16 feb

Gastblog Sylvia Aimee: iedereen heeft een verhaal

Sylvia Aimee had de wereld aan haar voeten. Schreef en zong haar haar eigen liedjes, deed mee aan De Beste Singer Songwriter van Nederland, speelde bij De Wereld Draait door. Tot ze zo bang werd om het niet perfect te doen, dat ze compleet stopte met muziek maken. Om vervolgens te belanden in een eetstoornis. In deze gastblog deelt ze haar verhaal, haar story of hope, haar nieuwste lied “Stories” en een boodschap aan jou. 

 

Sylvia Aimee: iedereen heeft een verhaal

In 2014 deed ik mee met De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Ik mocht zelfs bij De Wereld Draait Door spelen om het nieuwe seizoen aan te kondigen. Het klinkt als een geweldig succesverhaal, maar het was eigenlijk het tegenovergestelde voor mij. Ik werd daar, met die camera voor mijn neus, ineens zo zelfbewust en onzeker. Ik had het gevoel dat ik niet goed genoeg was. Ik was dom geweest om te denken dat ik ooit van muziek mijn beroep zou kunnen maken. Het had geen zin. Ik was een perfectionist en was bang om het niet perfect te doen, dus deed ik het liever niet. Ik liet mijn droom daar achter in de televisiestudio en besloot geen muziek meer te maken.

.

.

Niet goed genoeg

Het gevoel van niet goed genoeg zijn bleef. Alle energie die ik normaal in muziek had gestoken, zocht nu een andere bestemming: voeding en sporten. Ik deed hard mijn best om mijn lichaam zo fit mogelijk te maken. Dit werd obsessief en ik ontwikkelde een eetstoornis. Ik verloor een hoop gewicht. In de zomer van 2015 ging ik backpacken in Thailand samen met mijn vriend, waardoor ik nog eens een paar kilo verloor in een korte tijd. Bij terugkomst vertelde de dokter mij dat ik ondergewicht had en moest aankomen. Ik zag dit zelf totaal niet in, maar probeerde het toch aan te nemen en wat meer te eten. Ik kon hier helemaal geen balans in vinden en kreeg last van eetbuien. De angst om te veel en te snel aan te komen was groot en zo kwam ik in een vicieuze cirkel terecht van eetbuien en compensatie.

Pas toen de kilo’s er weer bij kwamen zag ik in dat mijn relatie met eten echt niet gezond was en zocht ik hulp. In therapie gingen we op zoek naar de functie en oorsprong van mijn eetstoornis. Tot dan toe had ik me nog niet gerealiseerd dat mijn televisieavontuur zoveel impact had gehad op mij, maar toen het ter sprake kwam voelde ik ineens weer die pijn. De pijn van teleurstelling in mezelf, van een droom die nooit uit zal komen. Het was duidelijk: Ik miste mijn droom, mijn groter doel in het leven en mijn emotionele uitlaatklep.

 

Hoop & inspiratie

Voorzichtig begon ik weer met liedjes schrijven. Eerst vooral voor mezelf om alles te verwerken, maar langzaam kwam die droom om mijn muziek aan de hele wereld te laten horen terug. Ik had een nieuw doel; anderen steun, hoop en inspiratie kunnen bieden met mijn verhaal.

In een wereld waarin we vooral onze leuke kanten aan de wereld laten zien via social media, miste ik de echte verbinding met anderen. Ik wilde een verandering zien en besloot te beginnen bij mezelf. Ik zou mijn masker afzetten en laten zien hoe het echt met mij ging.

.

Iedereen heeft een verhaal

Zo besloot ik het nummer ‘Stories’ uit te brengen en een videoclip te maken waarin mijn worsteling met mijn eetstoornis te zien is. Ook anderen laten hun verhaal zien in deze video. Iedereen speelt zichzelf. Door ons zo kwetsbaar op te stellen hopen we een opening te creëren voor anderen. Ik hoop het taboe omtrent eetstoornissen en andere mentale stoornissen te doorbreken. De boodschap van het nummer en de video is simpel: Iedereen heeft een verhaal en daar hoeven we ons niet voor te schamen. Omarm het en maak er je kracht van.

.

.

Ik durf weer te dromen

Ik hoop dat jij je strijd met je eetstoornis ook durft te delen met anderen. Het delen van mijn verhaal heeft mij erg geholpen bij mijn herstel. Ik ben nog niet genezen, maar mijn eetstoornis beheerst mijn leven niet meer zo erg. Ik durf weer te dromen en naar de toekomst te kijken. Het leven is het weer waard om voor te vechten.

Sylvia Aimee

 

Meer?

Wil je meer weten over Sylvia, neem dan een kijkje op haar site. Wil je haar steunen, deel dan haar verhaal en haar video ‘Stories’. Raakt het verhaal van Sylvia je, wil je iets delen over jezelf of met haar, laat dan een reactie achter.

 

.

2 thoughts on “Gastblog Sylvia Aimee: iedereen heeft een verhaal

  1. Prachtig! We all have our story, te be where we are today.... Ook zonder eetstoornis geraakt, het is zo waar, wat zij zingt. En delen helpt, wat je probleem ook is. Dank je voor deze prachtige gastblog. Groet, Jacqueline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *