03 apr

Waarom vind ik gemakkelijk zo moeilijk?

Ik-gemakkelijk_2Het ingewikkelde simpel maken, dat kan ik wel. Maar het mezelf gemakkelijk maken vind ik nog steeds het moeilijkste wat er is. Maar ja, vandaag moet ik wel want ik heb geen tijd om uitgebreid te bloggen. 

.

Een vrouw met een missie

Ik zit deze week in een tuinhuis in Ermelo. Een vrouw met een missie. Mijn zelfhulpboek voor mensen met boulimia en eetbuistoornis was namelijk al voor 95% af, maar daar heb je helemaal niets aan als die laatste 5% ook niet af is. Dus daarom zit ik nu 5 dagen in een tuinhuis met houtkachel, een bed en een bureau met WIFI. Ik werk, ik eet en ik slaap. Het is “Me en My Book” op dit moment. Niets meer en niets minder. Nee, dat is niet waar. Ik moet er ook goed op letten dat ik de houtkachel op tijd bij vul want zonder dat is het zo’n 8°C in het huisje. En dat gaat wel eens mis als ik helemaal in het boek zit. Brrr.

11059497_894878070574231_3861548270695947637_n

 

Alles in mij wil het boek afronden. Alleen heb ik nog maar 1,5 dag hier en ik heb nog een hele waslijst om af te werken. En morgen is het mijn blog-vrijdag. Tja en zo ontstond de gedachte voor het thema “Maak het jezelf gemakkelijk”. Dus vandaar deze keer een kort blog. Om het mezelf maar een beetje gemakkelijk te maken. 

Tja, in het mezelf “gemakkelijk maken” ben ik niet goed. Ik kan heel goed ingewikkelde dingen simpel maken, maar gemakkelijk? Als rasechte perfectionist vind ik dat moeilijk. Het kan immers altijd beter, mooier, vollediger, interessanter, perfecter. En dat is nu eenmaal niet de gemakkelijke weg.

 

Ik ben al een stuk gemakkelijker dan vroeger

Ik ben in mijn leven al wel een stuk gemakkelijker geworden dan vroeger:

 • Ik vind een feestje nu ook gezellig als ik niet alle taarten en hapjes zelf gemaakt heb (wat ik wel van huis uit heb meegekregen).
 • Ik maak tegenwoordig alleen maar schoon als ik er zin in heb of als het echt nodig is (goede tip van mijn vriendin Ingrid).
 • Ik zet sommige dingen die werk vragen gewoon uit het zicht (volle wasmanden, papierbak, tas met flessen) want “wat je niet ziet, dat is er niet” en dat geeft rust.

 

Maar ben nog steeds niet de gemakkelijkste

Aan de andere kant heb ik nog allerlei dingen waar ik niet echt gemakkelijk over denk. Die grondig moeten gebeuren en waar ik niet echt de gemakkelijkste in ben: iedere dag verse groenten (zelfs als we friet halen), het boek dat ik nu aan het schrijven ben, zoeken naar de perfecte locatie voor vakanties en weekendjes weg, de voorbereiding van mijn trainingen en zo kan ik nog wel even door gaan.

Nee, er is absoluut werk aan de winkel. Ik ben niet de gemakkelijkste, zeg maar.

Toch is dit al met al mijn kortste blog ‘ever’ geworden dus hiermee heb ik het mezelf gelukkig al gemakkelijk gemaakt. Ben je nu teleurgesteld omdat je meestal geniet van mijn uitgebreide blogs, lees dan het gastblog “Ik was een ouwe snoeperd” over suikers dat ik vorige week schreef voor A.Vogel.

 

Herkenbaar? Hoe doe jij dat?

 • Vind jij het ook moeilijk om het jezelf gemakkelijk te maken? Wat maakt het voor jou moeilijk?
 • En heb je misschien nog tips hoe je (ik) zou kunnen leren om het gemakkelijker te maken, laat dan vooral ook een berichtje achter.
 • En in het kader van het mezelf gemakkelijk maken, heb je nog tips voor een uitgever?

Deel je reactie in het reactieveld hieronder.

 

12 thoughts on “Waarom vind ik gemakkelijk zo moeilijk?

 1. Beste Charlie, Heel mooi en bruikbaar wat je allemaal schreef. Want waarom zou je het leven moeilijker maken dan het al is, als het ook wat gemakkelijker kan? Het is mogelijk even wennen, maar zoals je ziet krijg je veel positieve reacties op de omvang van je blog! Geweldig dat je al zover bent met je boek. Dat mooie tuinhuis tussen de bomen is vast erg bevorderlijk. De tip om eens contact op te nemen met de uitgeverij Kosmos lijkt me een heel goed advies. Greta
 2. Hoi Charlie, mooie maat voor een blog, niets mis mee. Een tip die ik van de week zelf nog kreeg is: Andere mensen weten niet wat je allemaal nog had willen zeggen of doen. Die missen dus ook niets! Als ze tevreden zijn dan is het goed! ( en stop dan met denken over wat je bent vergeten, allemaal nog had moeten doen of beter of...) Ik ben zelf heel blij met KOSMOS (daar verschijnt volgende maand mijn boek), via hun site kun je heel gemakkelijk de essentie van het boek aanbieden waarop ze die beoordelen. Succes!
 3. Hallo Charlie, Super dat je zo toch een heel mooi persoonlijk blog schrijft terwijl je zo met je boek bezig bent! Kan de reactie van Dori niet helemaal plaatsen met de schop die je jezelf onder de kont moet geven. Als iemand gedreven bezig is ben jij het wel en je hebt er echt alles voor over om hier anderen mee te helpen hoe druk je vaak ook bent. Je zou eerder juist eens wat vaker rustig achterover moeten gaan zitten denk ik. Maar goed ga zo gedreven door met alles wat je doet en dat boek dat komt er! Daar ben ik van overtuigd. Heel veel succes met de laatste stukken.
 4. Goedemorgen Charlie, Het jezelf makkelijker maken, tja vind ik ook lastig. Het helpt mij om te plannen en jezelf dan ook aan de planning te houden. Voor het uitgeven van jouw boek zou ik contact leggen met Hans de Graaff http://www.uitgeverijdegraaff.nl, bewoner van Oog in Al en fijne achterbuurman. Succes met de laatste loodjes, groeten, Inge
 5. Prachtig voorbeeld "van de nood een deugd maken!" Go for it met die laatste procenten, het gaat je lukken. En verder geloof ik dat je deze 'luxe' zelf gecreëerd hebt doordat je goede planningen maakt om je boek te realiseren. Zo creëer ik de 'luxe' om mijn tijd niet aan het huishouden te besteden, maar aan mijn werk en kinderen: ik huur iemand in om mijn huis schoon te maken iedere week. Ik doe liever de auto de deur uit als het ooit zou moeten, dan de dame die mijn huis schoonmaakt.
 6. Jezelf 'n schop onder je kont geven en jezelf gelukkig prijzen hoeveel tijd en luxe hebt om dit te doen! Is niet bedoeld om je te kwetsen maar hallo!!!!!!!! Hoeveel mensen hebben hier tijd voor?
  • Haha Dori, ja zo kun je het ook bekijken. Ik schrik er bijna van. Ik ben gelukkig aardig goed met mezelf een schop onder m'n kont geven. Daardoor zit ik ook hier. En tijd en luxe? Tja, de een kiest voor een week vakantie en ik voor een week werken in een ook nog geweldig huisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *