17 sep

Zijn

Op 17 september werd ik 50. Een moment om stil te staan bij mijn leven tot nu toe en vooral bij mezelf. Ik schreef hierover een gedicht. Over zijn.

 

zijn

 

mensen die zijn

hier

open

aanwezig

benieuwd

zichzelf

 

zo zou ik willen zijn

dacht ik

ik was 17

de wereld lag open

maar zijn

hoe doe je dat?

 

dus doen

je best doen

veel doen

anders doen

normaal doen

doen alsof

 

totdat

ik besefte

doen is geen zijn

 

mensen die zijn

hier

open

aanwezig

benieuwd

zichzelf

 

doen is geen zijn

 

zijn

 

stilstaan

bij ik

brrrr eng

wat kom ik tegen?

 

 

ik

ik voel

ik ben

ik wil

ik kies

en doe

toch weer

 

is dat nou zijn?

 

loslaten

hier zijn

jij en ik

soms meer

soms minder

gewoon zijn

 

onbeholpen

gretig

in beweging

sterk en zwak

serieus en raar

onstuimig

lief

 

zijn

 

ik begin

het te snappen

 

ik ben

hier

open

aanwezig

benieuwd

mezelf

 

ik leef

 

Charlie

 

17 september 2015

 

 

10 thoughts on “Zijn

 1. "Gewoon" Puur.........en dat ben je in je zijn en in wat je geeft in je blogs, je website, in jezelf delen en laten zien. En daarmee heb je mij al een -tig stappen in de goede richting geholpen en ik ben vijftig + ;-)!!! Dank je Charlie nog 50 jaar erbij ....!!!
 2. Lieve Charlie, Je gedicht raakt me. Je gedicht ben je ten voeten uit. Het is je gelukt om het ook bij mij binnen te laten komen. Mooi, dank je wel hiervoor. Tot Snel, Suzanne
   • Dank je wel voor je reactie op twitter. Zit het nu weer te lezen en ja net als 4 jaar geleden komt hij nu WEER binnen! Tranen in m'n ogen en gedachten in m'n kop.... Momenteel weer aan het vechten in m'n hoofd over diverse dingen en daardoor ook helaas weer problemen met eten. Baal, baal, baal.
    • Wat naar Jolanda. Tijd om weer tot jezelf te komen en te onderzoeken wat er schuil gaat onder die eetproblemen. Meestal zijn ze inderdaad vooral een signaal dat er wat anders opgeruimd moet worden. Zoek weer de kracht en liefde voor jezelf om die stappen te zetten die nodig zijn. Je hebt het eerder gedaan dus je weet wellicht nog de weg.
     • Ben me er weer van bewust en dat is al weer de eerste stap. Ben ook weer bezig met gesprekken met iemand om de achterliggende/onderliggende oorzaken te bespreken en dat geeft nu ook een beetje lucht. Heb de weg eerder bewandeld en idd ik weet de weg. Gelukkig niet helemaal terug naar het begin en weet ik het nu weer te herpakken en ga ik weer de goede kant op hoop ik. Dank je wel voor je lieve en steunende woorden. Komt vast weer goed heeft wat tijd nodig en die zal ik moeten nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *