Veelgestelde vragen (FAQ) en vergoeding verzekeraars

Hieronder de antwoorden op een aantal belangrijke en veelgestelde vragen.

Worden de sessies vergoed door verzekeraars in 2024?

Een deel van de kosten van mijn therapie/coach sessies (oftewel psychosociale consulten) wordt vergoed door een aantal zorgverzekeraars mits je aanvullend verzekerd bent voor complementaire of integrale zorg. Meestal gaat het niet om het gehele bedrag maar om een deel  van de kosten (vaak tussen € 25 tot € 50 per sessie).

Iedere verzekeraar hanteert andere eisen en vergoedingen*. Het handigste overzicht van vergoedingen per verzekeraar vind je hier (met onder de eerste alinea een directe link naar de vergoedingen per verzekeraar).*

De 4 grootste zorgverzekeraars in Nederland zijn de groepen: Achmea, VGZ, CZ en Menzis.

Kijk hier voor het totaaloverzicht van zorgverzekeraars in Nederland.

.

*Check je zorgpolis of vraag na bij je verzekeraar. Uiteraard hangt de vergoeding en de hoogte van de vergoeding af van de aanvullende polis die je hebt. De zorgwijzer vertelt welke zorg door welke zorgverzekeraar vergoed wordt.* Raadpleeg zelf je polis of neem contact op met je verzekeraar om zeker te weten wat de vergoeding is in jouw geval. Gegevens waar je verzekeraar naar kan vragen zijn:

 • Mijn praktijklicenties: VIV (Vereniging Integrale Vitaliteitkunde), RBCZ (HBO register beroepsbeoefenaren complementaire zorg).
 • Behandelingscode:  overige psychosociale therapie, prestatiecode 24504
 • In het bezit van diploma Psychosociale Basiskennis (2017) en benodigde bijscholingen.
 • Ik sta ingeschreven bij VEKTIS en beschik over de benodigde AGB-codes. Deze worden uiteraard op iedere factuur vermeldt, zodat je deze zo kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

 

Wat zijn de tarieven?

Hieronder een overzicht van de tarieven (alle sessies en programma’s zijn individueel):

 • Startsessie (intakegesprek): 1,5 uur – € 99,50 (kennismakingstarief).
 • Losse sessie 1,5 uur – € 149,50 per sessie op basis van een maatwerktraject, inclusief tips, informatie en oefeningen om mee aan de slag te gaan en een extra e-mail consult tussen de sessies in.
 • Drie maanden programma: 7 sessies van 1,5 uur +  8 huiswerkopdrachten (compleet met tips, oefeningen en informatie) + e-mail consulten tussen de sessies door – € 980,00 bij betaling in één keer of 7x € 147,50 bij betaling in termijnen.
 • Intensief dagprogramma – € 595,00
 • Lucht je hart sessie: eenmalige (advies) sessie 1,5 uur – € 149,50 inclusief tips, informatie en oefeningen om na de sessie zelf mee aan de slag te gaan.

 

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Het aantal sessies dat je nodig hebt is individueel bepaald. De meeste mensen die bij mij komen, boeken na de startsessie het 3-maanden-programma. Dit is een zeer effectief programma dat bestaat uit 7 sessies verdeeld over zo’n drie maanden, aangevuld met huiswerkopdrachten en e-mailcoaching. Afhankelijk van het verloop kan het soms nodig of prettig zijn aanvullende sessies in te plannen. Het kan ook voorkomen dat we tijdens de startsessie concluderen dat minder sessies nodig zijn. Dan maak ik in overleg met jou een intensief maatwerkprogramma, precies afgestemd op wat jij nodig hebt.

 

Moet ik een verwijsbrief hebben van mijn huisarts?

Nee, dat hoeft niet. Je kunt direct een afspraak met me inplannen.

.

Hoe kan ik een afspraak inplannen?

Je kunt een afspraak maken via de button hieronder. Wil je eerst meer informatie, gebruik dan het contactformulier onderaan deze pagina.

Zet de eerste stap en boek een afspraak

 

Hoe lang duren de sessies?

Sessies duren gemiddeld 1,5 uur. Houd rekening met een uitloop van ongeveer een kwartier.

.

Waar vinden de sessies plaats?

De sessies vinden plaats in Utrecht op een ruime, lichte locatie op loopafstand van het station en met voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Is reizen of tijd een probleem, dan is het ook mogelijk de sessies online te laten plaatsvinden vanuit je eigen plek thuis of waar je ook bent. Op deze pagina vind je het adres en informatie over route en parkeren.

 

Wat doe ik als ik wat vroeger ben?

Ben je wat vroeger dan onze afspraak staat, dan kan het zijn dat ik nog in gesprek ben. Op nog geen 80 meter vanaf de Vleutenseweg 131, vind je een leuk koffietentje (Koffie & Ik) waar je dan even binnen kunt duiken. Ben je zo’n vijf minuten te vroeg, bel dan gerust bij me aan.

 

Ik vind het best duur

Ik kan me voorstellen dat je tegen de kosten aan hikt. Een traject is inderdaad een behoorlijke investering in jezelf en je persoonlijke ontwikkeling. Sta aan de andere kant ook eens stil bij hoeveel tijd, geld en energie de worsteling met eten en gewicht op dit moment kost. Hoe het je leven beïnvloedt en wat het je waard is om van je eetbuien af te komen. En stel je voor wat het je zou opleveren als je ervan af zou zijn.

Daarnaast krijg je tijdens iedere sessie mijn onverdeelde aandacht voor waar jij mee worstelt. Ik luister, denk met je mee, spiegel, deel mijn ervaring en expertise en steun jou in jouw weg naar vrijheid. Ook tussen de sessies door houden we contact via reflectie- en huiswerkopdrachten en noodhulp via mail of WhatsaApp mocht je het moeilijk hebben.

 .

Kan ik afspraken verzetten of annuleren?

Natuurlijk kun je gemaakte afspraken altijd annuleren of verzetten. Omdat mijn tijd beperkt is, ik zoveel mogelijk mensen wil helpen én wachtlijsten zo kort mogelijk wil houden, wil ik je graag vragen om rekening te houden met het volgende:

 • Kijk direct bij het boeken van een afspraak kritisch of je ook werkelijk tijd kunt vrijmaken of krijgen voor je afspraak zodat we ook allebei ruim van tevoren weten dat de afspraak echt door kan gaan.
 • Afspraken verzetten of afzeggen kan uiteraard, maar graag ruim (minimaal een week, liever nog langer) van tevoren. De reden hiervan is dat als er op kortere termijn een afspraak in mijn agenda uitvalt, ik deze plek meestal niet zo snel in kan vullen met iemand anders die op de wachtlijst staat (die heeft immers ook vaak al een volle agenda). Het verschuiven van afspraken maakt dus helaas de wachtlijst voor anderen ook langer.
 • Mocht je onverhoopt door overmacht de afspraak moeten verzetten of annuleren, dan kan dit kosteloos als je dit minimaal 48 uur van tevoren overlegt. Is het korter dan 48 uur, dan moet ik helaas toch de sessie in rekening brengen.

..

 

Hoe weet ik of deze aanpak wél werkt?

Vaak heb je al van alles geprobeerd om van je probleem af te komen en toch ben je nog niet waar je wilt zijn. Ik kan me voorstellen dat je hierdoor ook twijfelt of dit wel gaat werken. De mensen die ik begeleid geven aan dat mijn resultaatgerichte en positieve aanpak, betrokkenheid en ervaringsdeskundigheid er juist voor zorgen dat ze wél resultaten boeken. Je leert jezelf beter kennen, komt meer in je kracht te staan, lost onderliggende problemen op, ontdekt hoe je eten weer gewoon als eten kunt zien, leert nieuwe vaardigheden en denkwijzen aan en leert hoe je ook in lastige situaties en omstandigheden hiervan gebruik kunt maken. Lees meer.

 

Hoe weet ik dat Vrij van Eetstoornis goede kwaliteit biedt?

Allereerst natuurlijk door tevreden klanten. Daarnaast neem ik mijn vak als eetstoornis-therapeut/coach serieus. Dat betekent dat ik een gedegen achtergrond heb en me ieder jaar bijschool op het gebied van eetstoornissen en effectieve therapieën én intervisie en supervisie volg. Een overzicht van mijn opleidingen vind je hier.

Ook heb ik een boek geschreven, specifiek voor mensen die kampen met eetbuien & boulimia en geef ik lezingen over dit onderwerp.

Ik ben lid van de NAE, Nederlandse Academie voor Eetstoornissen; Weet, Nederlandse Patiëntenvereniging voor Eetstoornissen en het Eetstoornissennetwerk Nederland.

Verder ben ik aangesloten bij en voldoe ik aan de kwaliteitscriteria en beroepscode van de beroepsvereniging VIV (Vereniging Integrale Vitaliteitkunde) en ben als registertherapeut geregistreerd bij de koepelorganisatie RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).

Het lid zijn van de VIV en RBCZ  houd ook in dat ik me graag verbind aan de bijbehorende ethische- en praktijkcodes, bijscholingsplicht  en de bijbehorende statuten en reglementen, zoals het klacht- en tuchtreglement. Heb je een klacht over een behandeling en komen wij er samen niet uit dan kun je een klacht indienen bij de VIV (onder ‘wat moet ik nog meer weten’ vind je hier meer informatie over).

Afbeelding logo Nederlandse academie voor eetstoornissen. Buik in oog. Logo WEET, Nederlandse patienten vereniging voor eetstoornissen Afbeelding Logo VIV Vereniging integrale vitaliteitkunde Afbeelding logo met daarin de tekst: RBCZ, het kwaliteitsregister voor vakbekwame therapeuten in de complementaire zorg

 .

Hoe gaat Vrij van Eetstoornis om met mijn privacy?

Als coach, blogger en ondernemer wil ik jou helpen om je doelen te bereiken. Om dat te kunnen doen is het natuurlijk ook belangrijk dat ik gegevens van je heb. Voor mij is het vanzelfsprekend om vertrouwelijk en zorgvuldig om te gaan met jouw gegevens en om er alles aan te doen om jouw privacy te beschermen. Belangrijkste om te weten is dat ik uitsluitend  je persoonsgegevens gebruik voor het doel waarvoor je ze hebt gegeven en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).

Wil je weten hoe ik dat doe, lees dan mijn uitgebreide privacy verklaring.

 

Wat moet ik nog meer weten?

 • Ik vind het belangrijk om open en eerlijk te werken. Daarom is het intakegesprek (startsessie) niet alleen een gesprek, maar laat ik je ook ervaren hoe ik werk, bespreken we uitgebreid doelen, werkwijze en tarieven en ontvang je van mij na het eerste gesprek een behandelplan wat we uiteraard samen doorspreken. Om te checken of alles duidelijk is en je volledig bent geïnformeerd, vraag ik je na het eerste gesprek ook een formulier van “Informed Consent” (instemmingsverklaring) te tekenen als vastlegging van onze samenwerking.
 • Persoonlijke begeleiding en training zijn niet bedoeld als vervanging voor de reguliere geneeskunde, wel als aanvulling. Maak je je zorgen over je gezondheid, ga dan (ook) naar je huisarts.
 • Ik ben geen arts en daarom niet bevoegd om diagnoses te stellen. Ik kan je wel helpen om jezelf te bevrijden van eetbuien en eetstoornissen als boulimia, eetbuistoornis (Binge Eating Disorder) en andere (niet) gespecificeerde eetstoornissen (vroeger eetstoornis NAO) door middel van persoonlijke begeleiding, coaching en training.
 • Bij anorexia (BMI lager dan 17,5) of ernstige bijkomende somatische (lichamelijke) klachten of psychische stoornissen, kan het zijn dat ik terug verwijs naar de huisarts zodat deze je door kan verwijzen naar specialistische hulp die beter aansluit bij wat je nodig hebt.
 • WKKGZ: als lid van de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde beschik ik over een aansluiting bij een Geschillencommissie waardoor ik tegemoet kom aan de eis zoals deze door de WKKGZ (Wet Kwaliteit, Klachten, Geschillen en Zorg) verplicht wordt gesteld. Via deze link vind je het reglement dat hoort bij de commissie waarbij ik ben aangesloten. Een stappenplan van hoe het werkt, vind je hier.
 • Sinds 1 juli 2013 zijn organisaties en zelfstandige beroepsbeoefenaren zoals ik op grond van de Wet Verplichte Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling verplicht om een meldcode te hanteren. Uiteraard ga ik hier zorgvuldig mee om.

 

Maak direct een afspraak 

Zet de eerste stap en boek een afspraak

Liever eerst bellen of meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in, dan neem ik contact met je op.

  Ik ben geïnteresseerd in:

  Meer informatie over training of coaching
  Een afspraak voor een startsessie - 1,5 uur

  Naam*

  e-mail*

  Telefoonnummer*

  Aanvullende informatie of vragen
  (geef eventueel ook aan op welk tijdstip ik je het beste kan bellen)

  Gegevens met * zijn verplicht en gebruik ik alleen om contact met je te kunnen opnemen via mail of telefoon. Privacy beleid