27 aug

Een lieve reminder voor jezelf

Illustratie bij blog Lieve Reminder voor jezelfIk loop naar huis. Als ik er bijna ben, grijp ik blindelings in mijn tas op zoek naar mijn sleutels. Tussen alle dingen en rommeltjes die door mijn tas zwerven, zijn m’n sleutels gemakkelijk te vinden. Er zit namelijk iets aan dat me dierbaar is, me verwarmt en mild maakt. Altijd. In goede en in slechte tijden. Hoe ik me ook voel. Misschien dat het jou ook helpt.

.


Hoe het zo kwam

Oktober 2006. Ik neem afscheid van mijn vaste baan en sta op het punt de wijde wereld van het zelfstandig ondernemerschap in te stappen. Op dat moment nog zonder opdrachten en klanten, maar vol vertrouwen en opgetogen zin om dit nieuwe avontuur aan te gaan. Die dag had ik al van veel collega’s en afdelingen afscheid genomen. Met een lach en een traan. Zoals dat gaat.

 

Afscheid

Aan het einde van de middag wacht nog het afscheid van mijn eigen afdeling en meest nabije collega’s. Er is een lied, er zijn toespraakjes en lieve, humorvolle woorden. Ik krijg persoonlijke kaartjes, teksten en cadeautjes. Van een stuivende wijn passend bij mijn temperament tot een zelfgemaakte set inspiratiekaartjes.

En dan staat Carolien voor me. Met in haar handen een pakje. Bij het overhandigen zegt ze alleen: “Om niet te vergeten dat je ook voor jezelf zacht mag zijn………”. Het pakje is licht en klein. Ik pak het uit en val even stil. Zo simpel. Zo lief. Om nooit meer te vergeten.

Uit het pakje komt een kleine, zachte pluchen sleutelhanger. Direct ’s avonds hang ik deze zachte hanger aan mijn sleutelbos.

 

Reminder om ook zacht te zijn voor mezelf

Sinds die tijd is het pakken van mijn sleutels iedere keer weer een moment van bezinning. Een adempauze, hoe kort ook. Een moment dat mijn tastzin wordt uitgedaagd door het zachte pluche en ik weer verbinding maak met mijn lichaam en het hier een nu. Een moment van zachtheid en compassie dat me herinnert aan de woorden van Carolien: “Ik mag ook zacht zijn voor mezelf”.

foto pluche sleutelhanger vuurvliegje

Een aantal jaar geleden was de sleutelhanger, een klein zacht walvisje, totaal versleten. Direct heb ik op internet met aandacht een nieuwe uitgezocht. Dit keer een lief, zacht, lichtgevend vuurvliegje. Dit is de sleutelhanger die ik vanochtend, toen ik naar huis liep, zocht en voelde in mijn tas en die een glimlach op mijn gezicht toverde.

En mocht ook deze sleutelhanger op een gegeven moment versleten zijn, dan weet ik wat me te doen staat. Want zo’n kleine dagelijkse reminder aan zacht zijn voor mezelf is het liefste dat ik voor mezelf kan doen.

Misschien ook wat voor jou of iemand die je dierbaar is?

Ik wens je een fijne dag en gun jou ook toe dat je zacht kunt zijn voor jezelf.

Leuk als je deelt wat jou helpt herinneren zacht te zijn voor jezelf of dat je misschien ook wel zo’n zachte sleutelhanger voor jezelf of iemand anders hebt gekocht als reminder.

2 thoughts on “Een lieve reminder voor jezelf

  1. Lieve Charlie, deze anekdote in jouw blog is weer een reminder voor mij. M'n wijze woorden van destijds vergeet/verdring ik zelf maar al te makkelijk. Misschien moet ik ook eens zoeken naar een zachte sleutelhanger, dat kan ik op dit moment best gebruiken! Warme groet van Carolien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *