3-maanden programma “Bevrijd jezelf”

Bevrijd jezelf 3-maanden programma – coaching

 • Ben je het zat dat eten, niet eten, eetbuien en je gewicht je leven beheersen?
 • Schaam je je, voel je je ongelukkig en eenzaam?
 • Zie je je leven aan je voorbij gaan zonder dat je er grip op lijkt te hebben?

Dan is het “Bevrijd Jezelf” 3-maanden programma waarschijnlijk wat voor jou.

 

Stel je voor dat je bevrijd bent van je eetstoornis? Zodat….

 • je je energie kunt richten op wat je werkelijk wilt en kunt in je leven.
 • je zelfvertrouwen hebt en je lekker in je vel voelt.
 • je een ontspannen relatie hebt met eten en je er steeds meer ook onbevangen van kunt genieten.

 

Voor wie?

Dit coachingsprogramma is speciaal voor mannen en vrouwen met onbedwingbare eetbuien (BED), boulimia en/of een dwangmatige relatie met eten, gewicht of sporten die er helemaal klaar mee zijn en zich NU willen bevrijden van hun eetstoornis.

 

QuoteCliënten over het drie-maanden-programma

Ik voelde me begrepen. Zonder vooroordeel. Geleerd mijn destructieve patronen (die ik al 50 jaar had) te begrijpen en los te laten. Stap voor stap mijn echte gevoelens ontdekt en ze omarmd. Ervaren dat het leven me kan vervullen en dit kan oppakken. Dit alles in een warme sfeer, met Charlie, die echt weet waar het over gaat, zeer professioneel is. Er is echte aandacht. – Mia

Ik heb hier onwijs veel over mezelf en hoe om te gaan met mezelf geleerd. Charlie biedt een veilige omgeving waar je alles kunt vertellen. Het meest waardevol aan de coaching vond ik het nooit ontbreken van het vertrouwen. Ik voelde altijd een bepaalde overtuiging bij Charlie dat ik er hoe dan ook wel uit zou komen. Ze bleef dus ook heel kalm als het echt even heel slecht ging. Dit diepe vertrouwen heeft mij echt onwijs geholpen omdat ik dat vertrouwen zelf wel eens miste. Op die manier ben ik door een vrij intense periode van mijn leven heen gekomen waarbij ik uiteindelijk genoeg had geleerd om mijn eetbuien te kunnen stoppen. – Donna-Tinke

Het traject met Charlie heeft mij geholpen om de laatste stappen te zetten naar een eetstoornisvrij leven. Daar ben ik heel dankbaar voor, na ruim 12 jaar geleefd te hebben met een eetstoornis en niet geloven dat ik er ooit nog helemaal van af zou kunnen komen. De combinatie van kennis (o.a. hoe het werkt in je brein, waar je eten voor moet gebruiken en hoe je om moet gaan met emoties) en praktische, soms confronterende oefeningen maken het traject heel sterk. Ook kun je Charlie tijdens het traject op ieder moment vragen om tips of hulp, ook buiten de sessies om. Ik zou het iedereen met een eetstoornis gunnen om begeleid te worden door een expert als Charlie! – Anneke

Ik ben altijd op zoek geweest naar een gouden tip om van mijn eetbuien af te komen. Die gouden tip is er niet, maar alle informatie tijdens de sessies hebben mij wel een verklaring voor mijn gedrag gegeven. Ik heb heel veel geleerd over mezelf, mijn gedrag, mijn emoties, de mensen om mij heen. Dankzij de sessies, oefeningen en opdrachten ben ik weer de juiste weg ingeslagen qua (eet-)gedrag. Ik ben nu al een tijdje verlost van eetbuien en daar ben ik heel trots op. – Ramon

Verder lezen? Meer recensies vind je hier.

 

Praktisch

  • Intensief 3 maanden programma.
  • Iedere twee weken een individuele coachsessie van 1,5 uur: totaal 7 sessies aangevuld met e-mail coaching tussen de sessies in.
  • Het belangrijkste werk zit tussen de sessies in. Dan ga je namelijk zelf actief aan de slag met de inzichten uit de sessie. Je ontvangt daarvoor na iedere sessie inzicht gevende en diepgravende huiswerkopdrachten compleet met extra info, tips en oefeningen.
  • Tussen de sessies in krijg je steeds een e-mail consult waarin je direct feedback krijgt op je vorderingen, vragen en huiswerkopdrachten zodat je met die tips weer verder kunt.
  • De coachingssessies vinden plaats op een lichte, ruime locatie op loopafstand van station Utrecht of online via een beveiligde beeldbelverbinding.
  • Tijdens een startsessie kijken we samen of dit programma jou kan helpen.

 

Zet de eerste stap en boek direct een afspraak

 

Programma

Tijdens dit 3-maanden programma werken we volgens het door Vrij van Eetstoornis ontwikkelde L.E.V.E.N.©-model waardoor je grip krijgt op je leven en leert om in alle voorkomende situaties vrije keuzes te maken waar je altijd achter kunt staan. In het programma komen alle facetten aan bod die de basis vormen voor herstel.

Hieronder een beschrijving van de 7 sessies:

1. Lessen

Welke lessen kun je leren uit je huidige gedrag en wat heb je er nog van te leren voordat je dit los kunt laten?

2. Energie

Waar wil jij je energie op richten? Wat zijn de doelen die je werkelijk wilt bereiken in je leven en hoe wil jij ten opzichte van eten en jezelf staan?

3. Reparatiewerk

Wat moet er nog besproken, gerepareerd, opgeruimd worden voordat je werkelijk de omslag kunt maken en kunt herstellen van je eetstoornis? In deze sessie leer je de belangrijkste les uit het L.E.V.E.N.©-model: vrij kiezen.

4. Vrij Eten

Wat is normaal eten? Hoe doe je dat ook als je angst hebt om aan te komen? Wat is belangrijk om op te letten en hoe verander je je huidige gewoontes? In deze sessie leer je ook hoe je lichaam  je kan helpen om te weten wat wel of niet met eten te maken heeft.

5. Zelfbeeld & zelfvertrouwen

Hoe sta jij ten opzichte van jezelf en hoe ontwikkel je een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen.

6. Jezelf blijven in contact met anderen & emoties

Wat gebeurt er bij jou in de wisselwerking met anderen? Kun jij dan nog aangeven wat je wilt of nodig hebt? Of laat je je beïnvloeden door wat anderen van je vinden of willen en verlies je jezelf uit het oog? In deze sessie leer je voor jezelf opkomen en bij jezelf blijven.

7. Werken aan de toekomst

Je hebt je doelen helder, weet waar je voor staat en wat je wilt. Hoe zorg je nu dat je je doelen ook bereikt en kun je, ook als je valt, weer opstaan en doorgaan? Een sessie over leren experimenteren, bijstellen en leven in het nu.

 

Investering

Normale prijs: 7 sessies van 1,5 uur à € 149,50 €  1.046,50
Plus: 8 e-mail consulten, feedback op reflectieverslagen à € 45,00  €   360,00
Totaal € 1.406,50
Speciale prijs 3-maanden programma €  980,00

EXTRA – tips, oefeningen, hand-outs en extra informatie om tussen de sessies actief mee aan de slag te gaan.

Meer informatie over de begeleiding en eventuele vergoeding door zorgverzekeraars vind je via deze link.

 

Voorwaarden

 • Je bent het zat en echt toe aan een rigoureuze verandering in je leven.
 • Je bent bereid daar alles voor te doen en ook de diepte in te gaan.
 • Je wilt drie maanden lang intensief aan de slag met je bevrijding.
 • Je bent bereid alle huiswerkopdrachten ook daadwerkelijk te doen.
 • Je komt iedere twee à drie weken voor een sessie naar Utrecht of maakt gebruik van online sessies via een beveiligde beeldbel-verbinding.
 • Je mailt tussendoor je voortgang en deelt eventuele vragen of struikelblokken.
 • Betaling in één keer een bedrag van € 980,00 of in 7-termijnen van € 147,50 via Ideal betaling of overboeking. Als voor je verzekeraar een factuur per sessie noodzakelijk is, dan geldt automatisch het 7-termijnen tarief. Eventuele extra sessies boek je voor het losse tarief van € 147,50.
 • Mocht je, door overmacht, toch een afspraak moeten afzeggen, doe dit dan minimaal 48 uur voor onze afspraak. Is het korter van tevoren, dan moet ik helaas de afspraak toch in rekening brengen.
 • Dit programma is uitsluitend mogelijk na een startsessie.

 

Over mij en hoe ik werk

Charlie Paludanus Vrij van EetstoornisIn 1992 liet ik mijn eetstoornis boulimia achter me en dat is mijn allergrootste bevrijding ooit geweest. Een vrijheid die ik gun aan iedere vrouw of man die nu nog worstelt met eetbuien, eetverslaving, eetstoornis en boulimia.

Ik heb vertrouwen dat jij geheel kunt herstellen van je eetstoornis. Ik neem de regie niet over maar ondersteun jou in je eigen proces door je te begeleiden, spiegelen, confronteren en steunen. En door je nieuwe vaardigheden, ziens- en denkwijzen aan te reiken, met je te oefenen en verkennen.

Je eet- en compensatiegedrag is niet het echte probleem. Het is slechts een symptoom van iets dat daaronder ligt. Daarom werken we tijdens de behandeling aan het normaliseren van je eetpatroon èn aan de onderliggende problemen. Zodat je volledig kunt herstellen en vrij in het leven kunt staan.

Als je bij mij binnenkomt, starten we gelijk. Vaak heb je zelf al (heel lang) nagedacht over je eetprobleem en nu je over de drempel bent, sta je in de startblokken om direct aan de slag te gaan. We staan de eerste keer uitgebreid stil bij je doel: hoe ziet je leven eruit als je je eetstoornis achter je hebt gelaten? En bij hoe het nu met je is. Zodat duidelijk wordt wat je precies wilt bereiken en wat je achter wilt laten.

Na het bepalen van je doel gaan we direct aan de slag. Stel je hier niet uitsluitend traditioneel gesprekken op twee stoelen voor. Mijn werkwijze is dynamisch en bestaat onder andere uit gesprekken, (lichaams)oefeningen en creatieve werkvormen. Ook geef ik opdrachten mee voor de periodes tussen de sessies in.

Omdat zo’n 90-95% van wat we doen onbewust is, werk ik tijdens de coaching met intensieve technieken waarbij zowel je bewuste als je onbewuste aangesproken worden.

 

Belangrijke uitgangspunten die ik meeneem bij de begeleiding

 • Je eetgedrag is slechts een symptoom
 • De focus ligt op je doel en niet op gewicht en eten
 • Ik neem jou, je eetprobleem en alles wat daarachter zit serieus
 • Ik heb vertrouwen dat jij geheel kunt herstellen van je eetstoornis
 • Jij bepaalt zelf het tempo en je grenzen (geen dwang, straf)
 • Ik blijf achter je staan ook als je tijdelijk terugvalt
 • Ik help je tot het moment dat jij aangeeft dat je het zelf weer kunt
 • Je kunt ook na afronding van de behandeling altijd terugkomen

.

Maak direct een afspraak of vraag meer informatie

Wil jij onderzoeken hoe dit 3-maanden programma jou kan helpen jezelf te bevrijden van je eetprobleem, eetbuien of eetstoornis? Boek dan een startsessie. Via onderstaande button kun je direct een afspraak hiervoor maken. 

Zet de eerste stap en boek direct een afspraak

Liever eerst bellen of meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in, dan neem ik contact met je op.

  Ik ben geïnteresseerd in:

  Meer informatie over training of coaching
  Een afspraak voor een Startsessie (intakegesprek) - 1,5 uur
  Een afspraak voor een Startsessie + informatie over het 3-maanden programma - 1,5 uur

  Naam*

  e-mail*

  Telefoonnummer*

  Aanvullende informatie of vragen
  (geef eventueel ook aan op welk tijdstip ik je het beste kan bellen)

  Gegevens met * zijn verplicht en gebruik ik alleen om contact met je te kunnen opnemen via mail of telefoon. Privacy beleid