Veelgestelde vragen (FAQ) en vergoeding verzekeraars

Hieronder de antwoorden op een aantal belangrijke en veelgestelde vragen.

Worden de sessies vergoed door verzekeraars?

Een deel van de kosten van mijn coach sessies (oftewel psychosociale consulten) worden  vergoed door een aantal zorgverzekeraars mits je aanvullend verzekerd bent voor complementaire zorg of alternatieve geneeswijzen. Meestal gaat het niet om het gehele bedrag maar om een deel  van de kosten (vaak tussen € 25 tot € 65 per sessie). Een overzicht van alle vergoedingen per verzekeraar vind je hier.*

De volgende zorgverzekeraars hebben aangegeven in 2018 een deel van de sessies te vergoeden. *

De volgende zorgverzekeraars vergoeden uitsluitend leden die geregistreerd zijn bij RBCZ (en dat ben ik):

*Uiteraard hangt de vergoeding en de hoogte van de vergoeding af van de aanvullende polis die je hebt. De zorgwijzer vertelt welke zorg door welke zorgverzekeraar vergoed wordt. Raadpleeg zelf je polis of neem contact op met je verzekeraar om zeker te weten wat de vergoeding is in jouw geval. Gegevens waar je verzekeraar naar kan vragen zijn:

  • AGB-code (VEKTIS): 90058536, 90058537
  • VIV-praktijklicentie (beroepsvereniging): 1907832
  • RBCZ-praktijklicentie (HBO register complementaire zorg): 180115R
  • Behandelingscode:  overige psychosociale therapie, prestatiecode 24504
  • In het bezit van diploma: Psychosociale Basiskennis (2017).

 

Wat zijn de tarieven?

Hieronder een overzicht van de tarieven (alle sessies en programma’s zijn individueel):

 

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Het aantal sessies dat je nodig hebt is individueel bepaald. De meeste mensen die bij mij komen, boeken na de startsessie het 3-maanden-programma. Dit is een zeer effectief programma dat bestaat uit 7 sessies verdeeld over zo’n drie maanden, aangevuld met huiswerkopdrachten en e-mailcoaching. Afhankelijk van het verloop kan het soms nodig of prettig zijn nog zo’n 2-3 aanvullende sessies in te plannen. Het kan ook voorkomen dat we tijdens de startsessie concluderen dat minder sessies nodig zijn. Dan maak ik in overleg met jou een intensief maatwerkprogramma, precies afgestemd op wat jij nodig hebt.

 

Moet ik een verwijsbrief hebben van mijn huisarts?

Nee, dat is niet nodig. Je kunt direct een afspraak met me inplannen.

.

Hoe kan ik een afspraak inplannen?

Je kunt een afspraak maken via de button hieronder. Wil je eerst meer informatie, gebruik dan het contactformulier onderaan deze pagina.

Zet de eerste stap en boek een afspraak

 

Hoe lang duren de sessies?

Sessies duren gemiddeld 1,5 uur. Houd rekening met een uitloop van ongeveer een kwartier.

.

Waar vinden de sessies plaats?

De sessies vinden plaats in Utrecht op een ruime, lichte locatie op loopafstand van het station en met voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Is reizen of tijd een probleem, dan is het ook mogelijk om te Skypen of Facetimen.

 

Wat doe ik als ik wat vroeger ben?

Ben je wat vroeger dan onze afspraak staat, dan kan het zijn dat ik nog in gesprek ben. Op nog geen 80 meter vanaf de Vleutenseweg 131, vind je een leuk koffietentje (Koffie & Ik) waar je dan even binnen kunt duiken. Ben je zo’n vijf minuten te vroeg, bel dan gerust bij me aan.

 

Ik vind het best duur

Ik kan me voorstellen dat je tegen de kosten aan hikt. Een coach traject is inderdaad een behoorlijke investering in jezelf en je persoonlijke ontwikkeling. Sta aan de andere kant ook eens stil bij hoeveel tijd, geld en energie de worsteling met eten en gewicht op dit moment kost. Hoe het je leven beïnvloedt en wat het je waard is om van je eetbuien af te komen. En stel je voor wat het je zou opleveren als je ervan af zou zijn.

Daarnaast krijg je tijdens iedere sessie mijn onverdeelde aandacht voor waar jij mee worstelt. Ik luister, denk met je mee, spiegel, deel mijn ervaring en expertise en steun jou in jouw weg naar vrijheid. Ook tussen de sessies door houden we contact via reflectie- en huiswerkopdrachten en noodhulp via mail of WhatsaApp mocht je het moeilijk hebben.

