Over mij

Charlie Paludanus Vrij van Eetstoornis

In 1992 liet ik mijn eetstoornis boulimia achter me en dat is mijn allergrootste bevrijding ooit geweest. Een vrijheid die ik gun aan iedere vrouw of man die nu nog worstelt met eetbuien, eetverslaving, eetstoornis en boulimia.

Ook jij kunt je eigen weg naar bevrijding vinden. Door middel van trainingen, workshops en persoonlijke begeleiding help ik je stap-voor-stap je eetbuien, eetverslaving, eetstoornis en boulimia achter je te laten. Zodat je zelfbewust en vrij in het leven kunt staan. 

.

.

.

Ik weet uit ervaring dat je kunt herstellen van een eetstoornis.

Tussen mijn 20e en 27e had ik een eetstoornis waarvan de laatste vijf jaar boulimia. Mijn eetgedrag dat ooit begon als manier om grip te krijgen op mijn lijf, werd op het laatst een obsessie. Zonder dat iemand anders dit wist of zelfs maar vermoedde. Mijn leven werd beheerst door eetbuien en braken, afgewisseld met extreem gezond en matig eten.

Totdat ik zo walgde van mezelf dat ik besloot dit niet langer te willen.Toen pas besefte ik dat mijn gewicht niet het echte probleem was, maar mijn eetgedrag en wat daarachter schuil ging. En dat ik de enige was die hierin verandering kon aanbrengen. Vanaf dat moment heb ik met vallen en opstaan op eigen kracht mijn eetverslaving overwonnen.

 

Interview & podcast

Wil je mij al wat leren kennen? Of weten hoe ik denk over kunnen herstellen van een eetstoornis? Luister dan onderstaande podcast of bekijk de video van een interview met mij.

Podcast interview Charlie Paludanus 2019

Podcast – Interview door Michaela Wierdsma over mijn bevrijding van eetstoornissen, mijn vak als therapeut, wie ik ben als mens en wat mijn missie is als ondernemer. Met een lach en een traan.  18/4/2019 – Klik op de afbeelding om naar het interview te gaan.

Interview over mijn tijd met boulimia, mijn herstel en wat het me uiteindelijk heeft gebracht. 26/3/2014

 

Wat een bevrijding!

Nadat ik mijn boulimia achter me had gelaten, had ik eindelijk tijd en energie over om mezelf te ontwikkelen en voluit te (leren) leven.

Ik dompelde mezelf onder in reizen, studeren en ontwikkelde mezelf als mens en in mijn werk. Na het herstellen van mijn eetstoornis, werkte ik 20 jaar met veel passie en plezier in het bedrijfsleven. Ik genoot met volle teugen van mijn vak als marketeer en manager bij inspirerende bedrijven. Toch belandde ik bijna in een burn-out. Tijd voor reflectie. In 2006 besloot ik het roer om te gooien, mijn hart te volgen en voluit gebruik te maken van alles wat ik in mijn leven had geleerd. Ik werd gedragstrainer en coach. Nog een aantal jaar later besloot ik me te focussen op datgene waar mijn hart werkelijk naar uitgaat: mensen met eetbuien en boulimia. Hieruit ontstond mijn praktijk Vrij van Eetstoornis.

Ik merk dat alles wat ik in mijn leven heb geleerd nu samenkomt. Mijn marketingachtergrond en kennis van gezonde voeding, mijn ervaring als RBCZ-therapeut, coach en trainer. En mijn interesse in mensen en wat hen beweegt. Hierbij kan ik putten uit een breed arsenaal aan methoden en technieken, zowel uit het bedrijfsleven als uit mijn achtergrond als communicatiedeskundige, NLP master en gedragstrainer.

 

 

Mijn droom

In Nederland zijn maar liefst 22.000 mensen met boulimia en 130.000 mensen met eetbuistoornis. Helaas zoekt maar een klein percentage van de mensen met eetbuien en boulimia hulp vanwege de schaamte en het taboe dat op dit probleem rust.

Ik geloof in de kracht en uniekheid van ieder mens. Als je een eetstoornis hebt, lukt het je alleen niet om deze kracht voluit te benutten. Mijn droom is dat iedereen met eetbuien of een eetstoornis zichzelf hiervan weet te bevrijden. Ik weet dat het mogelijk is en ik gun het iedereen.

Want het leven is te mooi om het niet voluit te kunnen leven.

 

Training en coaching voor mensen met eetbuien en boulimia

De afgelopen jaren heb ik speciale coachings- en trainingsprogramma’s ontwikkeld voor vrouwen en mannen met eetbuien en boulimia.

Mijn cliënten geven aan dat ze voor mij kiezen vanwege mijn verfrissende en positieve aanpak van eetstoornissen. Zonder zwaarmoedigheid en ingewikkelde processen. En met een grenzeloos vertrouwen in de veerkracht en het verandervermogen van mensen.

Daarnaast merk ik dat doordat ik ervaringsdeskundig ben, mensen zich bij mij kunnen ontspannen. Je hoeft je bij mij niet mooier voor te doen dan je bent. En dat helpt enorm om grotere stappen te maken bij het herstellen van een eetstoornis. Ik weet immers hoe het is.

Ik weet hoe het is om je gevangen te voelen, je te schamen voor je eetbuien en voor het alles weer uitspugen. En hoe het is om een soort dubbelleven te leiden terwijl iedereen om je heen van het leven lijkt te genieten. Ik ben ook het levende bewijs dat je 100% kunt herstellen van een eetstoornis

 

Worstel jij ook met een eetstoornis?

En verlang jij ook naar een leven waarin je zelfvertrouwen hebt, helemaal jezelf kunt zijn en kunt genieten van wat je werkelijk wilt doen in je leven? Blijf er dan niet mee zitten en neem contact met me op. Ik help je graag.

Charlie