geleerd om daar over te praten en in de sessies heb ik constructieve manier ontdekt om daarmee om te gaan. Voor iedereen die dit leest en twijfelt of ze Charlie moeten contacten: gun jezelf dat cadeau, hoe lastig het waarschijnlijk ook is, doe het! Ik wist nog niet wat er allemaal in me zat, maar Charlie heeft het beste in me naar boven weten te halen. Duizend maal dank Charlie, ik hoop dat je nog voor veel anderen mag betekenen wat je voor mij hebt betekend!
 26. Hoi Charlie, Hier een update van mij. Ik heb twee jaar geleden bij jou een traject gevolgd en sindsdien is mijn leven compleet veranderd. (positief). Ik doe wat ik leuk vind, heb een fantastische vriend, ben happy met mijn lijf en heb helemaal geen last meer van mijn eetstoornis. Ik heb nooit meer gebraakt, ik volg geen enkel dieet en ik eet zelfs gewoon chocola wanneer ik daar zin in heb. Het overmatig trainen en wegen van mijn eten is echt verleden tijd. Het was en is niet meer leuk en haalde er totaal geen voldoening meer uit. Nu kan ik eindelijk wat meer dingen doen die ik wel heel leuk vind! Eigenlijk had ik nooit gedacht dat ik ooit van die vervelende gedachtes af zou komen en dat ik voor altijd vast zou zitten in een regime. Het leven is een stuk leuker geworden..

  Mede dankzij jou ;)
 27. In mei heb ik de behandeling van 1 jaar bij Charlie afgerond. Het heeft mij veel goeds gebracht, zoals inzicht in mijn denken en handelen. Wat mij het meest in de weg zat, om een normaal eetpatroon te volgen, was de criticus in mijzelf. Altijd had ik een schuldgevoel als ik iets at wat niet in mijn rigide eetpatroon paste. In verschillende sessies liet Charlie mij letterlijk naar mezelf kijken, hoe ik daar als tobberig persoon aan tafel zat. Deze sessies hebben mijn ogen geopend.

  De huiswerkopdrachten vond ik verschrikkelijk, ik vond het heel lastig om de chaos in mijn hoofd duidelijk op papier te krijgen. Toch heb ik ze altijd gemaakt omdat de feedback heel waardevol was.

  De sessies bij Charlie thuis waren heel fijn. Charlie heeft de gave om je op je gemak te stellen en je niet te veroordelen. Ze zal nooit raar opkijken van wat je vertelt over jezelf en je eetgewoontes. Charlie wist me tijdens de sessies altijd weer op gang te krijgen, als het in mijn hoofd muurvast zat. En als ik teveel van het onderwerp afdreef, nam Charlie weer de regie. Heel veel dank voor je geweldige coaching!
 28. Ik heb het traject vorige week afgerond en ben heel blij dat ik hierin gestapt ben en daardoor anders in het leven sta. Ik heb zoveel van Charlie geleerd. Charlie heeft een duidelijke lijn in haar programma, maar heeft tegelijkertijd de ruimte om naar je te luisteren en het programma aan te passen. Ze komt wel altijd terug naar waar ze naar toe wil. Ze vertelt over eigen ervaringen waardoor alles duidelijk en levendig wordt.

  Wat ik bereikt heb is dat ik weer meer voel. Voel in mijn dagelijks leven en minder aan mezelf voorbij ga Daarnaast heb ik geleerd te voelen wanneer ik voldoende of te weinig of teveel gegeten heb. Dat, dat ooit nog zou kunnen gebeuren had ik echt niet verwacht. Dat vind ik echt een topgevoel. Ik heb veel meer vertrouwen in mezelf.

  De mix van gesprekken en oefeningen in de sessies vond ik erg prettig. Het kwam regelmatig heel dichtbij, maar dat vond ik juist goed. Hierdoor wordt niet alleen de ‘denkkant’ aangezet, maar ook de ‘gevoelskant’. De 1,5 uur was altijd snel voorbij. Het vertrouwen van Charlie dat het goed zou komen heeft mij heel erg goed gedaan.

  Ik kan nu 'normaal' eten, af en toe kiezen voor wat lekkers als ik dat wil maar ook gewoon dingen laten staan. Dat is zo fijn! Ik ben veel relaxter, ben totaal niet met eten bezig in de zin van calorieën, maar meer met welke voeding mij iets geeft.

  Ik ben heel tevreden over het hele traject en vind Charlie echt een hele goede begeleidster. Ik zou het iedereen die problemen heeft met eten aanbevelen om dit traject te doorlopen. Het heeft mij in ieder geval veel gebracht.
 29. Charlie, je bent een inspiratiebron voor mij. Door je open en toegankelijke persoonlijkheid, kwaliteiten en feedback. Daarnaast week je tijdens de trainingen niet af van de hoofdzaak. De kwaliteiten die je bezit en gebruikte waren: creatieve oplossingen, luisteren, doorvragen, empathie en nog veel meer! Je wilde mij echt helpen, zo kwam het over. De feedback gedurende de sessies, via WhatsApp, e-mail of zelfs telefonisch was van onschatbare waarde. Het gaf lucht aan situaties waardoor ze niet meer zo beklemmend aanvoelden. Hierdoor kon ik, in plaats van naar de hoge muur kijken, langs de muur heen, op weg naar mijn doel! ☺ Bedankt Charlie voor alles! Ik kan weer verder op mijn levenspad. ☺

  Aan anderen die dit lezen: laat jezelf bevrijden van je eetstoornis want uiteindelijk vormt het een kracht waarmee je dit in je voordeel kan gebruiken in je leven. Gun jezelf dit geluk, deze vrijheid en bevrijding! Ik snap dat het eng is, maar de weg is het waard.

  Ik ben zeer te spreken over de sessies en de begeleiding die Charlie mij tijdens de sessies én buiten de sessies om heeft aangeboden. Het is van onschatbare waarde geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb mezelf leren kennen op een positieve manier. Een eetstoornis heeft niet helemaal met eten te maken maar met andere zaken. Door deze training komen deze (nog onbewuste) zaken naar boven waardoor je jezelf beter leert kennen en hieraan kan werken. Het maakt je uiteindelijk een ontzettend sterk mens. Mijn eetstoornis is uiteindelijk mijn kracht geworden.

  Het is me bijgebleven hoe Charlie mij altijd bijstond in positieve en negatieve situaties. Hierdoor kon ik altijd verder. Als het niet rennend kon, dan deed ik het in kleine stappen. Zo niet in kleine stappen, dan deed ik het kruipend. Zolang ik maar voorruit kwam want de eetstoornis kostte mij meer dan wat ik ermee won.
 30. Ik wil je graag bedanken voor het afgelopen jaar! Het gaat veel beter en ik heb ook steeds meer rust in mijn hoofd. Soms ben ik nog wel met eten bezig als dat niet nodig is (onnozele gedachten dus, maar ze zijn er wel), maar ik luister er niet meer naar. Ik ben ook steeds meer dingen aan het doen die ik een tijd niet durfde, zoals een pizza eten in een restaurant, chocolade-ijs eten en een (echte) cake bakken, zonder havermout en kokosolie etc :) Ook mensen in mijn omgeving merken dat ik een stuk vrolijker/ energieker ben dan vorig jaar. :)
 31. Onwijs bedankt voor alle hulp, inzichten en wijze lessen. Ik ben er nog niet, maar heb weer grip op mijn leven gekregen en dat is echt onbetaalbaar. Het gaat zo goed, het is twee maanden geleden sinds ik voor het laatst een eetbui heb gehad en ik voel dat ik op de goede weg zit en dat ik het (voorlopig) alleen aan kan. Dankjewel voor je professionele en persoonlijke begeleiding. Fijn om met een ervaringsdeskundige te spreken. Heb vooral veel gehad aan de uitleg over hoe ons brein werkt en het inzicht dat ik ook blij met mezelf kan zijn als ik niet altijd blij met mezelf ben ☺
 32. Ik ben ontzettend blij. Super super super bedankt! De spannende momenten die ik afgelopen tijd heb gehad, wat er al een aantal zijn geweest, zijn allemaal nog goed gegaan. Ongelofelijk. Drie maanden geleden, toen ik jou nog niet kende, voelde ik mij zo ongelofelijk verdrietig en nu voel ik mij zo fijn. Ik ben je echt ongelooflijk dankbaar! Elke sessie liet jij mij weer van alles inzien waardoor ik mij nu, na dit 3 maanden project, zoveel beter voel. Zonder jouw fijne gesprekken had ik nu heel ergens anders gestaan. De manier waarop je vertelt en hoe ik jou zo in vertrouwen kon nemen vond ik heel prettig. Aan iedereen die hier mee worstelt zou ik zeker jouw coaching aanraden. Je bent een lieve, behulpzame en sterke vrouw met heel veel goede oefeningen die mij goed aan het denken hebben gezet. Vanaf nu kan ik weer met rust in mijn lijf het leven door.
 33. Ik vond dit een heel leerzaam traject! Ik voelde me erg op mijn gemak en begrepen. De begeleiding was erg fijn, persoonlijk en warm. Ik voelde me op mijn gemak, begrepen en had het gevoel dat ik alles kon zeggen, zonder dat er een oordeel aan gehangen werd. Ik durfde eigenlijk alles te delen.

  De sessies gaven me erg veel inzicht en de huiswerkopdrachten sloten goed aan bij de sessies. Na de sessie werden de aantekeningen opgestuurd, zodat ik alles terug kon lezen en voor mezelf nog wat aantekeningen kon maken. De huiswerkopdrachten werden voorzien van feedback. De feedback is erg persoonlijk en Charlie denkt erg met me mee. Ik heb de feedback als heel erg leerzaam ervaren. Het gaf me net het inzicht dat ik zelf miste.

