Gratis e-boek Eerste Hulp Set bij Eetbuien

Heb jij last van onbeheersbare eetbuien?

 • Word je gek van die steeds terugkerende eetbuien?
 • Schaam je je hierover en voel je je hier misschien machteloos, boos, schuldig, verdrietig of gefrustreerd over?
 • En weet je zo langzamerhand niet meer wat je hieraan moet doen?

Download direct button

Download dan direct gratis het e-boek  Eerste Hulp Set bij Eetbuien

In dit e-boek vind je 21 verschillende manieren die je direct kunnen helpen als er een eetbui op de loer ligt. Van acceptatie tot fysiek afreageren en van tot 10 tellen tot een diepgaande meditatie. Probeer het uit en kijk wat voor jou werkt. Het e-boek bevat 21 oefeningen, tips en meditaties die:

√     acuut helpen eetbuien te stoppen of voorkomen

√     je helpen tot rust en tot jezelf te komen

√     je inzichten geven over jezelf en waarom je eetbuien hebt

     je helpen alternatieven te ontwikkelen voor eetbuien

√     je helpen dat te organiseren dat je werkelijk nodig hebt

√     je af en toe ook laten glimlachen over jezelf

.

Acute hulp bij eetbuien

Natuurlijk hebben eetbuien dieper liggende oorzaken en zijn eetbuien slechts een symptoom van iets anders. Maar als je dagelijks of wekelijks kampt met die rottige eetbuien, dan ben je er wel klaar mee en wil je een oplossing die acuut helpt. Daarom heb ik me in dit e-boek vooral geconcentreerd op het geven van eerste hulp als er een eetbui dreigt.

.

Download de MP3Bonus – 2 meditaties op MP3

Naast het e-boek ontvang je ook nog een link waarmee je gratis twee meditaties op MP3 kunt downloaden waaronder een wandelmeditatie. Zet ze op je MP-3 speler of smart phone zodat je ze altijd kunt gebruiken. Waar je ook bent.

.

Meer weten over eetbuien?

dit is de afbeelding van de cover van het boek Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia, 2e editie van therapeut en auteur Charlie Paludanus van Vrij van EetstoornisMocht je toch meer willen weten over de oorzaken, triggers en patronen die onder je eetbuien schuil gaan, schaf dan mijn boek Bevrijd jezelf van eetbuien en boulimia aan of lees mijn blogs:

.

Hoe ontvang je het gratis e-boek en MP3 bestanden?

Wil je gratis het e-boek “Eerste Hulp Set bij Eetbuien” en de meditaties op MP3 ontvangen, laat dan je e-mail adres achter zodat ik het daarheen kan sturen. Ik wens je veel lees en oefenplezier en ontelbaar veel dagen zonder eetbuien.

.

Deel je ervaring

Ik ben heel benieuwd wat de oefeningen, tips en MP3-meditaties uit dit e-boek “Eerste Hulp Set bij Eetbuien” je gaan brengen. Laat het weten via het reactieveld hieronder.