 .

Hoe weet ik of deze aanpak wél werkt?

Vaak heb je al van alles geprobeerd om van je probleem af te komen en toch ben je nog niet waar je wilt zijn. Ik kan me voorstellen dat je hierdoor ook twijfelt of dit wel gaat werken. De mensen die ik coach geven aan dat mijn resultaatgerichte en positieve aanpak, betrokkenheid en ervaringsdeskundigheid er juist voor zorgen dat ze wél resultaten boeken. Je leert jezelf beter kennen, komt meer in je kracht te staan, lost onderliggende problemen op, ontdekt hoe je eten weer gewoon als eten kunt zien, leert nieuwe vaardigheden en denkwijzen aan en leert hoe je ook in lastige situaties en omstandigheden hiervan gebruik kunt maken. Lees meer.

 

Hoe weet ik dat Vrij van Eetstoornis goede kwaliteit biedt?

Allereerst natuurlijk door tevreden klanten. Daarnaast neem ik mijn vak als eetstoorniscoach serieus. Dat betekent dat ik een gedegen achtergrond heb en me ieder jaar bijschool op het gebied van eetstoornissen en effectieve therapieën.

Ook heb ik een boek geschreven, specifiek voor mensen die kampen met eetbuien & boulimia en geef ik lezingen over dit onderwerp.

Verder ben ik aangesloten bij en voldoe ik aan de kwaliteitscriteria en beroepscode van de beroepsvereniging VIV (Vereniging Integrale Vitaliteitkunde) onder registratienummer 1907832 en n bij de koepelorganisatie. De VIV is als enige beroepsvereniging ISO-gecertificeerd en in het bezit van het KIWA-Keurmerk Complementaire Zorg.

Het lidmaatschap van de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde houdt ook in dat ik me graag verbind aan de VIV-ethische- en praktijkcodes, bijscholingsplicht  en de bijbehorende statuten en reglementen, zoals het klacht- en tuchtreglement. Heb je een klacht over een behandeling en komen wij er samen niet uit dan kun je een klacht indienen bij de VIV.

 .

Wat moet ik nog meer weten?

  • Ik vind het belangrijk om open en eerlijk te werken. Daarom is het intakegesprek (startsessie) niet alleen een gesprek, maar laat ik je ook ervaren hoe ik werk, bespreken we uitgebreid doelen, werkwijze en tarieven en ontvang je van mij na het eerste gesprek een behandelplan wat we uiteraard samen doorspreken. Om te checken of alles duidelijk is en je volledig bent geïnformeerd, vraag ik je na het eerste gesprek ook een formulier van “Informed Consent” (instemmingsverklaring) te tekenen als vastlegging van onze samenwerking.
  • Persoonlijke begeleiding en training zijn niet bedoeld als vervanging voor de reguliere geneeskunde, wel als aanvulling. Maak je je zorgen over je gezondheid, ga dan (ook) naar je huisarts.
  • Ik ben geen arts en daarom niet bevoegd om diagnoses te stellen. Ik kan je wel helpen om jezelf te bevrijden van eetbuien en eetstoornissen als boulimia, eetbuistoornis (Binge Eating Disorder) en andere (niet) gespecificeerde eetstoornissen (vroeger eetstoornis NAO) door middel van persoonlijke begeleiding, coaching en training.
  • WKKGZ: als lid van de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde beschik ik over een aansluiting bij een Geschillencommissie waardoor ik tegemoet kom aan de eis zoals deze door de WKKGZ (Wet Kwaliteit, Klachten, Geschillen en Zorg) verplicht wordt gesteld. Het reglement behorende bij de Geschillencommissie waarbij ik ben aangesloten vind je hier.
  • Sinds 1 juli 2013 zijn organisaties en zelfstandige beroepsbeoefenaren op grond van de Wet Verplichte Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling verplicht om een meldcode te hanteren.

 

Maak direct een afspraak 

Zet de eerste stap en boek een afspraak

Liever eerst bellen of meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in, dan neem ik contact met je op.

Ik ben geïnteresseerd in:
Meer informatie over training of coaching
Een afspraak voor een startsessie - 1,5 uur

Naam*

e-mail*

Telefoonnummer*

Aanvullende informatie of vragen
(geef eventueel ook aan op welk tijdstip ik je het beste kan bellen)

Gegevens met * zijn verplicht