  Doordat Charlie zelf ervaringsdeskundige is, deelde ze ook veel eigen ervaringen. Ik kon ook aan haar vragen hoe zij met bepaalde problemen omging. Doordat Charlie zelf van haar eetstoornis is afgekomen, gaf het mij ook hoop dat ik er ook vanaf kon komen. Bij Charlie voelde ik rust en die ook op mij werd overgebracht. Ik heb meer ruimte in mijn hoofd om me bezig te houden met de dingen die ik echt belangrijk vind en kan mijn eetprobleem steeds meer loslaten. Ik ben Charlie erg dankbaar voor alle sessies, feedback en openheid. Dit traject heeft ervoor gezorgd dat ik eindelijk rust voel en verder kan gaan met mijn leven.
 34. Wat ben ik blij dat ik bij jou terecht ben gekomen en dit traject heb kunnen doorlopen. Ik heb het ervaren als heel belangrijk, open, eerlijk, soms confronterend maar altijd met voldoende lucht. De sessies en begeleiding hebben me ontzettend veel geleerd. Over mezelf, de achtergrond van mijn probleem en de oplossingsrichtingen. Ik heb het als een erg fijne balans ervaren tussen het zelf kunnen uitvinden en wat aangereikt werd in de sessies. En jij bent een hele prettige persoonlijkheid die een veilige omgeving creëert om met dit onderwerp aan de slag te gaan en te helpen bij de route naar het achter je laten van je eetprobleem. Je bent ontzettend geduldig en begripvol maar zonder het doel en de benodigde stappen uit het oog te verliezen.
 35. Ik voelde me bij Charlie direct op mijn gemak en had het gevoel dat ik alles kon delen. Door de altijd positieve, constructieve en meelevende benadering van Charlie, ging ik altijd met een prettig gevoel naar en van een sessie, desondanks dat ik de sessies vaak als intens heb ervaren. Naast het praten over niet/te veel/of een ongezonde manier van eten, lag de focus voor mijn gevoel meer op andere zaken zoals bepaalde persoonlijkheidstrekken die je meer vatbaar maken voor een eetstoornis (perfectionisme, weinig zelfvertrouwen) of die je juist meer weerbaar of veerkrachtig maken tegen stress, bepaalde coping stijlen en het leren aangeven van grenzen (bijvoorbeeld op werk). Deze inzichten en skills zijn zo nuttig! Ik heb het gevoel dat ik door de sessies met Charlie een burn-out voor ben geweest en ik voel me in het dagelijks leven én op de werkvloer een sterker persoon.

  Helaas heb ik - ondanks een aantal goede stappen - nog steeds last van mijn eetstoornis. Ik ga nu met meer intensieve begeleiding aan de slag, maar ik denk dat ik dit traject pas kon starten na de skills die ik bij Charlie geleerd heb: ik heb het zelfvertrouwen dat ik van de eetstoornis af kan komen, ik heb een duidelijk beeld wat mijn doelen zijn en ik ben tevreden met de persoon die ik nu ben. De dalen die ik had zijn een stuk minder diep en de pieken worden steeds hoger – ik voel me zoveel stabieler door de sessies. Als laatste wil ik graag nog delen dat Charlie een bijzonder warm mens is, met een enorme drive om anderen te helpen. Zelfs nadat ik klaar was met de sessies bij haar, stond ze voor me klaar en dacht ze mee naar goede vervolgstappen voor mij en passende behandeling.
 36. Ik wil je heel erg bedanken. Het idee om een traject aan te gaan en hulp te zoeken voor mijn eetprobleem speelde al lang in mijn hoofd (jaren), maar de stap zetten vond ik erg moeilijk. Een aantal jaar terug had ik je al gevonden op internet. Ik ontving je nieuwsbrief en door de inhoud en toon ervan voelde ik me minder alleen en kreeg ik het vertrouwen om de stap naar jou toe te zetten. Ik heb je ervaren als prettig, kundig en rustig. Ik voelde me uitgenodigd om mezelf te laten zien. Er was veiligheid, humor en constructief contact. De reflectieopdrachten tussen de sessies door waren niet altijd gemakkelijk, maar wel ondersteunend aan mijn proces. De sessies brachten van alles teweeg. Ik heb met mezelf in de knoop gelegen, geprobeerd meer contact te krijgen met mijn lichaam, heb mijn eetprobleem eindelijk in de ogen durven kijken en leren accepteren en kon toen eindelijk door ook de praktische tips en oefeningen rondom eten en voelen beter voor mezelf gaan zorgen en de eetbuien los gaan laten.

  De persoonlijke ervaring die jij deelde heeft me het gevoel van hoop gegeven en dat heeft me geholpen. Ik vond ons contact fijn en de manier waarop je met voorbeelden en kennis komt prettig. Heel fijn dat jij er bent om mensen die worstelen (zoals ik) te helpen. Ik hoop dat je nog heel veel goed werk mag doen.
 37. Ik heb ontzettend veel aan onze sessies gehad. Wat het allerbeste gaat is dat ik geen eetbuien meer heb en daardoor iedere ochtend met een goed gevoel de dag begin. Het drie-maanden-programma heeft me veel inzichten gegeven en ik ben er veel sterker door geworden. Het had wel een soort van ‘incubatietijd’ omdat het zoveel was en dat moest ik verwerken. Je bent een voorbeeld voor me van hoe je een eetstoornis kunt overwinnen maar nog meer een heel goed voorbeeld van hoe je jezelf kunt zijn. Ik ervaar bij jou een rust en harmonie. Je bent blij met jezelf en je hebt respect voor jezelf. Dit is voelbaar voor mij en daardoor ben je een inspiratiebron.
 38. Wat een traject! Ik vond het enorm leerzaam, maar soms ook heftig en confronterend. Doordat je het liefdevol en niet veroordelend bracht, was dat niet erg, maar soms was ik er best een paar dagen van slag van. Ook had ik niet altijd zin in de opdrachten tussen de sessies door, maar ook die waren uiteindelijk wel nodig om echt ook veranderingen door te voeren. Kortom, dit traject is er één waar je echt aan toe moet zijn en voor moet kiezen.

  Wat ik heb geleerd? Ik sta lichtvoetiger in het leven en ben positiever over mezelf gaan denken. Ik laat mijn gewicht minder mijn leven overschaduwen en heb geleerd dat ik meer ben dan mijn lichaam en gewicht. Ook is mijn basis eetpatroon gezonder geworden, ben ik minder met eten bezig en ben ik meer ontspannen omdat ik merk dat ik met deze gezonde basis niet gelijk aankom na een feestje. Ook kan ik gemakkelijker weer de draad oppakken als het een keer minder goed ging. Zo kom ik langzamerhand ook op een gewicht waar ik blijer mee ben.
 39. De sessies hebben mij ontzettend geholpen. Charlie is geduldig, behulpzaam en oordeelt niet. Daarnaast is ze ervaringsdeskundig en weet wat ze wel en niet moet zeggen. Ze heeft me geholpen door mijn ervaringen te herbeleven en te bekijken met nieuwe ogen. Na anderhalf jaar vast te zitten aan een eetstoornis ben ik er eindelijk van af. Ik raad Charlie echt aan! Ze weet wat ze doet en haar sessies zorgen dat je anders gaat denken over jezelf. Daarnaast onderzoek je samen wat de oorzaken van je gedachtes en daden zijn. Voor het eerst in 10 jaar ben ik eindelijk tevreden met mezelf en hoe ik eruit zie.
 40. Ik wil je hartelijk bedanken voor alle fijne gesprekken, wijze adviezen, relativering, nieuwe visies en behaalde doelen. Ik heb heel veel uit onze gesprekken gehaald. Allereerst ben je heel empathisch en begripvol, maar je vraagt ook door en deelt je visie, dit zijn belangrijke eigenschappen voor een coach. Juist omdat je ervaringsdeskundige bent op het gebied van boulimia snap je echt wat er in mij omging/omgaat. Aan het begin merkte ik dat het effect na een sessie heel positief was, maar dat ik daarna toch terugviel in mijn oude patronen. Gedurende het traject bleven die positieve effecten steeds langer aanhouden. Het is erg prettig dat jij jouw ervaringen (in het dagelijks leven) deelt, dit maakt een gesprek wat tweezijdiger. Ik ben altijd de deur uitgegaan vol nieuwe visies, wijsheden, handvatten en doelen. Mede dankzij jou heb ik mijn eetstoornis overwonnen! Eindelijk kan ik echt verder met mijn leven, het voelt als een bevrijding.
 41. De startsessie gaf mij al zoveel inzichten dat ik daarmee al erg geholpen was. Ik had niet door hoe dwangmatig ik alles op orde probeerde te houden in mijn leven, welke negatieve kernovertuigingen ik over mezelf had en hoe onrealistisch hoog ik de lat legde voor mezelf. Alleen al door hier aan te werken, los van ziekmakend eetgedrag, nam mijn stress af. Door de coachingssessies zijn mijn eetbuien veel minder heftig en veel minder vaak aanwezig.

  Ik vond het fijn dat de sessies aanvankelijk niet over eten en eetgedrag gingen, maar vooral over hoe ik in elkaar steek en wat mij stress geeft. Dit gaf heel veel inzichten. Het voelde daarmee natuurlijk/prettig aan dat het eten pas in tweede instantie aan bod kwam. De begeleiding vond ik heel fijn, persoonlijk, ontspannen, met humor en niet-veroordelend. Heel fijn te weten dat Charlie eerder met hetzelfde probleem geworsteld hebt waardoor ik met minder schaamde pijnlijke details te vertellen.

  Ik ben er nog niet helemaal vanaf, maar blijf verder werken aan op een gezonde manier met stress omgaan i.p.v. via eetbuien. Hierbij maak ik dankbaar gebruik van Charlie’s boek.
 42. “Ik heb de afgelopen 20 jaar een eetprobleem gehad. Het begon toen ik 19 jaar was, hoewel ik daarvoor ook al een ongezonde relatie met eten had. Vanaf mijn 19e wisselde boulimia zich af met anorectische periodes en periodes van overmatig gezond eten.
  Ik zat hierin gevangen en heb honderden keren geprobeerd hieruit te komen. Het was erg eenzaam en ik voelde me vaak enorm rot en schuldig. En een slappeling omdat het me niet lukte om ermee te stoppen.

  Eten gaf mij veiligheid. Van jongs af aan at ik om rustiger te worden en mijn gevoel te verdoven. Het gevoel van niet gewenst te zijn en te veel/overbodig te zijn. Dit gevoel kon ik niet toelaten, het deed te veel pijn. Vanaf dat ik 8 jaar was kocht ik al stiekem snoep en deed ik mijn best om aardig gevonden te worden. Toen ik op mijn 18e op kamers ging zat ik in een depressie, van de buitenkant was ik misschien vrolijk en zelfverzekerd, maar vanbinnen was ik erg onzeker en bang om niet te voldoen. Ik merkte dat wanneer ik dun was ik meer aandacht en positieve reacties kreeg. Ik legde bij mezelf de link met: “ik ben pas wat waard als ik dun ben”.

  Maar omdat ik me zo rot voelde ging ik juist eten en werd ik dikker in plaats van dun. Ik las of hoorde ergens - dat weet ik niet meer - dat je je vinger in je keel kon steken en dan kon je eten wat je wilde, maar bleef je dun. Dat heb ik ook een keer geprobeerd en voor ik het wist spuugde ik al mijn eten uit, soms wel 6 tot 7x per dag. Voordeel was dat ik dun bleef en niks voelde. Ik werd gevoelsmatig vlak. Boulimia was geboren. Maar na een bepaalde periode voelde ik me er niet goed bij, ik schaamde me en voelde me een mislukkeling. Ik ging toen juist heel weinig eten: een appel als ontbijt, 1 boterham tussen de middag en een beetje avondeten. Wat was ik trots op mezelf dat ik dat kon en ik voelde me fijn. Kreeg complimenten dat ik zo afviel. Maar deze anorectische periodes hield ik nooit zo lang vol. Mijn lijf schreeuwde om eten en dan stak boulimia weer te kop op. Afgewisseld met strenge diëten en periodes van heel gezond eten: smoothies, sapjes en koolhydraatarm. Ik voelde mezelf echt een mislukkeling en wilde juist naar buiten het beeld ophouden van iemand die het goed voor elkaar had, alles wist, grip op had en “alles aankon”. Maar dat was niet zo. Ik trouwde, kreeg kinderen, had een verantwoordelijke baan, vriendinnen, maar toch lukte het me niet het patroon te doorbreken. Niemand in mijn omgeving- op mijn man na- wist hoe ernstig het was en hoe eenzaam ik me voelde.

  In 2016 was ik het zat. Ik heb hulp gezocht en daar is bij mij de knop om gegaan en heb ik de keuze gemaakt om nooit meer over te geven. Helaas was daarmee het eetprobleem niet opgelost. In deze periode vond er ook een ingrijpende gebeurtenis plaats in ons gezin en ik ging eten om niet te hoeven voelen. Ik denk dat ik in een jaar tijd zeker 15 kg ben aangekomen. Ik wilde niet meer terugvallen in boulimia, maar voelde me hier ook niet fijn bij.

  Via internet heb ik in eerste instantie het boek van Charlie besteld en dit sprak me erg aan. Het is praktisch en gaat ervan uit dat je echt vrij kunt gaan eten. Ik heb toen een afspraak met Charlie gemaakt. Vanwege mijn thuissituatie kon ik niet op en neer naar Utrecht, dus we hebben de afspraken (op een afspraak na) via skype gedaan. In eerste instantie was ik hier wat huiverig voor, omdat ik van mening was dat een persoonlijk gesprek beter zou zijn. Maar in de praktijk was het heel fijn om de sessies via skype te kunnen hebben. De gesprekken hebben mij veel inzicht gegeven, maar ook de huiswerkopdrachten waren heel helpend. De sessies waren praktisch en Charlie is erg kundig en denkt echt mee over je situatie, dat vond ik fijn. Ook het vertrouwen dat Charlie heeft dat je echt kunt genezen van een eetprobleem was voor mij heel belangrijk. Natuurlijk heb ik nog wel eens momenten van onrust en is mijn eerste reactie om te grijpen naar chips of drop, maar door rust te nemen en terug te gaan naar de oefeningen en tools, lukt het me elke dag beter om dicht bij mezelf te blijven en niet te gaan eten. Mij heeft het ook geholpen om het te delen met een paar belangrijke mensen uit mijn omgeving. De eenzaamheid en schaamte die ik voelde zijn mede daardoor verdwenen. In maart 2017 ben ik met de gesprekken gestart en nu in januari 2018 kan ik zeggen dat na ruim 20 jaar ik echt geloof dat ik vrij kan zijn van een eetstoornis. Daar wil ik Charlie heel hartelijk voor bedanken!”
 43. Ik heb in alle voorbije jaren, ondanks twee opnames op een eetstoornisafdeling, van geen enkele therapie genoten die zo concreet was vanuit een “weten” waarover het gaat.

  Een coaching-traject, een weg die je samen gaat bewandelen in die veronderstelling dat je op die weg jezelf kan ontmoeten of opnieuw kan ontmoeten in wie je bent of in wie je wil zijn! Een weg die daarom niet eenvoudig te bewandelen is, maar naar mijn aanvoelen wel de moeite waard om het te proberen! De helpende hand op die weg, is een stevige hand die vanuit haar eigen ervaring de weg wijst daar waar nodig! Ieder pad is uniek, en het is juist dat dat je vanuit je coaching tracht aan te reiken! Zoek je pad, het mag!

  Ik heb de sessies voor mezelf ook als “moeilijk” ervaren. Ik had al veel therapie gedaan maar deze keer voelde ik me niet binnen mijn comfortzone. Wat op zich goed was aangezien ik binnen therapieën te vaak de controle zelf nam. Daar kon ik veel vanuit mijn ‘ratio’ werken terwijl nu niet. Ik ben mezelf daardoor ook regelmatig tegenkomen, een confrontatie die ik niet verwacht had. Daar waar ik dacht dat ik een bepaalde “sterkte” had, voelde ik nu, dat ik die niet had. Dat was voor mij ergens wel goed omdat ik op die manier ‘nieuwe’ en ‘andere’ voeding kreeg. Ik vond de begeleiding goed. Open, oprecht, eerlijk en met de nodige daadkracht.

  Een warm dankjewel voor dit traject.
 44. Ik heb de sessies als professioneel, kundig maar ook als persoonlijk en warm ervaren. Je zorgt voor een persoonlijke aanpak en dat heeft bij mij geholpen. Je schept vertrouwen en een persoonlijke band door een luisterend oor te bieden zonder waarde oordeel. En gaf me het gevoel steeds op individuele basis te kijken waar ik behoefte aan had. Wat ik ook fijn vond is dat je hierin ook eerlijk bent en het aangeeft als je denkt dat minder sessies nodig zijn.

  Je hebt echt de tijd genomen om met me te werken aan m'n persoonlijke ontwikkeling en hebt daarbij ook handige tips gegeven die ik goed in de praktijk kunt toepassen. Ook is het fijn dat je aantekeningen maakt van de sessies, zodat ik deze op een later moment altijd nog terug kon lezen. De huiswerkopdrachten vormden een goede stok achter de deur om ook tussen de sessies door actief aan de slag te gaan met de thema’s die in de sessies aan de orde kwamen. De inzichten uit het coaching traject en de struggles waar ik bewust van werd, heb ik met m’n ouders, zusje en goede vriendinnen gedeeld. Zij hebben mij ook geholpen door daarin een luisterend oor te bieden en er voor me te zijn als ik even een moeilijk moment had.
 45. Ik wil u ontzettend bedanken voor het schrijven van uw boek. Op het moment dat ik de hoop in mijzelf had opgegeven, vond ik uw boek op internet... Nu inmiddels bij het laatste hoofdstuk en ik voel mij zoveel sterker... a life changer
 46. Ik wilde van mijn eetstoornis afkomen, maar kreeg ook allerlei inzichten waar ik zelf nog niet over nagedacht had. Je aanpak is heel persoonlijk Charlie en dat maakt je programma zo goed. Ik ben echt heel blij dat ik de stap heb gemaakt om dit te doen. Het feit dat het ook alweer zo snel voorbij ging is ook een goed teken. Verder vond ik het ook erg fijn dat ik het gevoel kreeg dat ik niet de enige ben met dit probleem. Ik dacht namelijk echt dat ik raar was omdat ik dit deed. Zo heb ik er al die jaren naar gekeken. Maar doordat ik heb gezien hoeveel anderen mensen hier ook mee worstelen of juist al hersteld zijn, is een heel fijn gevoel. Mijn eetstoornis was heel eenzaam, wetende dat anderen dit ook hebben betekent dat je niet alleen bent, en hoeft te zijn. Dankjewel voor jouw aandeel in deze reis van mijn leven.
 47. Ana heeft een jaar na afronding van haar coachtraject wat te vieren! Ze verwoordt het zelf als volgt. Ik heb wat te vieren! Het is namelijk precies één jaar geleden dat ik opnieuw een poging waagde om van mijn eetstoornis af te komen en ik kan zeggen: ik ben al één jaar eetbuienvrij! En dat vind ik toch een positieve wending aan dit bedompte onderwerp geven. In dit blog vertel ik je een hele hoop: wat een eetbuistoornis is maar nog belangrijker hoe ik mijn eetbuistoornis heb overwonnen. Ana's hele verhaal lees je hier.
 48. Ik een eetprobleem? Ach nee joh. Gewoon vreetbuien, heeft iedereen toch wel? Totdat het me dwars begon te zitten. Dit was niet oké, het werd steeds erger. Toen ik bij jou kwam zat ik eigenlijk tegen het overspannen zijn aan en mijn lijf waarschuwde me al een tijdje (door die vreetbuien). Jouw sessies brachten inzicht, rust, vertrouwen en weer grip op mijn leven (en het eten).
 49. "Ik voelde me altijd ontzettend welkom, gehoord en gewaardeerd gedurende de sessies. In de 4 maanden waarin we samen het traject doorlopen hebben heb ik echt geleerd om mezelf te waarderen om wie ik ben. Ik heb geleerd dat ik op mijn eigen benen moet staan en mijn geluk niet af moet laten hangen van mijn omgeving. Energie steken in de dingen waar ik energie van krijg. Voor mij was het volgen van deze sessies, ondanks mijn twijfel in het begin, de beste keuze van het afgelopen jaar! Bedankt"
 50. Ik heb je eens gemaild toen ik nog enorm worstelde met mijn eetstoornis. Nu zijn we een hele tijd later en wilde ik je graag persoonlijk bedanken omdat ik ondertussen zeven maanden "clean" ben, dat ik de vicieuze cirkel van vasten/overeten/kotsen na vijf lange jaren eindelijk heb kunnen doorbreken. Dit heb ik voor een groot deel te danken aan het lezen van jouw blogs, e-book en aan de hoop op een mooi en gezond leven jij me gaf. Dus bij deze: DANK JE voor alles dat je voor mij gedaan hebt en doet voor vele anderen.
 51. Wat ontzettend fijn om met een ervaringsdeskundige te praten en oefeningen te doen om mijn doel te bereiken. Voor alle momenten in het traject waren er passende onderwerpen en oefeningen, zelfs ook voor de eventuele terugval, dat is heel fijn. En natuurlijk dat afvallen niet centraal staat maar het bevrijden van jezelf!
 52. De obsessieve gedachtes rond eten, sporten of extreem gezond eten om eetbuien te compenseren, boosheid en ontevredenheid, ik was er helemaal klaar mee. Door in gesprek te gaan met Charlie, samen oefeningen te doen, huiswerkopdrachten te maken en door heel bewust stil te staan bij mijn doel en keuzes voel ik mij bevrijd. Bevrijd van eetgedachtes, eetbuien en onrust in mijn hoofd. De laatste stap van mijn traject was het maken van een terugvalpreventieplan. Ik hoop hem niet nodig te hebben maar het is wel heel fijn dat het plan onderdeel uitmaakt van het traject. Voor alle momenten in het traject waren er passende onderwerpen, oefeningen en huiswerkopdrachten, passend bij mijn situatie en behoeften.
 53. De afgelopen periode bij Charlie was erg waardevol voor mij. Dankzij Charlie denk ik zelfs dat er een leven zonder boulimia voor me bestaat! Heb veel geleerd en heb de sessies als erg prettig ervaren. Charlie is een fijn mens waar je helemaal jezelf kunt zijn. Ze is professioneel, betrokken en geeft je veel inzichten. Echt een aanrader dus!
 54. Ik ben een aantal maanden lang zeer actief met het proces bezig geweest. Dag in dag uit. Ik ging me bewust worden van alles wat ik deed en waarom en of ik dat wel wilde. En hoe ik me ook voelde. Dit was soms erg confronterend, zwaar en vroeg heel veel energie. Het was prettig om huiswerkopdrachten te hebben zodat ik er in de tussentijd tussen de sessies door ook actief mee bezig kon zijn. En als sommige dingen me niet lukte of ik er geen behoefte aan had kon ik dat ook eerlijk aangeven. Ik vond de sessies erg prettig. Ik mocht mezelf zijn, je verplichte me tot niks. Je gaf positieve opkikkers en je hielt mij echt een spiegel voor zodat ik zelf mijn keuzes moest en kon maken, ieder mens is verschillend en iedereen heeft wat anders nodig en dat was echt super.
 55. Allereerst kwam ik op deze site omdat ik iemand zocht die zelf ervaringsdeskundige is. En tegelijkertijd gestructureerd werkt en ook bezig is met de oorzaak en andere factoren dan alleen voeding. De vele 'blogs' en tips op de site spraken me erg aan. Dit was wel een fijne manier van werken vond ik. Hierdoor besloot ik een proefsessie te doen. Als gelijk vond ik het een fijn gesprek. Ik had niet het idee dat ik bij een psycholoog zat, wat ik erg fijn vind. Ik kon mijn gevoelens goed kwijt en er was een goede sfeer.

  Het fijne vondt ik dat er ook gelijk gewerkt werd met oefeningen en niet alleen maar gepraat werd. Ook was het een fijne omgeving, gewoon in een woonkamer aan tafel. Ook was het erg prettig om ook bezig te zijn met andere zaken zoals onzekerheid en zelfvertrouwen. Wat me ook erg aansprak was dat ik mijn eigen idealen kon behouden, ik hou bijvoorbeeld van gezond eten en wil dit blijven doen. Ik hoefde niet 'ongezond' te eten en moest vooral doen wat goed voor mij was. Dit vond ik erg prettig want ik heb anders meegemaakt. Wel vond ik dat de sessies af en toe lang duurden, waardoor ik soms de focus verloor. Maar achteraf was het dan wel goed omdat je ook echt met opdrachten aan de slag gaat. Ook vond ik het prettig dat er niet alleen over eten/niet eten werdt gepraat maar ook gewoon over andere persoonlijke dingen in je leven en hoe je daarmee om gaat.

  Verder vond ik de structuur en 'rode draad' erg prettig, niet iedere week een sessie maar 1x per twee weken waardoor ik meer tijd had om aan de huiswerkopdrachten te werken en de stappen van die sessie verder in de praktijk door te voeren. Er was voldoende ruimte om mijn verhaal kwijt te kunnen en tegelijkertijd zat er een rode draad in die langzaam naar herstel leidt.
 56. Ik heb Charlie benaderd voor een startsessie omdat ik mijn eetbuien spuugzat was. De eetbuien overvielen mij dagelijks, waarna ik enorm teleurgesteld in mijzelf was en beloofde dat ‘morgen een nieuwe dag met een nieuw begin' zou zijn, om vervolgens de volgende dag opnieuw de controle te verliezen… Ik wilde het roer om, maar alleen lukte dit niet. In de startsessie met Charlie had ik ruimte om mijn verhaal te doen en door met haar te praten heb ik goed op een rijtje kunnen zetten wat er gebeurt als ik in een eetbui verval en waarom ik dit doe. Het gesprek gaf me veel inzichten, nieuwe energie en een veilige plek om mijn hart te luchten.
 57. Mijn eerste herinnering aan een eetbui is zo'n 24 jaar geleden. In al die jaren heb ik zo'n beetje alles bedacht, gedaan en geprobeerd om een normale relatie met voeding te krijgen. Een paar maanden geleden wist ik echt niet meer wat te doen. Uitgedacht en uitgestreden. Totdat jij 'toevallig' op mijn pad kwam. Jouw visie, manier van werken en persoonlijkheid heeft mij geholpen daar te komen waar ik nu ben. Ik zal je daar altijd dankbaar voor zijn! Ik hoop dat alle mensen die vechten met hun eetstoornis jou tegen mogen komen op hun pad zodat jullie samen een stuk op weg mogen gaan en ik hoop en bid voor hen dat ze hetzelfde mogen ervaren als ik. De weg zal zich altijd blijven vervolgen en ik ben nooit uitgeleerd, maar ik ben nu al dankbaar voor waar ik nu sta. Bedankt voor alles. Een hele warme groet en veel liefs, Marith
 58. Ik zou de coaching bij Charlie aan iedereen aanraden. Allereerst haar website en mooie boek. Ik heb zelf het drie maanden programma gevolgd. Het bijzondere is dat bij Charlie, in haar blogs, boek en coaching niets taboe is. Ik vond het geweldig goed en fijn om haar in vertrouwen te nemen. En zij stemde steeds af op wat voor mij, 'als persoon', de beste aanpak is. Soms vroeg ik mij af of ze me niet wat harder aan had moeten pakken, maar juist doordat ze dit niet deed, ontdekte ik dat ik de enige ben die de verandering kan maken.
 59. “Charlie is een hele goede coach. Ze is professioneel en tegelijkertijd betrokken. Ze heeft een warme en nieuwsgierige persoonlijkheid die ervoor zorgt dat je je al snel op je gemak voelt. In verband met haar eigen ervaringen en openheid daarover, kan je alles met haar delen. Ze heeft op een prettige manier de regie over het traject en de juiste oefeningen. Ze zorgde er ook voor dat ik vooral zélf aan het werk ging. Dat is cruciaal. De huiswerkopdrachten zorgden voor houvast tussen de sessies door.

  Ik heb veel van mezelf ontdekt, over mezelf geleerd en in algemene zin inzichten gekregen die me nu en in de toekomst veel (gaan) brengen. Sinds de afronding van mijn persoonlijke traject heb ik geen eetbuien meer en heb ik niet overgegeven. Belangrijker nog: ik lever mijn dagelijkse gevecht niet langer. Ik kijk niet meer achterom, maar vooruit. Charlie stond naast me toen ik met dank aan haar aanwijzingen mijn sleutel naar vrijheid vond én oppakte. Ik zal de rest van mijn leven dankbaar zijn dat ik met haar heb gewerkt. ”
 60. Ik heb het drie-maanden-programma net afgerond. Ik heb door de sessies een groot bewustzijn ontwikkeld. Heb afgerekend met het verleden en maak veel beter keuzes wat eten betreft. Het was soms niet makkelijk om zo diep te graven maar dit had ik nodig. Dank je wel Charlie! Ik heb geen spijt van mijn beslissing om dit traject in te gaan.
 61. Met veel interesse heb ik jouw e book gelezen. Ik heb hier veel nuttige tips uit kunnen halen. Concreet en helder geschreven. Heb er bijna meer aan gehad dan een jaar een 1 daagse therapie groep volgen voor een overeetstoornis. Ik ben blij dat mijn vriendin jou gevonden had op Google en het mij doorstuurde om te helpen. Het heeft dus ook geholpen!
 62. Hartelijk dank voor het toesturen van de presentatie "Eetbuien. Waarom & hoe raak je ze kwijt?"! Ik was heel erg onder de indruk van je. Van alles. Je hele houding, je vriendelijkheid, je eigenheid, behulpzaamheid, intelligentie, ingetogenheid. Je verhaal. Ik ben echt door je geraakt! Fijn om te weten dat het mogelijk is om weer van eten en van het leven te kunnen genieten. Zelf ben ik al 31 maar heb ik sinds ruim een maand de stempel NAO. Geen echte eetbuien zoals de meeste mensen tijdens de bijeenkomst, maar wel sinds een aantal jaar geregeld overeten (en dan dus geen snoep, maar juist magere kwark, broccoli of sinaasappels) in combinatie met extreem veel sporten. Rare gedachtekronkels, onzekerheid, lage zelfwaardering, bang voor de toekomst en voor verandering. Gelukkig ben ik er mee aan het werk en hoop ik ooit net zo sterk te worden als jij. Ik blijf je blog volgen, ga je tips toepassen en kijk uit naar je boek. Bedankt!
 63. Ik kwam je op een spoor via je weblog, en in de sessies die ik met je heb gedaan kreeg ik precies en zelfs meer dan waar ik op hoopte: uitstekende begeleiding op maat bij het veranderen van mijn relatie met eten. Dat dit verder gaat dan praten over eten spreekt voor zich. Ik heb je aandacht, begrip en methode als zeer prettig en leerzaam ervaren. Voor mij precies de goede mix tussen aandacht voor de emotionele en rationele kanten van eten, gericht op mij als persoon, mijn identiteit en wie ik wil zijn. Dankjewel!
 64. De informatie op jouw site vond ik heel inspirerend en ik ben daarom zelf aan de slag gegaan met het 'drie keer per dag eten' principe en het menu wat jij schetst in mijn achterhoofd. Ik moet zeggen dat dit nu al een tijdje behoorlijk goed gaat!
 65. Lieve Charlie, Allereerst bedankt voor je onwaarschijnlijk warme, persoonlijke aanpak. Ik heb enkele sessies met deze bijzondere vrouw gehad en kan enkel zeggen wat voor een warm, wijs gevoel ze me gaf. Charlie heeft een charisma dat je veiligheid geeft. Een veiligheid die je nodig hebt. Ook is ze zo puur waardoor je beseft dat je niet alleen bent. Thank you Charlie.
 66. "Ik wilde er eerst helemaal niet aan dat mijn eetstoornis ook een positieve bedoeling had. Was eigenlijk woedend op mijn eetstoornis en zag deze alleen als monster die me dingen liet doen waar ik achteraf steeds van baalde en walgde. Maar na de gesprekken begreep ik eindelijk hoe het werkelijk zat. Hoe mijn eetbuien me afschermden voor alle negativiteit om me heen. Dat snappen gaf eindelijk rust."
 67. "De wijze waarop jij mensen met eetstoornissen begeleidt is uniek. Als een van de weinige begeleiders zonder alleen maar te focussen op eten, bij voorkeur veel en vet. Daar gaat het helemaal niet om, het gaat om al dat andere en dat biedt jij! Heel veel succes en nog meer mooie gesprekken gewenst!"
 68. "Wat ontzettend fijn en inspirerend hoe je herstellen van een eetstoornis licht en behapbaar maakt in plaats van zwaar en moeizaam. Hierdoor krijg ik het idee dat ik het ook kan als ik wil”.
 69. "Wilde je even laten weten hoe je me inspireerde bij de workshop afgelopen vrijdag. Geweldig de positieve energie die je uitstraalt! Ik heb ook bewondering voor hoe je vertelde dat je zelf vroeger een eetstoornis had. Je zei zelf al dat het een taboe is. Dus dat jij dat doorbreekt en de bevrijding waar je het over had, vond ik erg mooi om mee te maken." 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *