25 nov

Boekpresentatie nieuw boek eetstoornissen: Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia

kooitje-origineel-rozeWat een geweldige avond. Na twee-en-half jaar hard werken, presenteerde ik op 24 november 2016 mijn boek Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia. Het boek dat ik schreef voor iedereen die worstelt met eetbuien of boulimia of hier interesse in heeft. Het was een ontspannen, informatieve en vooral hartverwarmende avond. Gepresenteerd door m’n lief Wilhelmus Hoekstra en samen met de mensen die ik coach, collega’s, vrienden en familie. 

.

.

Bekijk de video van de boekpresentatie


Video-verslag boekpresentatie ‘Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia’
CVS Videoproducties.

.

Je hebt altijd een keus  – Charlie Paludanus

charlie-paludanus-je-hebt-altijd-een-keus-boekpresentatie-bevrijd-jezelf-van-eetbuien

Mijn belangrijkste boodschap tijdens de boekpresentatie: je zou je altijd vrij moeten kunnen voelen om te kiezen (zie blog hierover). Ieder moment van de dag kun je opnieuw een keus maken. Voor oud of nieuw gedrag. Voor perfectionisme of vrijheid. Voor blijven waar je zit of jezelf ontwikkelen en jezelf ontworstelen aan wat je niet meer wilt. Zelfs als je zo gevangen zit in eetbuien of je eetstoornis, dat je met jezelf geen raad meer weet. Zelfs als je al vele jaren lang worstelt, zelfs dan kun je de weg naar vrijheid vinden. Het boek “Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia” helpt hierbij. Stap-voor-stap. Een boek dat inzicht geeft en verklaart, maar je vooral in beweging zet. Met informatie, ervaringsverhalen en oefeningen. Zodat je (weer) normaal kunt leren eten en genieten van eten. En je de onderliggende oorzaken kunt oplossen en kunt leren omgaan met jezelf en de wereld om je heen.

 

Gevangen in eetbuien – Dr. Greta Noordenbos

dr-greta-noordenbos-gevangen-in-eetbuien

 .

Dr. Greta Noordenbos, senior onderzoeker naar eetstoornissen aan de universiteit van Leiden en schrijfster van vele boeken over eetstoornissen, raakte veel mensen. Haar verhaal over hoe gevangen je kunt voelen als je kampt met eetbuien of boulimia was verhelderend en indringend tegelijk. Ze verklaarde hoe zo’n patroon van eetbuien er langzaam insluipt zonder dat je het door hebt. En hoe je er jarenlang in kunt blijven hangen zonder dat je er zelf uit kunt stappen. Niet alleen door psychische factoren, maar ook door fysieke en fysiologische oorzaken. En door de schaamte en schuldgevoelens die maken dat je geen hulp durft te zoeken. Gevangen in een kooi waar weliswaar het deurtje van open staat, maar waar je niet uit kunt.

 

Je bent goed zoals je bent – Marleen Bekker

marleen-bekker-wel-of-niet-goed-genoeg“Kun je zien of ik een eetstoornis heb?” vraagt Marleen Bekker, congres cabaretière. En nee, dat kunnen we niet zien. Niet aan haar, niet aan een ander. Eigenlijk heb je geen idee wie wel of niet een eetstoornis heeft. Marleen neemt ons vervolgens op hilarische wijze mee in het MOETEN dat we onszelf vaak opleggen en geeft zich flink bloot door uitgebreid te demonstreren wat er allemaal niet klopt aan haar lichaam. Ondanks dat ze er op het eerste gezicht helemaal oké uitziet. Er wordt gegniffeld, er wordt geschaterd, er wordt een traantje weggepinkt. Maar we weten nu bovenal dat we helemaal goed zijn zoals we zijn.

 

 

Overhandiging eerste exemplaar aan dr. Greta Noordenbos

24-11-2016: Boekpresentatie Charlie Paludanus

Het eerste exemplaar overhandigde ik aan Dr. Greta Noordenbos omdat zij één van de voorvechtsters is die bij de behandeling van eetstoornissen de aandacht voor de hele mens voorop stelt.

.

“Nu al één van onze parels” – Carin Wormsbecher

carin-wormsbecher-boek-bevrijd-jezelf-van-eetbuien-boulimia-nu-al-een-van-onze-pareltjes

Uitgeverijen wilden mijn boek in een dunne paperback wringen, maar daar geloofde ik niet in. Ik koos ervoor om mijn boek zelf uit te geven op mijn eigen manier. Ik wilde namelijk een boek dat zou motiveren om ermee aan de slag te gaan. Dat het fijn zou zijn om in te werken. Vormgeving vind ik daarbij heel belangrijk. Gelukkig vond ik toen Carin Wormsbecher en drukkerij Wedding. Zij hebben het mogelijk gemaakt het boek exact zo vorm te geven als ik wilde. Carin, directeur van Wedding en initiatiefneemster van www.heelnederlandleest.nl, vertelde tijdens de boekpresentatie hoe dit boek nu al één van hun pareltjes is. Een bijzonder boek qua inhoud en qua vormgeving.

 

Na de presentatie van het boek werd er nog flink nagepraat, geproost, gesigneerd en gelezen.

24-11-2016: Boekpresentatie Charlie Paludanus

We kijken terug op een geweldige, warme avond.

Benieuwd naar het boek of een boek bestellen, volg dan deze link.

Fotografie: Bert van Berkum.

2 thoughts on “Boekpresentatie nieuw boek eetstoornissen: Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia

  1. Door alle omstandigheden hier lees ik deze blog nu pas. Maar wat was het een mooie avond. Herkenning, plezier (vooral tijdens het stuk van Marleen) en verdriet voor mij kwam het allemaal langs en aan sommige mensen en reacties te zien en horen niet alleen bij mij denk ik. En jij, jij straalde deze avond en dat vond ik echt zo mooi om te zien wauw jouw droom komt uit en harde werken word beloond. Ben helaas in je boek nog niet verder gekomen dan het voorwoord... Maar ik ga het als ik weer wat meer rust heb zeker uitgebreid lezen en gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *