Post-HBO Opleiding Ervaringsdeskundig Eetstoorniscoach/therapeut

Combineer jouw overwinning van een eetstoornis met je vakkennis en passie om zoveel mogelijk mensen te helpen zichzelf te bevrijden van hun eetstoornis. En bouw daarmee een bloeiende praktijk waarin je jezelf als mens en coach/therapeut volledig kunt ontwikkelen. Samen met cliënten en collega’s.

 

Collega’s gezocht om wachtlijsten voor mensen met een eetstoornis te verkorten

Ik ben te druk. De afgelopen jaren is mijn praktijk Vrij van Eetstoornis zo gegroeid dat mensen soms lang moeten wachten voor een eerste afspraak. En dat is nou nét wat ik niet wilde. Want als je eindelijk de moed hebt gevonden om hulp te zoeken voor je eetstoornis, dan wil je zo snel mogelijk aan de slag.

Natuurlijk verwijs ik mensen door naar andere coaches en therapeuten, maar veel mensen willen toch graag aan de slag met mijn LEVEN-methode en drie-maanden-programma.

Daarom leid ik vanaf 2019 mensen op om met deze methodes te kunnen werken en tegelijkertijd een succesvolle praktijk op te bouwen. Zodat we met elkaar veel meer mensen met eetstoornissen kunnen helpen om zichzelf te bevrijden. De opleiding 2019 is inmiddels afgerond. Meer informatie over de opleiding 2020 vind je hieronder.

Interesse? Kijk dan hieronder of dit wat voor je zou kunnen zijn. Ik verheug me erop om te gaan samenwerken.

Post HBO Opleiding Ervaringsdeskundig Eetstoorniscoach/therapeut

.

Post-HBO opleiding ervaringsdeskundig eetstoorniscoach/therapeut

 • Wil je mensen met een eetstoornis helpen om zich definitief hiervan te bevrijden?
 • Ben je op zoek naar een effectief en intensief programma dat werkt?
 • Wil je een bloeiende praktijk en samenwerken met andere eetstoorniscoaches en -therapeuten?

Maar merk je dat het in de praktijk allemaal niet zo vanzelfsprekend loopt. Misschien door niet weten hoe je je praktijk van de grond moet trekken, onzekerheid over wat je te bieden hebt, twijfel over methodes en technieken, te weinig klanten, veel alleen moeten doen, nog niet altijd een bevredigend resultaat of onvoldoende inkomsten? Of een mix van factoren?

Herken je dit, dan is de Post-HBO opleiding Ervaringsdeskundig Eetstoorniscoach/therapeut waarschijnlijk iets voor jou.

 

Wat levert deelname aan de opleiding Ervaringsdeskundig Eetstoorniscoach/therapeut je op?

 

1. Een compleet intensief behandelplan dat je direct kunt toepassen

 • Een breed scala aan intensieve methoden en technieken* waardoor de mensen die je begeleidt sneller vanuit innerlijke kracht en motivatie de omslag maken.
 • Leren gebruiken van de LEVEN-methode uit mijn boek Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia.
 • Leren gebruiken van het succesvolle drie-maanden-programma Vrij Leven & Eten waarin alle facetten aan bod komen die de basis vormen voor herstel.
 • Het leren gebruiken van aanvullende maatwerkmodules en technieken die je naar behoefte kunt integreren in of toevoegen aan het drie-maanden-programma.
 • Middels een licentie-overeenkomst (zie bij 3.) kun je vervolgens  vrij gebruik maken van alle formats, hand-outs, modellen, technieken en huiswerkopdrachten die horen bij het drie-maanden-programma en heb je steeds online toegang tot de meest recente technieken en materialen ontwikkeld door Vrij van Eetstoornis.

*De methodes en technieken die in de opleiding gebruikt worden zijn gebaseerd op best practices uit verschillende therapie-, coachings- en trainingsmethodes. De basis is NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Daarnaast wordt gebruik gemaakt van o.a. ACT (Acceptance and Committance Therapy), CGT (Cognitieve Gedragstherapie), CFT (Compassion Focussed Therapy), MSP (Mental Space Psychology), mindfulness, PRI (Past Reality Integration), Sociaal Panorama, RET (Rationeel Emotieve Therapie), vergevingsmodel, Voice Dialogue.

 

2. Hulp bij de opbouw van een bloeiende praktijk

 • Alle bouwstenen, succesfactoren, tips en formats voor een goedlopende praktijk.
 • Handige en tijdbesparende professionele tools voor je praktijk.
 • Weten hoe je tevreden klanten krijgt.
 • Zorgen dat je zelf ook in balans blijft en jezelf kunt blijven ontwikkelen.

 

3. Licentie & aansluiting bij een netwerk van eetstoornis coaches/therapeuten

Tijdens de opleiding leer je werken met de door mij ontwikkelde technieken. Na afronding van de opleiding en certificering kun je je middels een licentie aansluiten bij een netwerk van eetstoornis coaches/therapeuten waarbij je profiteert van de volgende voordelen:

 • Een samenwerkingsverband van zelfstandig eetstoornis coaches/therapeuten.
 • Vrij gebruik van de leidraad en alle formats, hand-outs, modellen, technieken en huiswerkopdrachten die horen bij het drie-maanden-programma en steeds online toegang tot de meest recente technieken en materialen ontwikkeld door Vrij van Eetstoornis.
 • 2-4 Intervisiedagen per jaar waarin je met en van collega’s kunt leren.
 • Bijscholing met aanvullende methodes en technieken op de intervisiedagen.
 • Samen optimaliseren en ontwikkelen van effectieve methodes voor het behandelen van eetstoornissen.
 • Een jaarlijks supervisie gesprek over waar je in je praktijk tegenaan loopt.
 • Vermelding van jouw praktijk als samenwerkingspartner op vrijvaneetstoornis.nl.
 • Naar behoefte back-up van elkaars praktijk tijdens ziekte of vakantie.
 • Korting op de inkoop van mijn boek, dat je in je praktijk kunt gebruiken en verkopen.
 • Je hoeft geen aanvullende kosten of commissie te betalen voor mensen die door mij of via mijn site doorverwezen worden.
 • Licentiekosten per jaar voor dit pakket zijn € 50 per maand, exclusief btw en kosten voor intervisie-bijeenkomsten.

 

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal bedoeld voor mensen die zelf hebben ervaren hoe een eetstoornis je gevangen kan houden. En die als coach/therapeut met compassie en betrokkenheid andere mensen professioneel en effectief willen helpen om zich te bevrijden van hun eetstoornis en/of een dwangmatige relatie met eten, gewicht of sporten.

Wanneer kun je meedoen?

 • Je bent al coach/therapeut of wilt dit worden.
 • Je hebt minimaal een afgeronde opleiding NLP practitioner, een relevante vooropleiding en ervaring in het begeleiden van mensen.
 • Je bent ervaringsdeskundig én minimaal twee jaar geheel van je eetstoornis af: je kunt ook in ingewikkelde tijden op een constructieve manier voor jezelf zorgen.
 • Je beschikt over zelf reflecterend vermogen en wilt jezelf persoonlijk en professioneel verder ontwikkelen als therapeut/coach op het gebied van eetstoornissen.

 

Het drie-maanden-programma – vrij leven & eten

Dit programma is speciaal voor mannen en vrouwen die helemaal klaar zijn met hun eetstoornis en/of een dwangmatige relatie met eten, gewicht of sporten. En toe zijn aan een rigoureuze verandering in hun leven. Mensen die zich NU willen bevrijden en daar ook drie maanden lang intensief mee aan de slag kunnen en willen gaan.

In het programma komen alle facetten aan bod die de basis vormen voor herstel. Het programma bestaat uit 7 individuele coachsessies van 1,5 uur aangevuld met inzicht gevende en diepgravende huiswerkopdrachten om tussen de sessies in mee aan de slag te gaan. En e-mail coaching tussen de sessies in. Meer informatie over het programma vind je hier.

.

Over de leven-methode

Er zijn allerlei boeken en therapieën voorhanden over eetstoornissen. Toch miste ik daar wat in. Het motiveerde mij om de LEVEN-methode te ontwikkelen. In de praktijk werkte ik daar al mee en ik beschrijf deze uitgebreid in mijn boek.

Bij het ontwikkelen van de LEVEN-methode waren drie uitgangspunten belangrijk: de methode moest effectief zijn, gebruik maken van de eigen kracht van de cliënt én de werkelijke oorzaak aanpakken. De spil van de LEVEN-methode is Vrij Kiezen. De vaardigheid te kunnen kiezen voor vrijheid en wat je werkelijk wilt. Zonder spijt of schaamte achteraf. Kiezen voor je doel in plaats van de gewoontes uit je verleden.

.

De effecten van de LEVEN-methode

 • Je weet hoe je de knop kunt omzetten naar herstel: jouw persoonlijke sleutel tot vrijheid.
 • Het helpt je obsessie voor eten en gewicht om te zetten in een gezonde relatie.
 • Je dromen en doelen worden helder en haalbaar en je weet hoe je ze kunt bereiken.
 • Helpt je onderliggende problemen op te lossen.
 • Zorgt dat je vrij kunt leven en kunt genieten van wie je werkelijk bent.

 

Praktisch

De eerste mensen zijn in 2019 opgeleid en zijn op dit moment nog bezig met hun certificeringsopdracht. Vanaf 2020 geef ik de opleiding als 7-daagse. Hieronder alvast informatie over de opleiding voor 2020.

 • Locatie: fijne lichte ruimte op loopafstand van Utrecht CS en parkeergarages.
 • Data 2020: de opleiding bestaat uit zeven trainingsdagen: één zaterdag per twee/drie weken. Voorlopige data: 12 september, 26 september, 17 oktober, 31 oktober, 14 november, 28 november, 12 december 2020.
 • Tijden en catering: 9.00 tot 17.00, inclusief tussendoortje, koffie, thee en water. Lunch kun je zelf meenemen of ter plekke of in de buurt iets bestellen of halen.
 • Investering: telefonische of persoonlijke intake/kennismaking, 7 opleidingsdagen plus leestijd en tijd in je dagelijkse praktijk om te experimenteren, reflecteren en voor te bereiden. Tussen de opleidingsdagen oefen je met een oefengroep de technieken die je tijdens de opleiding krijgt. Na de opleiding, werk je nog aan een certificeringsopdracht waarin je cliënten begeleid aan de hand van het drie-maanden-programma. Investering gehele opleiding € 1.950 exclusief btw. Bedrag is inclusief begeleiding, zaalhuur en syllabus. Je schaft zelf het boek Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia aan zodat je het al voor de opleiding kunt lezen.
 • Voor wie: minimaal zes tot maximaal tien coaches/therapeuten.

 

Meer informatie & aanmelden

Heb je interesse om in 2020 mee te doen, meld je vrijblijvend aan voor meer informatie of een telefonisch of persoonlijk kennismakingsgesprek via deze link. Ik houd je dan op de hoogte van wanneer de opleiding zal plaatsvinden in 2020. Hier vind je ook een aantal voorbereidingsvragen die relevant zijn om te kunnen deelnemen aan de opleiding.

 

De opleiding ervaringsdekundig eetstoornis coach wordt gegeven door Charlie Paludanus

Charlie Paludanus is therapeut, coach, opleider, spreekster en (ervarings)deskundige op het gebied van eetbuien en boulimia. Zij ontwikkelde de LEVEN-methode en schreef het boek Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia. Charlie staat bekend om haar verfrissende, positieve aanpak van eetstoornissen. Met de focus op persoonlijke ontwikkeling in plaats van eten en gewicht. En een grenzeloos vertrouwen in de veerkracht en het verandervermogen van de mens.

Ook weet Charlie als geen ander hoe je als ondernemer je praktijk kunt opbouwen. Hierbij maakt ze gebruik van haar kennis en ervaring als marketeer en (project)manager in het bedrijfsleven.