Coaching

Charlie Paludanus Vrij van Eetstoornis

“Ik help je daar te komen waar jij heen wilt”

Zoek je individuele hulp om van je eetstoornis af te komen, dan kan ik je helpen.

 .

De hele eetstoornis

Je eet- en compensatiegedrag is niet het echte probleem. Het is slechts een symptoom van iets dat daaronder ligt. Daarom werken we tijdens de behandeling zowel aan het normaliseren van je eetpatroon als aan de onderliggende problemen. Omdat je alleen dan volledig kunt herstellen van je eetstoornis en vrij in het leven kunt staan.

.

Tijdens de coaching

 • leer je weer gezond en normaal te eten (zonder angst, eetbuien of compenseren).
 • ruim je oude overtuigingen, emoties en gedragspatronen op.
 • leer je hoe je gevoelens en behoeftes van jezelf kunt voelen en uiten.
 • ontwikkel je een positiever gevoel en beeld van jezelf en je lijf.
 • leer je hoe je kunt opkomen voor jezelf en hulp kunt vragen.
 • leer je hoe je meer jezelf kunt zijn in contact met andere mensen

Hierdoor merk je dat je je fitter en gezonder zult gaan voelen, meer zelfvertrouwen krijgt en meer zin krijgt om jezelf te ontwikkelen en te doen waar jij plezier in hebt.

Zet de eerste stap en boek direct een afspraak

 .

Hoe ik werk

coaching

Ik heb er vertrouwen in dat jij geheel kunt herstellen van je eetstoornis. Ik neem de regie niet over maar ondersteun jou in je eigen proces door je te begeleiden, spiegelen, confronteren en steunen. En door je nieuwe vaardigheden, ziens- en denkwijzen aan te reiken, met je te oefenen en verkennen.

Als je bij mij binnenkomt, starten we gelijk. Vaak heb je zelf al (heel lang) nagedacht over je eetprobleem en nu je over de drempel bent, sta je in de startblokken om direct aan de slag te gaan. We staan de eerste keer uitgebreid stil bij je doel: hoe ziet je leven eruit als je je eetstoornis achter je hebt gelaten? En bij hoe het nu met je is. Zodat duidelijk wordt wat je precies wilt bereiken en wat je achter wilt laten. Ook maken we de eerste keer afspraken over frequentie en aanpak.

Na het bepalen van je doel gaan we direct aan de slag. Stel je hier niet uitsluitend traditioneel gesprekken op twee stoelen voor. Mijn werkwijze is dynamisch en bestaat onder andere uit gesprekken, (lichaams)oefeningen en creatieve werkvormen. Ook geef ik opdrachten mee voor de periodes tussen de sessies in.

Omdat zo’n 90-95% van wat we doen onbewust is, werk ik tijdens de coaching met intensieve communicatietechnieken waarbij zowel je bewuste als je onbewuste aangesproken worden.

.

Belangrijke uitgangspunten die ik meeneem bij de begeleiding

 • Je eetgedrag is slechts een symptoom.
 • De focus ligt op je doel en niet op gewicht en eten.
 • Ik neem jou, je eetprobleem en alles wat daarachter zit serieus.
 • Ik heb vertrouwen dat jij geheel kunt herstellen van je eetstoornis.
 • Jij bepaalt zelf het tempo en je grenzen (geen dwang, straf).
 • Ik blijf achter je staan ook als je tijdelijk terugvalt.
 • Ik help je tot het moment dat jij aangeeft dat je het zelf weer kunt.
 • Je kunt ook na afronding van de behandeling altijd terugkomen.

.

Vallen en opstaan

Herstellen van een eetstoornis gaat met vallen en opstaan. Soms ga je twee stappen vooruit, soms ook weer vijf achteruit. Dit is heel normaal en onderdeel van het proces waar je in zit. Vertrouw er maar op dat het uiteindelijk goed komt. Samen pakken we iedere keer gewoon de draad weer op en werken we stap-voor-stap naar het bereiken van een “vrij leven” zoals jij dat wilt.

Mogelijkheden individuele begeleiding

We beginnen altijd met een startsessie. Daarna kun je kiezen voor individuele begeleiding, een drie-maanden-programma of een intens dagprogramma. Het is daarnaast ook mogelijk om een eenmalige ‘lucht je hart-sessie‘ of ‘adviessessie‘ af te spreken.

 

Startsessie Vrij van EetstoornisStartsessie

Het naar buiten komen met je eetprobleem is vaak een gevoelig moment. In deze sessie help ik je deze drempel te verlagen. Het is een kennismaking en tegelijkertijd een intensieve sessie waarin je meer helderheid krijgt over je eetprobleem, wat je wilt bereiken en hoe ik je hierbij kan helpen. Lees meer.

 

 

Bevrijd Jezelf programmaIntensief 3-maanden programma “Bevrijd jezelf”

Heb je onbedwingbare eetbuien (BED) of boulimia? Ben je er helemaal klaar mee? En wil je jezelf hier NU van bevrijden? Dit intensieve 3-maanden programma kan je hierbij helpen. In het programma komen alle facetten aan bod die de basis vormen voor herstel. Lees meer.

 

 

 

Dagprogramma “Jouw sleutel tot vrijheid”

Iedereen die met eetstoornissen worstelt, kan de weg naar vrijheid vinden. Een persoonlijke weg. Voor iedereen uniek. In dit intensieve dagprogramma ontdek je hoe je zelf los kunt komen van je eetstoornis. We duiken de diepte in, kijken vooruit, onderzoeken de beren op de weg en bepalen welke stappen jou gaan helpen in je weg naar bevrijding. Lees meer.

 

 

Eenmalige Lucht je hart sessie

Wil je liever niet een heel traject in, maar wil je wel eens je hart luchten, je verhaal of geheim delen, klankborden of advies inwinnen over waar je nu staat en waar je last van hebt? Dat kan met deze eenmalige lucht je hart sessie of adviessessie. Lees meer. 

.

.

Zet de eerste stap en boek direct een afspraak

 ..

Losse sessies

Na de startsessie kun je ook kiezen voor losse sessies. In sessies van 1,5 uur werken we stap voor stap aan het oplossen van je eetstoornis en de thema’s zoals op deze pagina beschreven staan.

 • Speciaal tarief startsessie € 49,50 (1,5 uur) (normaal tarief € 127,50).*
 • Daarna per sessie € 127,50 per sessie (1,5 uur)*.

 

Terugvalbegeleiding

Wist je dat je soms maar twee tot drie sessies nodig hebt om jezelf weer te herpakken bij een terugval? Dus heb je het gevoel dat je weer teruggetrokken wordt in je eetstoornis, schroom dan niet en maak direct een afspraak.

 

*Overige informatie

 • Je kunt afspraken via onderstaande button, telefonisch of per e-mail afspreken.
 • De sessies vinden plaats in Utrecht of via skype.
 • Moet je, door omstandigheden, toch een afspraak afzeggen, doe dit dan minimaal 48 uur voor onze afspraak. Is het korter van tevoren, dan moet ik helaas de afspraak toch in rekening brengen.
 • Meer informatie over de begeleiding en eventuele vergoeding door zorgverzekeraars vind je via deze link.

.

Maak direct een afspraak of vraag meer informatie

Zet de eerste stap en boek direct een afspraak

Liever eerst bellen of meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in, dan neem ik contact met je op.

Ik ben geïnteresseerd in:
Meer informatie over training of coaching
Een afspraak voor een Startsessie (intakegesprek) - 1,5 uur
Een afspraak voor een Startsessie + informatie over het 3-maanden programma - 1,5 uur


Naam*

e-mail*

Telefoonnummer*

Aanvullende informatie of vragen
(geef eventueel ook aan op welk tijdstip ik je het beste kan bellen)

Gegevens met * zijn verplicht