11 thoughts on “Gratis e-boek Eerste Hulp Set bij Eetbuien

 1. Al jaren ben ik bezig af te komen van mijn eetbuien en lukt het me maar niet. (Ondanks dat ik therapie heb gehad, maar dat was meer gericht op mijn anorexia, waar eetbuien ook al een rol speelden. Daarna werd mijn eetstoornis meer boulimia.) Nu vond ik jouw boek op internet dat gratis te downloaden was. Ik ben je heel dankbaar dat je dit beschikbaar stelt voor iedereen die dit wil lezen. Eindelijk heb ik het gevoel dat ik daadwerkelijk iets in handen heb dat mij op de moeilijkste momenten echt kan helpen. Hartelijk dank!!!
 2. Voor Charlie "It's hard to let go of the demons inside. They were holding you when no one else would" Dagelijks ervaar ik dankbaarheid. Voor het voelen van mijn voeten. Ik wandel. De ballonnen waar ik mijn gedachten in stop. Ik laat ze meevoeren met de wind. Mijn bewustwording... waarom wilde ik de keuken leeg eten? Wat is er werkelijk diep van binnen gaande? Ik loop. Ik loop met de, inmiddels, vertrouwde stem van Charlie in mijn oor. Sinds mijn zesde jaar (ik ben nu bijna 43) eet ik mij vol zodra ik bepaalde prikkels en emoties niet kan verwerken en later blijkt dat ik ook “verslaafd” ben aan bepaalde voedingsstoffen. Ik eet om mijzelf te verdoven. Een leegte op te vullen. Omdat ik blijkbaar iets voel waar ik niet bij kan. Het is daarnaast een vervelende ziekmakende gewoonte geworden. De voedingsstoffen die mij in de waanzin kunnen drijven, heb ik verbannen. Ik loop. Ik loop graag. En ik luister. De wandelmeditatie van Charlie heeft mij een jaar lang dagelijks door moeilijke momenten getrokken. Het heeft aardig wat keren een leeg gegeten keuken en een overvolle buik en maag kunnen voorkomen. En ik gebruik de meditatie nog steeds in tijden van terugval. Dan pak ik hem er direct weer bij. Dan leg ik mijn mp3 vóór de keukendeur. Klaar voor het grijpen. Liever dát dan de keukeninhoud naar binnen proppen. Elke dag loop ik. De meditatie ken ik bijna uit mijn hoofd. De behoefte aan de vertrouwde stem erbij wordt groter in moeilijkere tijden. Dan is ze er. In mijn oor. Dan komt de rust. De bevrijding. Er zijn tijden dat de demonen met mij in conflict gaan. Ze willen weer de baas worden. Kleine terugvalletjes worden groter… Dan ga ik terug naar mijn handelingen in herstel en gezondheid en stop ik de wandelmeditatie in mijn oor. Loop en luister. Zo krijg ik weer wat rust en inzicht. In mijzelf. In het NU. Het einde is in zicht. Dank je wel Charlie!
  • Laura, dankjewel. Ontroerd en blij lees ik je verhaal. Blij voor jou dat je nu zoveel verder bent en je balans en kracht in jezelf hebt gevonden. Ontroerd ook. Want dit is waarom ik deze meditatie heb ontwikkeld. Als oplossing voor de meest moeilijke momenten en dagen. Die momenten dat de eetbuien op de loer liggen. Heel dichtbij. Overweldigend groot. En dat je dan toch je sleutels en je MP3 kunt pakken en de deur kunt uitstappen. Om tot je gezonde zelf te komen en alles dat zo moeilijk leek even achter je te kunnen laten. Dankjewel dat je dit wilde delen. Charlie
 3. Met veel interesse heb ik jouw e book gelezen. Ik heb hier veel nuttige tips uit kunnen halen. Concreet en helder geschreven. Heb er bijna meer aan gehad dan een jaar een 1 daagse therapie groep volgen voor een overeetstoornis. Ik ben blij dat mijn vriendin jou gevonden had op Google en het mij doorstuurde om te helpen. Het heeft dus ook geholpen!
 4. Hoi Charlie,   Ik heb vanmiddag vol aandacht en bewondering je E-book gelezen en wat een herkenning. Ik had gewild dat ik het had kunnen lezen toen ik nog zo worstelde met de eetbuien. Ik denk dat je op deze manier zeker mensen helpt. Ik moet zeggen dat ik veel dingen herken omdat ik in de moeilijke tijd ook ben teruggevallen op mediteren en yoga en mij dat toen heel erg heeft geholpen (en nog helpt) Gelukkig heb ik het aardig overwonnen en heb ik ondertussen na 4 jaar wel mijn eigen handvatten en manieren gevonden om er mee om te gaan en heb ik het gelukkig bijna niet meer nodig. Ik vond het wel heel fijn om te lezen en de 2 meditaties te beluisteren en ik ben er van overtuigd dat dit echt mensen gaat helpen dit E-book en de meditatie’s (ik heb ze ook op mijn telefoon gezet haha)   Charlie ik lees jouw blogs altijd met veel plezier, soms een traan door herkenning en besef hoe diep ik zat tijdens mijn eetstoornis en mede dankzij jou heb ik het kunnen brengen tot waar ik nu sta. (helaas durf ik nog niet te zeggen dat het over is)
  • Hi Jolanda, Wat ontzettend leuk om te horen. Ik vind het zelf toch ook altijd weer spannend om zo'n e-boek te publiceren en dan vind ik het heel erg fijn om te horen dat je er wat mee kunt en dat het je helpt. Durven geloven dat het over is kan soms ook een tijd duren weet ik uit ervaring. Eerst maar eens ervan genieten dat je al zo ver bent gekomen. Liefs, Charlie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *